Written by 22:12 Εκπ/κή Συσπείρωση

Νίκη του ταξικού ριζοσπαστικού συνδικαλιστικού κινήματος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

για την 84η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

2013                    2015

ΨΗΦΙΣΑΝ                                   851                      852

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ                           133                         69

ΕΓΚΥΡΑ                                       718                      783

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   252  35,1%          292  37,2%

3 Αντιπρ.             4 Αντιπρ.

ΔΑΚΕ                                            251  35%            228   29,1%

3 Αντιπρ.              3 Αντιπρ.

ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ                               118  16,4%           77   9,8%

2 Αντιπρ.              0 Αντιπρ.

ΠΑΜΕ                                             97   13,5%            141  18%

1 Αντιπρ.              2 Αντιπρ.

ΑΝΕΜΟΣ                                          0                          45   5,7%

0 Αντιπρ.                 0 Αντιπρ.

Συναδέλφισσες,οι

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ευχαριστεί όλες τις συναδέλφισσες και όλους  τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, στη Γ.Σ. μας, αλλά και στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την 84η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Με βάση τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερο  ότι  εμπιστευτήκατε, στηρίξατε και ενισχύσατε την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Η σημαντική άνοδος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελεί επιβράβευση και ενδυνάμωση του ρεύματος του ταξικού – ριζοσπαστικού συνδικαλισμού αλλά και ενίσχυση της αγωνιστικής, ενωτικής δράσης  στο Σύλλογό μας.

Η άνοδος του αριθμού των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (από 3 σε 4), αλλά και από το ΠΑΜΕ (από 1 σε 2) συμβάλλει στο να ανατραπεί η κατάσταση στη Δ.Ο.Ε., να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να μπει στο περιθώριο η γραμμή  του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού του συμβιβασμού και της υποταγής.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι παρατάξεις του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ και ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ σημείωσαν μεγάλη πτώση και στο Σύλλογό μας. Η ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ μάλιστα που στις προηγούμενες εκλογές αντιπροσώπων είχε εκλέξει 2 αντιπροσώπους, τώρα δεν εξέλεξε κανένα. Φυσικά και δεν μας προκαλεί έκπληξη που ο απερχόμενος Δ/ντής Π.Ε. Β΄Αθήνας τώρα δεν έκανε ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που να ευχαριστεί τους συναδέλφους που αγκάλιασαν την ΑΚΣΥΑ, όπως παλαιότερα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Κάθε μέρα που περνάει, οι ύαινες «δανειστές», ορθώνουν νέους εκβιασμούς, διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Τα θέλουν όλα!  Απαιτούν εδώ και τώρα, νέα μνημόνια, νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, μειώσεις συντάξεων και μισθών, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση του ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Οι εγχώριοι μνημονιακοί πολιτικοί σύμμαχοί τους, τα ΜΜΕ και οι ολιγάρχες του πλούτου τους ανοίγουν το δρόμο και επαυξάνουν.

Γι’ αυτό δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Αγωνιζόμαστε για ένα μαχητικό κοινωνικό και εργατικό  κίνημα ανεξάρτητο από κράτος και κυβερνήσεις, για ένα ισχυρό Σύλλογο και Συνδικάτο, που θα εκφράζουν και θα ενώνουν όλους τους συναδέλφους, που θα διεκδικούν ένα πραγματικό δημόσιο σχολείο, δουλειά και ζωή στα μέτρα των αναγκών των εργαζόμενων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αυτό προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή μας σε όλες τις διαδικασίες του κινήματος, κι αυτό είναι η μόνη ελπίδα, η μόνη εγγύηση ότι θα βγάλουμε τη θηλιά του χρέους και των μνημονίων και θα κερδίσουμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας, οικοδομώντας το δημοκρατικό σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας!

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