Written by 11:13 Slider, Αρχική Σελίδα

Ο κλάδος επί ποδός πολέμου : το κύμα αποχής από την αξιολόγηση απλώνεται σε όλη την Ελλάδα : ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι το κύμα αποχής από την αξιολόγηση παίρνει πλέον τα

athina

χαρακτηριστικά μαζικής και καθολικής συμμετοχής !
Σεμινάρια ακυρώνονται, προαξιολογικές διαδικασίες τινάζονται στον αέρα ή αναβάλλονται επ” αόριστον, ενώ με έγγραφά τους, διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικοί σύμβουλοι καλούν πλέον σε διαδικασίες αξιολόγησης  δια …τηλεφώνου ! Το υπουργείο έδωσε παράταση για την κατάθεση προγραμματισμού της ΑΕΕ μέχρι 15 Δεκέμβρη, πανικόβλητο μπροστά στη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών !
Στα σχολεία η μάχη συνεχίζεται. Είναι πια φανερό ότι το υπουργείο και οι πιστοί οπαδοί του έχουν χάσει οριστικά το παιχνίδι : ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο !
Ακόμα και σχολεία που είχαν αποφασίσει να καταθέσουν προγραμματισμό μεταστρέφονται και αποφασίζουν νέες συνεδριάσεις για να δηλώσουν αποχή από τη διαδικασία !
Η αξιολόγηση είναι πολιτικά, ηθικά και παιδαγωγικά ηττημένη, οριστικά πλέον στη βάση της ζωντανής εκπαίδευσης. Κανείς δεν έχει ούτε τα επιχειρήματα ούτε το σθένος να την υποστηρίξει, ανασύρονται πλέον ως τελευταίο όπλο αβάσιμοι εκφοβισμοί, παραπληροφόρηση, τρομοκράτηση και εκβιασμός συναδέλφων, εκβιασμός αναπληρωτών ΕΣΠΑ, λαθροχειρίες και παρανομίες σε Συλλόγους Διδασκόντων, εκβιασμοί, υπαινιγμοί, «πατρικές συμβουλές» και απειλές από Σχολικούς Συμβούλους στο περιθώριο σεμιναρίων με άσχετα θέματα. Όλα αυτά βέβαια καταγράφονται αναλυτικά από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και απαντώνται με καταγγελίες όπου είναι απαραίτητο.
Πάνω από 30 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας δεν καταθέτουν προγραμματισμό, 17προϊσταμένες νηπιαγωγείων και 5 διευθυντές απέχουν από την ατομική τους αξιολόγηση, 30 νηπιαγωγοί δηλώνουν με έγγραφό τους στη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ότι απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία, 50 συνάδελφοι υπογράφουν τη δημόσια λίστα υπογραφών και 280 τη λίστα υπογραφών του Συλλόγου «Δεν αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι».

Σε επίπεδο Α΄ Αθήνας οι Σύλλογοι ΠΕ κατέθεσαν στη Διεύθυνση πάνω από 100 δηλώσεις προϊσταμένων και 20 διευθυντών που ενυπόγραφα δήλωσαν ότι δε συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και κοινοποίησαν ότι πάνω από 200 σχολικές μονάδες στην Α’ Αθήνας έχουν ήδη αποφασίσει καμία συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση.

 

Δίνουμε τη μάχη στα σχολεία του Συλλόγου που θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες
Δείτε αναλυτικά εδώ  κάνοντας κλικ στις παρακάτω αναρτήσεις :

50 διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊσταμένες νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών δηλώνουν αποχή από την αξιολόγηση !

30 Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων λένε ΟΧΙ στην αξιολόγηση

93 Διευθυντές και Προϊστάμενοι λένε ΟΧΙ σε κάθε αξιολογική διαδικασία

 

ΕΠΙΣΗΣ :

Ø  31 από τις 35 προϊσταμένες νηπιαγωγείων στις 1/12/2014 , συνοδεία του Δ.Σ. κατέθεσαν στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς τα πρακτικά συμμετοχής στην απεργία-αποχή.

