Written by 20:15 Αρχική Σελίδα

Ντάισελμπλουμ σε Βαρουφάκη: «You Just Killed Troika». Συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα

 

“You Just Killed Troika” (Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα) φέρεται, σύμφωνα με το Mega που επικαλείται αυτήκοους μάρτυρες, να ψιθύρισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στη λήξη της συνέντευξης Τύπου.

 

O Ντάισελμπλουμ  παγώνει με την ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού πως “τέλειωσε η διαπραγμάτευση με την τρόικα”. Σηκώνεται δίνει το χέρι του, του μιλάει γυρνώντας την πλάτη προς τις κάμερες, και στη συνέχεια αποχωρεί βιαστικά. “Ουάου” φαίνεται να λέει ο κ. Βαρουφάκης αντιδρώντας σε αυτό που του είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

(Δείτε το στιγμιότυπο στο βίντεο – 09:30)

 

 

          Το Πριν…

στουρναρας1

 

 

           και το Τώρα…

 

 

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να χαρακτήρισε «αποτυχημένο» το πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε ότι δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη. «Δείτε τους αριθμούς των ανέργων, των φτωχών και του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ» επέμεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ ρώτησε αν η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση για να λάβει την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Βίντεο από τη σύντομη συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Γ. Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, επαναλαμβάνοντας πως η βούληση της κυβέρνησης είναι για  ένα σχέδιο  αλλαγής πορείας χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι  πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, σημειώνοντας πως «σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία» και ζήτησε την στήριξη του Ευρωπαίου αξιωματούχου για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος.

Σημείωσε επίσης πως είναι ανάγκη να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα του ότι παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη μέλη στο θέμα του χρέους θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Last modified: 30 Ιανουαρίου 2015

Close