Written by 21:37 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Σύλλογος Περικλής για την 3η Αξιολόγηση: Απαντάμε μαχητικά με απεργία!

 

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ συνεχίζει την πιστή τήρηση των μνημονίων, της δημοσιονομικών πλεονασμάτων που επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ. Προωθεί άμεσα για ψήφιση τα σκληρά προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Κατάργηση  στην πράξη του δικαιώματος  κήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, για να εμποδίσει όσο γίνεται την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων στη βάση. Επέκταση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς  το δημόσιο από 500 ευρώ!. Περικοπή οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους, ηλεκτρονική αξιολόγηση στο δημόσιο, δυσμενής αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων με πρώτη τη ΔΕΗ. Ήδη έχει ψηφίσει  το νέου τύπου  ιδιώνυμο  σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας εντείνοντας την καταστολή.

Στο ίδιο πλαίσιο προβλέπει επιτάχυνση των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και στην Παιδεία με άμεσα μέτρα που έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΟΟΣΑ :

 • την επιβολή του 30ωρου υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο
 • την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση,
 • τις μαζικές συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων τμημάτων με κατάργηση θέσεων εργασίας
 • την κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας που αντιστοιχεί σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Αυτά αποτελούν τα πρώτα μέτρα για την επερχόμενη επιβολή όλων των οδηγιών του ΟΟΣΑ που – σύμφωνα με το Μνημόνιο – θα καταλήξουν τον Απρίλη του 2018 (αυτονομία – αυτοχρηματοδότηση και επιχειρηματική λειτουργία του σχολείου κ.α.) παράλληλα με το νέο Λύκειο των λίγων, τη βίαιη στροφή των μαθητών από τα 16 τους στην τεχνική εκπαίδευση και τη μαθητεία.

Φτάνει η κοροϊδία με την έξοδο από τα μνημόνια όταν έχουν υπογράψει μέτρα μέχρι το 2023 και δημοσιονομικά πλεονάσματα και επιτροπεία μέχρι το 2060.

Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουμε μαζικά και αποφασιστικά!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση

 

ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ :

 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια, επαναφορά των ΣΣΕ.
 • Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, απαγόρευση απολύσεων, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (και αναπληρωτών στην εκπαίδευση), κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
 • Να μην πέσει κανένα σπίτι λαϊκών οικογενειών στα νύχια τραπεζιτών και του κράτους. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.
 • Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος (ενέργεια, νερό, φυσικό περιβάλλον, δημόσια περιουσία). Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση του στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που χαρίζονται προκλητικές παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που δημιούργησε.
 • Συνεχίζουμε αποφασιστικά ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών.
 • Την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, να καταργήσουμε τα Μνημόνια και την επιτροπεία.   Για  να σπάσουμε τα δεσμά του Χρέους της ΕΕ και του κεφαλαίου και να ζήσει ο λαός.

Για όλα τα παραπάνω ο Σύλλογός μας αποφάσισε ότι:

1)     Συμμετέχει και καλεί τους όλους συναδέλφους  στη συγκέντρωση που καλούν η ΑΔΕΔΥ, σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες  την Τετάρτη 10 Γενάρη τις 3:00μμ στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας (οδός Λουκάρεως δίπλα στο Εφετείο) για  να δώσουμε μαζική εργατική απάντηση – ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης ενάντιά τους.

2)    Δεδομένου ότι πρέπει να έχουμε δυνατότητα αποφασιστικής αγωνιστικής παρέμβασης πριν από την προσπάθεια ψήφισης του νομοσχεδίου  καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε απόφαση ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Παρασκευή 12 Γενάρη και απεργιακά συλλαλητήρια παντού. Στην αντίθετη περίπτωση ο Σύλλογος μας «Ο Περικλής» κηρύσσει στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις 3 ώρες του απογευματινού για χρήση στο διδακτικό ωράριο του κάθε συναδέλφου. Συμμετέχουμε και καλούμε στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Παρασκευή 12/1 ώρα 12.30.

Επίσης καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24ωρη απεργία και τη Δευτέρα 15 Γενάρη εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

3) Για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα ο σύλλογός μας  θα καλέσει άμεσα σε έκτακτη Γ.Σ.  για να πάρουμε όλοι μαζί αποφάσεις.

 

           ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Τώρα είναι η ώρα για τον συντονισμό όλων των αγωνιστικών δυνάμεων και όλων των εργαζόμενων για να ξεπεράσουμε την αδράνεια.

             Ξαναβγαίνουμε  στο δρόμο για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας.

 

Last modified: 9 Ιανουαρίου 2018

Close