Written by 23:38 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.:115Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου     μας

Θέμα : Σχετικά με τις  τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β Αθήνας . Τα κενά πρέπει να καθοριστούν από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και  όχι από τον «αυτόματο κόφτη».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι αντιεκπαιδευτικές και οι αντιπαιδαγωγικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν στην εδραίωση ενός φτηνού και ευέλικτου Δημόσιου Σχολείου και στην  καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Παιδείας είχε ορίσει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα τοποθετήσεων των εκαπιδευτικών στα σχολεία θέλοντας να παρουσιάσει πλασματικά ότι όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από  τις 12 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι ενώ ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωνε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, ούτως ή άλλως  και αυτά ελλειματικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι στη Β΄Αθήνας πέρσι εργάζονταν 400 αναπληρωτές , φέτος έως τώρα μετά τη ‘’μεγάλη’’ πρώτη φάση προσλήψεων στη Β΄Αθήνας έχουν προσληφθεί 114 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Συγχρόνως στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας παρουσιάζεται με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ που εκπροσωπεί τη Διοίκηση ( Πρόεδρος και διορισμένα μέλη) τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα:

Αποκρύπτονται λειτουργικά κενά σχολείων σε όλους τους κλάδους και κυρίως στις ειδικότητες.

Δεν τηρούνται  οι προβλεπόμενες προθεσμίες για τις δηλώσεις προτίμησης τοποθέτησης των εκπαιδευτικών.

Η συγκρότηση ομάδων σχολείων για τις δηλώσεις τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Παρόλα αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης  ομάδες  σχολείων με αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.  Στόχος αυτής της ενέργειας είναι ότι παρότι ακόμα και η Υ.Α. απαιτεί την εξάντληση του ωραρίου του εκπαιδευτικού στη σχολική μονάδα τοποθέτησής του η συγκρότηση ομάδων διασπά το ωράριο των εκπαιδευτικών και τους εξακτινίζει σε περισσότερα από  ένα σχολεία.

Επιδίωξη αυτού του σχεδιασμού είναι τα μαθήματα ειδικοτήτων να ανατεθούν σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους  στο πλαίσιο της εξοικονόμησης  εκπαιδευτικού προσωπικού και της μείωσης δαπανών.

Ο Σύλλογός μας καλεί  τα μέλη των  συλλόγων διδασκόντων να μην αναθέσουν και να μην δεχθούν  να αναλάβουν μαθήματα  άλλα πλην της ειδικότητάς τους. Όποιος σήμερα δεχτεί να αντικαταστήσει άλλον ανοίγει το δρόμο να τον αντικαταστήσουν κάποιοι άλλοι.

Κορωνίδα των παράνομων ενεργειών της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ  είναι το γεγονός ότι μετακινούνται ως υπεράριθμοι, εκπαιδευτικοί , από σχολεία στα οποία δεν υπάρχουν πραγματικές υπεραριθμίες. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των πινάκων λειτουργικών υπεραριθμιών που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι ‘’λανθασμένες’’ και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης  δεν μπορούν να δικαιολογηθούν  από την απειρία του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης και των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ την οποία οι ίδιοι επικαλούνται.

Είναι αποτέλσμα της προσπάθειας υλοποίησης της κυβερνητικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ενώ παράλληλα εξυπηρετεί το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν  και σήμερα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μέλη των Δ.Σ. των άλλων δύο συλλόγων και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ  πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στα Γραφεία της Διεύθυνσης και απαίτησαν από τη Διοίκηση να ακυρώσει όλους τους αναρτημένους  πίνακες και να επαναλάβει τη διαδικασία, αρχής γενομένης από τον πίνακα των λειτουργικών υπεραριθμιών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία μετά από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αλλά και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ μη συναισθανόμενα τις ευθύνες τους αλλά και την αναγκαιότητα της όσο το δυνατόν εύρυθμης  λειτουργίας των σχολείων προτίμησαν την αποχώρησή τους και την ακύρωση των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ.

Αυτή τη στιγμή η λειτουργία των σχολείων είναι στον αέρα!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας