Written by 19:29 Εκπ/κή Συσπείρωση

Ο αιρετός των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε. Παντελής Βαϊνάς δικάζεται τη Δευτέρα 19/1 και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί λειτούργησε με βάση τις αποφάσεις των Συλλόγων Εκπ/κών…

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

www.paremvasis.gr                                                                                                                                                                                                         14–1– 15                                                          

 

Ο αιρετός των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε. Παντελής Βαϊνάς

δικάζεται τη Δευτέρα 19/1 και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

γιατί λειτούργησε με βάση τις αποφάσεις των Συλλόγων Εκπ/κών…

 

Διώξεων αγωνιστών εκπαιδευτικών συνέχεια. Σειρά αυτή τη φορά του αιρετού των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΠΥΣΠΕ της Γ΄ Αθήνας, Παντελή Βαϊνά, ο οποίος είχε μηνυθεί από υποψήφιο διευθυντή, τον κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, γιατί κατά τις κρίσεις διευθυντών το 2011 τον είχε βαθμολογήσει αρνητικά. Θυμίζουμε ότι η αρνητική βαθμολογία υπήρξε διότι εναντίον του υποψηφίου υπήρχαν καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά, από Συλλόγους της Γ΄ Αθήνας.

 

Στην υπόθεση υπάρχουν εξελίξεις που είναι, το λιγότερο, ύποπτες.

  • Ενώ η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έκρινε ως αβάσιμη τη μήνυση του κ. Χαρ. Αλεξανδράτου και έθεσε το φάκελο στο αρχείο, ο κ. Αλεξανδράτος έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Το αποτέλεσμα ήταν ο Εφέτης Εισαγγελέας, χρησιμοποιώντας ένα εντελώς αντίθετο σκεπτικό από αυτό της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, χωρίς να υπάρχει κανένα νέο στοιχείο, να συντάξει κατηγορητήριο και να ασκήσει δίωξη κατά του αιρετού Παντελή Βαϊνά για “παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας”, να ορίσει δε τακτική δικάσιμο για τις 19 Γενάρη του 2015. Στο κατηγορητήριο μάλιστα ο Εισαγγελέας Εφετών ασκεί ουσιαστικά ποινική δίωξη στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε. αφού αναφέρεται στην σχετική απόφαση τους και κάνει λόγο για εμπαθή συνδικαλιστικά κριτήρια. Είναι εμπαθές κριτήριο να θεωρούνται ακατάλληλοι για Διευθυντές κάποιοι που έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από Συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφικη συμπεριφορά, κύριε Εισαγγελέα;
  • Επίσης κατά περίεργο τρόπο το Υ.ΠΑΙ.Θ., με έγγραφό του από τις 23/12/2014, δίνει ουσιαστικά εντολή στη Γ΄ Δ/νση Π.Ε Αθήνας να ζητήσει από τον Εισαγγελέα το φάκελο με το κατηγορητήριο για να παραπέμψει προφανώς το συνάδελφο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “παρέλκει η ΕΔΕ”, με ανοικτή την πιθανότητα της αυτοδίκαιης αργίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της πρεμούρας του Υπουργείου ότι προχώρησε σε αυτό όχι κατόπιν ενεργειών της εισαγγελίας αλλά μετά από επιστολή του Αλεξανδράτου με ημερομηνία 5/12, την οποία επικαλείται το έγγραφο του Υπουργείου και με την οποία ο ίδιος ζητάει από το Υπουργείο την πειθαρχική διερεύνηση του θέματος. Η πρεμούρα του Αλεξανδράτου είναι κατανοητή, αλλά του Υπουργείου και της αρμόδιας υπαλλήλου του είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι συναδέλφοι αιρετοί της Γ΄ Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011 ενώ ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των κρίσεων του 2011, έχει ασκηθεί αγωγή  και πάλι από κ. Χαρ. Αλεξανδράτο σε βάρος του Γ. Χρόνη για συκοφαντική δυσφήμιση (συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί το 2009 και το 2010).

Και αυτό είναι μόνο ένα, το πιο πρόσφατο, από τα πολλά και συντονισμένα επεισόδια της επίθεσης της εξουσίας ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και τους εργατικούς αγώνες γενικότερα. Όταν παραπαίει ένα καθεστώς αντιδρά πιο σπασμωδικά και αυταρχικά. Τρία χρόνια τώρα έχουμε γίνει μάρτυρες δεκάδων διώξεων εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών και μη. Κοινό τους γνώρισμα: Αγωνίζονταν ή οργάνωναν τον αγώνα του εργαζόμενου λαού. Έτσι και τώρα, το καθεστώς αντιδρά αυταρχικά. Μετά από τους τόνους των χημικών, το διαρκές ξυλοκόπημα κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης, τα αλλεπάλληλα εργασιακά και συνταξιοδοτικά «χαστούκια», την διατεταγμένη απονομή «δικαιοσύνης» και την «άπλετη» ανελευθερία που μας χαρίζει, τώρα απειλεί, εκβιάζει και τυλίγει και μερικούς σε μια κόλλα χαρτί. Είναι σαφές πια ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που εξαιτίας του νέου απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν τους καλούμε απλά να σταματήσουν τη δίωξη… Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών του εργατικού κινήματος, γιατί σε λίγο έρχονται οι δικές τους απ’ τον ίδιο το λαό.

  • Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δικαστικής και υπηρεσιακής δίωξης του συν. Παντελή Βαϊνά.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά το συνάδελφο, να παραστούν στη δίκη και να κηρύξουν στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση που καλούν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. της Αττικής, τη Δευτέρα 19/1. 9π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να οργανώσει μαζί με τους συλλόγους Π.Ε. την Τετάρτη 21/1 στις 2μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ. για να απαιτήσουμε να μην ασκηθεί καμιά πειθαρχική δίωξη εναντίον του συναδέρφου μας.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ!

Last modified: 14 Ιανουαρίου 2015

Close