Written by 21:17 ΑΣΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ !

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στην Α΄φάση αναπληρωτών. Οι 31.846 προσλήψεις αναδεικνύουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, παρά τους διορισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Οι διεκδικήσεις των σωματείων για μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών παραμένουν στο επίκεντρο.

Οι μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν, παρά τις προσλήψεις. Αρκετοί μαθητές δε θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολική χρονιάς, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι ιδρύσεις όλων των τμημάτων ένταξης. Ερωτηματικά παραμένουν σε σχέση με το πώς θα λειτουργήσουν τα  ολοήμερα τμήματα. Τα τμήματα ΖΕΠ δεν έχουν εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν παρά το ότι έχουν ιδρυθεί, ενώ και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σημαντικός αριθμός ωρών σε πολλά μαθήματα θα χαθεί. Είναι δεδομένη η ανάγκη της άμεσης β΄φάσης αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, τη στιγμή βέβαια που τα σωματεία διεκδικούσαν την κάλυψή τους σε μία μεγάλη φάση.

Εκτός των κενών, κυβέρνηση και Υπουργείο είναι υπεύθυνοι για την Οδύσσεια που περιμένει πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους, που είτε δουλεύουν για πρώτη φορά, είτε αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, επειδή δεν ήξεραν πότε θα τους ξαναπροσλάβουν, ενώ τώρα πρέπει να φύγουν ξανά για άλλες περιοχές. Δε φτάνει που κάθε καλοκαίρι τους στέλνουν στα επιδόματα του ΟΑΕΔ και μάλιστα όχι όλους, δε φτάνει που τους έχουν ένα καλοκαίρι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, τους καλούνε να δουλέψουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πού έχουν φτάσει τα ενοίκια, πως συνεχίζεται η ακρίβεια, πού έχει φτάσει η βενζίνη, τα ακτοπλοϊκά.

Μάλιστα, κοροϊδεύουν τους συναδέλφους με μια απλή έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά, τη στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση ένας νέος συνάδελφος χρειάζεται να έχει στην άκρη τουλάχιστον 1500 ευρώ για τα έξοδα της διαμονής, τα ενοίκια, τους μεσίτες και όλα τα υπόλοιπα. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το «φάγωμα» 4 ημερομίσθιων από τον 1ο μισθό του Σεπτέμβρη, καθώς θέλουν η έναρξη μισθοδοσίας να ξεκινήσει από 5 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προσλήψεις. Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουν…λάστιχο, με μισθούς χαρτζιλίκι, που πληρώνουν ακριβά από την τσέπη τους το κυνήγι προσόντων και τα έξοδα για να κάνουν αυτό που αγαπάνε και σπουδάσανε…

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Οργανωνόμαστε μέσα από τα σωματεία μας για να μη μείνει κανένας αβοήθητος!

Άμεσα, μόλις αναλάβουμε την υπηρεσία, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους για να ενημερώσουμε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας για τα προβλήματά μας. Οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις των σωματείων για να λυθούν άμεσα τα «καυτά» προβλήματα.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Η μισθοδοσία να ξεκινήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Κανένα χαμένο μεροκάματο.
  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.
  • Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
  • Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.
  • Άμεσα να γίνει η β΄φάση προσλέψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά.

29/08/2022

Last modified: 13 Οκτωβρίου 2022

Close