Written by 17:22 Εκπ/κή Συσπείρωση

Να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Όλοι την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

 

σημαια συσπείρωσης             ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

           ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

                ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

Παρακολουθούμε σε κατάσταση οργής τα όσα συνέβησαν στη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, αλλά και στις επόμενες ώρες. Η κυβέρνηση υπέγραψε το ξεπούλημα της χώρας και την καταστροφή μας, υποταγμένη στους εκβιασμούς  και στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δεν ήταν η έλλειψη «σχεδίου» που οδήγησε σε αυτή την ήττα, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Δειλοί και φοβισμένοι ή συνειδητά και μεθοδευμένα εντέλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, του κεφαλαίου στο εσωτερικό της χώρας, των τραπεζών  και της ολιγαρχίας;

Το εγχείρημα της «εθνικής συναίνεσης» λειτούργησε θαυματουργικά στην ανάληψη της συνευθύνης με σύμμαχο όλο το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και ως τραγικό άλλοθι  για τη νέα συμφωνία – το πιο σκληρό μνημόνιο καταστροφής της χώρας και υποδούλωσης του λαού μας.

Η Ελλάδα, σε καθεστώς αποικίας χρέους της ΕΕ με την υπογραφή και τη σφραγίδα πλέον της «κυβέρνησης της Αριστεράς», μέσα σε ένα σάπιο οικοδόμημα, την ΕΕ που έχει ως πρωταρχική θέση να τσακίζει λαούς σε περιόδους κρίσης και να αποχαυνώνει συνειδήσεις σε καιρούς «ευμάρειας». Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων και ό,τι άλλο κακό βάζει ο νους. Κι έχουν ένα όπλο μαζικής καταστροφής, το κοινό νόμισμα, το ευρώ.

Το μεγάλο ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας μεταλλάχθηκε στο τραγικότερο ΝΑΙ μετά τη συμφωνία της νέας «Βάρκιζας».

Ένα ΟΧΙ που προσέδωσε σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία τα  χαρακτηριστικά μιας αναίμακτης λαϊκής εξέγερσης.

Ένα ΟΧΙ που διατράνωσε την επιθυμία του λαού για  άσκηση ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Ένα ΟΧΙ των λαϊκών στρωμάτων που εμπεριείχε και το ενδεχόμενο ρήξης.

Απ ό,τι φαίνεται το σαρωτικό αποτέλεσμα του ΟΧΙ ξεπέρασε κατά πολύ τα σχέδια της κυβέρνησης και δημιούργησε νέα δεδομένα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα ληστρικά κέντρα στην Ευρώπη. Με τη σύναψη της πιο σκληρής συμφωνίας – ΜΝΗΜΟΝΙΟ – τα αρπακτικά κοράκια στέλνουν ένα  μήνυμα: κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ευρωπαϊκή «ομαλότητα» της λιτότητας, της εξαθλίωσης, της ακύρωσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ προσυπογράφει.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε με τη συμφωνία που υπέγραψαν κήρυξαν ανοικτά τον πόλεμο προς τους «από κάτω».

Ο μόνος δρόμος διάσωσης του άμεσου μέλλοντος των εργατικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων είναι ο αγώνας του ΟΧΙ μέχρι τέλους από τον ίδιο το λαό, από εμάς τους ίδιους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς, τους αξιοπρεπείς που οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να παλέψουμε στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας, στον δρόμο για να μη ζήσουμε υποταγμένοι. Για να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι  το παρόν και το μέλλον μας, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια του κόσμου της εργασίας.

Ο αγώνας του ΟΧΙ μέχρι τέλους  γιατί το ταξικό μας  δίκιο είναι το δίκιο του Ανθρώπου.

΄Hρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

             ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

                               ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΑΔΕΔΥ

 

  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

.

 

 

 

Last modified: 14 Ιουλίου 2015

Close