Written by 19:59 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Ο Δ/ντής Π.Ε. Β΄Αθήνας θα κάνει τις τοποθετήσεις των εκπ/κών και όχι το ΠΥΣΠΕ!

 

10o Ενημερωτικό δελτίο

του τακτικού αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρώτριας αιρετού εκπροσώπου

Άννας – Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

για τη συνάντηση των μελών του ΠΥΣΠΕ στις 28 Αυγούστου 2015

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι μαθητευόμενοι «μάγοι» του νέου μνημονίου λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οδηγούν εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στην απόλυτη απαξίωση.

Σε λίγες μέρες  χιλιάδες σχολεία θα ανοίξουν με χιλιάδες κενά. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν άνεργοι και χιλιάδες ώρες θα λείψουν από τη διδασκαλία.

Το απόλυτο «μπάχαλο» στην εκπαίδευση δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους ανικανότητας των πολιτικών στελεχών. Σαφέστατα και αυτή η πλευρά έχει τη σημασία της. Δεν είναι όμως η κύρια. Το διοικητικό προσωπικό εξάλλου, πλην εξαιρέσεων, είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχασε την τεχνογνωσία του.

Τα όσα «πρωτόγνωρα» συμβαίνουν στην εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών. Όσο μάλιστα εφαρμόζονται το πνεύμα, η ψυχή και η ουσία των 3 μνημονίων, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, του κεφαλαίου και του σχολείου της αγοράς, τόσο διαλυτικά θα είναι τα αποτελέσματά τους.

Στην Π.Ε. Β΄ Αθήνας:

Ο Διευθυντής Π.Ε.  Β΄ Αθήνας κάλεσε σήμερα 28 Αυγούστου σε συνάντηση τα μέλη του ΠΥΣΠΕ προκειμένου να τα ενημερώσει σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05-Γαλλικών, ΠΕ07-Γερμανικών, ΠΕ19-20-Πληροφορικής και ΠΕ18.41-32-Θεατρικών Σπουδώνκαι ΠΕ06-Αγγλικών, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16-Μουσικής, οι οποίοι  βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ από μετάταξη ή μετάθεση.

Όπως είναι γνωστό λόγω της προεκλογικής περιόδου αναστέλλονται οι υπηρεσιακές μεταβολές κατά το διάστημα αυτό και αναμένεται θετική απάντηση στο αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή. Βέβαια είναι γνωστή η απόφαση του ΣτΕ σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επικαλούμενος το πρόβλημα αυτό μας δήλωσε ότι προτίθεται  να προβεί εντός των ημερών στην προσωρινή τοποθέτηση των συναδέλφων με δική του αποκλειστικά απόφαση, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους την 1η Σεπτεμβρίου και ότι την έγκριση των τοποθετήσεων αυτών  θα κληθεί να παράσχει το ΠΥΣΠΕ σε συνεδρίασή του η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν θα νομιμοποιείται να επαναλειτουργήσει.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι διαφωνούμε με την απόφασή του αυτή καθώς:

Η μονοπρόσωπη άσκηση από πλευράς του Διευθυντή Εκπαίδευσης αρμοδιοτήτων  του συλλογικού οργάνου εγείρει ζήτημα ελλείμματος δημοκρατικών διαδικασιών, διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Η ετεροχρονισμένη συνεδρίαση του υπηρεσιακού  συμβουλίου για την έγκριση των τοποθετήσεων εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης δυσλειτουργίας των σχολείων σε περίπτωση που υπάρξουν μεταβολές στις τοποθετήσεις είτε λόγω λαθών – αβλεψιών είτε λόγω ενστάσεων συναδέλφων, ειδικά σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις συναδέλφων που καλύπτουν περισσότερα σχολεία.

Προτείναμε να οριστεί άμεσα ημερομηνία συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση. Σημαντικό είναι επίσης ότι στα άλλα ΠΥΣΠΕ Αττικής, από όσο γνωρίζουμε, έχουν οριστεί στην ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάσεις για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Καλούμε τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας να σεβαστεί τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων και να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών. 

 

 

Last modified: 28 Αυγούστου 2015

Close