Written by 16:37 Εκπ/κή Συσπείρωση

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη δημόσια εκπαίδευση και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

 

αναπληρω

                               

           shm ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ          

            ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

  

Το Υπουργείο Παιδείας της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει στην κυριολεξία με την τύχη της δημόσιας εκπαίδευσης  τέσσερις  μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων. Με Δ.Τ. που μόλις εκδόθηκε ακυρώνονται ουσιαστικά οι ήδη υποβληθείσες μέσα σε συνθήκες αλαλούμ αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποψήφιων αναπληρωτών στις δυο βαθμίδες  της εκπαίδευσης. Απίστευτη η  ταλαιπωρία για την πολυπόθητη κατάθεση της αίτησης  με ώρες αναμονής στην ουρά ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα « έπεφτε » συνέχεια. Οι συνάδελφοι δε της Ε.Α. πελαγοδρομούσαν στην αναζήτηση ένταξης του μεταπτυχιακού τους ή των σεμιναρίων που παρακολούθησαν στις σχετικές λίστες αποδοχής που έχει καταρτίσει το ΥΠΟΠΑΙΘ

 Θα κληθούν εξ αρχής όλες οι ενδιαφερόμενες  κατηγορίες εκπαιδευτικών, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες και ΕΕΑ καθώς και οι καθηγητές της Β΄θμιας , να καταθέσουν αιτήσεις  εφόσον και όταν  δοθεί με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η απαιτούμενη σχετική έγκριση από την Επιτροπή της παρ.4 του άρθρου 28 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει, του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ενεργοποίηση των εν λόγω διαδικασιών.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης  δηλώνεται στη διατύπωση « Σε περίπτωση θετικής εξέλιξης, θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών και θα κληθούν οι υποψήφιοι εκπ/κοί να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με νεότερο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, στο οποίο και θα ορίζεται η σχετική προθεσμία ».

Τι πρόκειται δηλαδή να συμβεί σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης;

Να μετατεθεί η κατάθεση των αιτήσεων μετά τις εκλογές; Ας φανταστούμε λίγο το σενάριο ολοκλήρωσης του κύκλου « Κατάρτιση πινάκων, ενστάσεις, τελικοί πίνακες, προσλήψεις » να οδεύει για τα τέλη Οκτώβρη όπου προφανώς θα έχουμε απλώς την πρώτη τυχερή ομάδα προσλήψεων για να ακολουθήσουν με τη μέθοδο του σταγονόμετρου οι επόμενες σε βάθος χρόνου. Μέχρι τότε τα σχολεία άδεια από εκπαιδευτικούς, προγράμματα με τεράστια κενά, χιλιάδες ώρες μαθημάτων χαμένες, ενώ οι « τυχεροί μόνιμοι » θα κληθούν « να καταθέσουν τον οβολό τους με δυο –τρεις ώρες εθελοντικής  εργασίας » σύμφωνα με τον Υπουργό μας της Παιδείας για να καλύψουν κατά το δυνατόν τα κενά του πρωινού προγράμματος παραβιάζοντας βεβαίως τα εργασιακά τους δικαιώματα! 

Και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί προνομιούχοι της « μονιμότητας » της αδιοριστίας , στην αβεβαιότητα της αναμονής, με την προοπτική της περιπλάνησης.  

Στην Ελλάδα του με αύξοντα αριθμό 3 μνημονίου η Παιδεία, οι λειτουργοί της και οι μαθητές θυσιάζονται ξανά,  στο βωμό του ΟΟΣΑ και των ευρωενωσιακών σχεδιασμών και δεσμεύσεων κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου,  αυτή τη φορά συνεπικουρούσης της προεκλογικής δίνης.

Τη στιγμή αυτή  σύμφωνα με την δεσμευτική απόφαση του ΣΤΕ  μόνο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  που είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ μπορούν να καταθέτουν αίτηση για διορισμό  εφόσον βεβαίως εκδοθεί από το ΥΠΟΠΑΙΘ η   εγκύκλιος όταν  τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Επιπλέον το ΥΠΟΠΑΙΘ δηλώνει ανοιχτά ότι έχει εξασφαλίσει πιστώσεις μόνο για τις προσλήψεις τμηματικά και από διαφορετικές πηγές  λιγότερων από 12.000 αναπληρωτών ενώ οι ανάγκες υπολογίζονται σε περισσότερους από 25.000

  Ο κόσμος της μάχιμης εκπαίδευσης εμμένει και απαιτεί: 

  • ΑΜΕΣΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ  ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848/2010 ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ 30/6/2010
  • ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΑ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΟΛΟΗΜΕΡΑ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ-ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΔΔΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟ ΣΩΠΙΚΟ

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να απαιτήσει να λήξει η ομηρεία των συναδέλφων υποψήφιων αναπληρωτών και να δρομολογηθούν άμεσα και ολοκληρωμένα οι διαδικασίες για την πρόσληψή τους.

 

Last modified: 28 Αυγούστου 2015

Close