Ø  Χαϊδάρι 18 από τις  19 Νηπιαγωγούς δηλώσανε απεργία –αποχή και δεν καταθέτουν φάκελλο αξιολόγησης

Ø  καθολική άρνηση των συναδέλφων Νηπιαγωγών της Δυτικής Σάμου (και όχι μόνο) να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία και μάλιστα την ταυτόχρονη δήλωσή τους για το ζήτημα αυτό στη σχολική Σύμβουλο της Προσχολικής Αγωγής

Ø  Άγιος Δημήτριος Αττικής 17 στις 19 Προϊσταμένες δήλωσαν απεργία – αποχή

Ø  Ματαιώθηκαν σεμινάρια προαξιολογητικα  στη Δ Αθήνας  (Ν. Σμύρνη, Γλυφάδα –Αλίμου), στις Αχαρνές,στις Σέρρες , ακυρώθηκαν σεμιναρια στην Καλλιθέα , στο Μοσχάτο,στο Φαληρο

Ø  Ηλιούπολη 21 στις 24 Προϊσταμένες δηλώσαν απεργία – αποχή

Ø  Καλλιθέα –Μοσχάτο 22 στις 24 Νηπιαγωγούς δηλώσαν απεργία –αποχή

Ø  Πρέβεζα: καθολική άρνηση Νηπιαγωγών για συμμετοχή τους στην αξιολόγηση

Ø  Σύλλογος Αριστοτέλης  28 προϊσταμένες δηλώνουν απεργία-αποχή

Ø   Σύλλογος «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ» Αν.Αττική  25  δήλωσαν απεργία – αποχή

Ø  καθολική  συμμετοχή των  Προϊσταμένων  Νηπιαγωγών της Ικαρίας   στην απεργία αποχή

Ø  Σύλλογος Κορινθίας 17  προϊσταμένες δηλώνουν Απεργία αποχή  και πρόθεση παραίτησης  και 30  νηπιαγωγοί απεργία αποχή

Ø  Α Σύλλογος  Αθηνών :30 νηπιαγωγοί έχουν υπογράψει αποχή-απεργία

Ø  Πειραιάς (από τους συλλόγους «Πλουμπίδης», Νίκαια, «Πρόοδος», «Ρήγας Φεραίος», Κορυδαλλός) 83 από τις 126 προϊσταμένες δήλωσαν εγγράφως στον διευθυντή εκπαίδευσης Πειραιά και στις σχολικές συμβούλους τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή

Ø  Ξάνθη :Οι 33 από τις 44 Προϊσταμένες που κλήθηκαν στις συναντήσεις αρνήθηκαν να παρουσιαστούν και υπέγραψαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή. Οι δηλώσεις κατατέθηκαν όλες μαζί κατά τη διάρκεια της παράστασης από το Δ.Σ. του Συλλόγου -συνοδευόμενο από τις νηπιαγωγούς- στον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ø  Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή 12 στις 15 προϊσταμένες δηλώσαν απεργία -αποχή 

Ø  Δ Διεύθυνση Αθηνών  (εκτός ενός συλλόγου που δεν μας έδωσε ακόμα στοιχεία) σε σύνολο 96 προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 68 προϊσταμένες συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Επίσης στο Δημόσιο η ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ μπλόκαρε την αξιολόγηση του Μητσοτάκη, ο οποίος ετοιμάζεται τώρα να καταθέσει νέο νόμο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων καθώς ο παλιός (αυτός που ψηφίστηκε …πέρσι) πετάχτηκε από τους δημόσιους υπαλλήλους στο καλάθι των αχρήστων. Δείτε το δημοσίευμα της Καθημερινής και προσέξτε την αμηχανία του Μητσοτάκη καθώς προσπαθεί να αντιπαρέλθει το γεγονός ότι ο υπάρχων νόμος για την αξιολόγηση μπλοκαρίστηκε :

Το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο – Η συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη

 

πηγή: Σύλλογος Α΄Αθηνών

Last modified: 7 Δεκεμβρίου 2014

Close