Written by 21:29 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ο Περικλής για την κινητοποίηση στην περιφερειακή διεύθυνση(φωτο)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή,  14 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 9Προς: τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας

            ΘΕΜΑ: Σχετικά με την κινητοποίηση  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής  στις  11-12-15

 

« ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΔΙΚΑ… »     Όχι συνάδελφοι, δεν πρόκειται για ατάκα από ταινία για επικείμενο βιολογικό πόλεμο ούτε για κακόγουστο αστείο μεταξύ εκπαιδευτικών…

Πρόκειται για πραγματική δήλωση – απάντηση που έλαβαν την Παρασκευή οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, τα πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων, οι ενώσεις γονέων, οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ που συμμετείχαν και στήριξαν την διαμαρτυρία των αδιόριστων αναπληρωτών συναδέλφων μας σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας «O ΠΕΡΙΚΛΗΣ».

Τα κενά είναι αμοιβαδικά, δηλαδή έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Όχι δεν ευθύνεται η προχειρότητα της ηγεσίας του ΥΠΕΘ, δεν ευθύνεται η αναλγησία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε ότι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των τραπεζών και των προαπαιτούμενων των δανειστών. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση που δεν έκανε καν τις προσλήψεις που προβλέπονταν για την εκπαίδευση στον προϋπολογισμό του 2015. ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Φταίει το ανεξήγητο κατά τον κύριο Λόντο, φαινόμενο του πολλαπλασιασμού του ασπόνδυλου οργανισμού της αμοιβάδας που επηρεάζει… τα κενά στην εκπαίδευση…

Ας αφήσουμε όμως τα αστεία και τις παράλογες εξηγήσεις για τα αστεία στελέχη εκπαίδευσης που μέχρι και το καθηκοντολόγιο Ευθυμίου επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν πως στα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία το ωρολόγιο πρόγραμμα αναπτύσσεται με βάση τα περισσεύματα ωρών και όχι με βάση το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών στην ΠΑΙΔΕΙΑ.

Η πραγματικότητα είναι γνωστή σε όλους μας. Φτάσαμε στα Χριστούγεννα και η υποχρέωση του Κράτους για ίσες  ευκαιρίες  στην Παιδεία για όλα τα παιδιά έχει μείνει κενό γράμμα καθώς οι ελλείψεις ακόμα και στην Περιφέρεια Αττικής είναι εκατοντάδες. Όλα τα σχολεία στην Ελλάδα υπολειτουργούν. Η παράλληλη στήριξη, όπου έχει πάει, μοιράζεται σε τρία και τέσσερα παιδιά διαφορετικών σχολείων, πολλά τμήματα ένταξης είναι κλειστά ενώ στο Νηπιαγωγείο νήπια δεν φοιτούν καθώς απουσιάζουν πλήρως οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης στην Προσχολική Αγωγή και οι γονείς τους τα κρατούν στο σπίτι όταν  αδυνατούν να πληρώσουν για ιδιωτική παράλληλη στήριξη,  η ζώνη του Ολοήμερου είτε στα Κλασσικού τύπου Δημοτικά είτε στα ΕΑΕΠ υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου και τα μαθήματα ειδικοτήτων διδάσκονται από όποιον συνάδελφο με πλεόνασμα ωρών βρίσκεται σε κάθε σχολείο.

Αποτέλεσμα,  η συνεχής υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, η καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών, οι απελπιστικά πιεστικές συνθήκες εργασίας στο σχολείο.

 Η κραυγή αγανάκτησης του γονέα άνεργου βιομηχανικού εργάτη μας εξέφρασε όλους :  «Δε θα ανεχθούμε το κουτσούρεμα της μόρφωσης των παιδιών μας –  Αν δεν έχουμε δασκάλους, να παραιτηθείτε- Σας δίνουμε διορία μία εβδομάδα».

Καταδικάζουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση. Προτάσσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς χωρίς «προαπαιτούμενα» και την άδεια της Τρόικα.

Απαιτούμε την ισοτιμία των μαθητών μας στην εκπαίδευση!

Αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο Σχολείο και Ενιαία Δωδεκάχρονη Εκπαίδευση!

Μετά την αμοιβάδα υπήρξε εξέλιξη… αν οι κύριοι του ΥΠΕΘ εννοούν ως άλλοι ιεροεξεταστές να επιμένουν να το αγνοούν,  εμείς δεν θα μείνουμε δέσμιοι της μονολιθικότητάς τους και της αναλγησίας τους.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!

                                      Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

 

Από την κινητοποίηση

Last modified: 14 Δεκεμβρίου 2015

Close