Written by 09:02 Αρχική Σελίδα

Νέα συνέντευξη Μπαλτά για κενά, ωράριο, πιστώσεις,προσλήψεις, πολυνομοσχέδιο

μπαλοβ

Σε νέα συνέντευξη προχώρησε ο  Υπουργός Παιδείας προσπαθώντας  να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε στον κόσμο της εκπαίδευσης στην προηγούμενη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Τώρα παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι υπάρχουσες πιστώσεις θα αρκέσουν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρ. Μπαλτάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς τα κενά είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι εκτιμήθηκε αρχικά. Βέβαια κι αυτό να συμβαίνει (που δε συμβαίνει, αφού τα κενά δεν είναι λιγότερα από 25.000) αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το σοβαρότερο πρόβλημα της εκπαίδευσης που είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν τελειώσει το καλοκαίρι.

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μπαλτάς,ανέφερε ότι προχωράει κανονικά. Αλλά δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφισή του, “για λόγους που σχετίζονται με τον όλο προγραμματισμό της κυβέρνησης και το γεγονός ότι έχουμε τη μεγάλη συζήτηση για τη συμφωνία”. Ωστόσο υπογράμμισε ότι “θα φτάσει να ψηφιστεί κανονικά πριν τελειώσει το καλοκαίρι”.

Last modified: 1 Αυγούστου 2015