Written by 10:59 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.                  Αγ. Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  2016
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242                                               Προς: Τους συναδέλφους
Αγία Παρασκευή                                                μέλη του συλλόγου μας

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  11 Οκτωβρίου παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο γραφείο του Διευθυντή Εκπάιδευσης Β΄Αθήνας σχετικά με  το ζήτημα των τοποθετήσεων των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη σύμφωνα με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που παραβρέθηκαν στην παράσταση έθεσαν για άλλη μια φορά στον Διευθυντή Εκπαίδευσης τις τραγικές συνέπειες  και τους κινδύνους που προκύπτουν εις βάρος των μαθητών που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη και δεν υποστηρίζονται ή υποστηρίζονται πλημμελώς  αλλά και των υπόλοιπων μαθητών των σχολείων, λόγω των σοβαρών ελλέιψεων σε πρόσλήψεις εκπαιδευτικων ΕΑ και λόγω της λογιστικής κατανομής των διαθέσιμων εκπαιδευτικών με τη μέθοδο του « αναλογικού κλάσματος » !

Θέσαμε τον Διευθυντή Εκπάιδευσης μπροστά στις τεράστιες ευθύνες του ως αρμόδιου για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων για την κάλυψη των παιδιών που δικαιούνται την Παράλληλη Στήριξη.

Αναφερθήκαμε στην αναστάτωση και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σχολεία μας που προσπαθούν να διαχειριστούν παιδαγωγικά την υποστήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες αλλά και να ανταπεξέλθουν στις δυσλειτουργίες που προκαλούνται στο σύνολο των μαθητών από την έλλειψη ή την πλημμελή στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη την Π.Σ.

Επισημάναμε τα  αιτήματα – ερωτήματα συναδέλφων Διευθυντών που έχουν κατατεθέι στη Διοίκηση για έγγραφη και ονομαστική ανάθεση των παιδιών που δικαιούνται Π.Σ. στους συναδέλφους εκπιδευτικούς Ε.Α.

και απαιτήσαμε:

Να ζητήσει από το ΥΠΠΕΘ την ικανοποίηση όλων των εγκεκριμμένων από το ΚΕΔΔΥ αιτήσεων των παιδιών που έχουν αναγκη την Παράλληλη Στήριξη με τη νέα β΄φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Να προβεί εγγράφως στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης που έχουν προσληφθεί  σύμφωνα με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες(μοριοδοτικούς πίνακες, αιτήσεις τοποθέτησης με ανάρτηση όλων των κενών) και να μην τοποθετεί τους συναδέλφους με προφορικές εντολές αναθέτοντας την  ευθύνη στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων και τους συλλόγους διδασκόντων. Η λογιστική κατανομή που με προφορικές εντολές της Διοίκησης τους ανατίθεται είναι παράνομη όσο και επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υποστήριξη των παιδιών αυτών. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης οφείλει εγγράφως και ονομαστικά και σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του ΚΕΔΔΥ να αναθέσει στους εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης που τοποθετεί στα σχολεία την υποστήριξη των παιδιών που τη δικαιούνται καθώς όπως γνωρίζουμε η Παράλληλη στήριξη είναι ατομική, ονομαστική και για το λόγο αυτό προσλαμβάνεται ένας εκπαιδευτικός αποκλειστικά για κάθε συγκεκριμένο μαθητή ή νήπιο.

Να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της πρόσφατης εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ που επιτρέπει τη συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής σε μαθητές  που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν δεσμεύθηκε για τις προθέσεις του σε κανένα από τα παραπάνω ζητήματα.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εξυπηρετεί και εφαρμόζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα σε ό,τι αφορά την εξαιρετικά ευαίσθητη  κατηγορία των παιδιών που έχουν ανάγκη τις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Καλούμε τους  συλλόγους διδασκόντων να μην συντάξουν πρακτικό κατανομής των ωρών υποστήριξης των παιδιών που σύμφωνα με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη καθώς ούτε την αρμοδιότητα αυτή έχουν ούτε την ευθύνη αυτή πρέπει να αναλάβουν.

Από  το   Δ.Σ.

Last modified: 16 Οκτωβρίου 2016