Written by 22:54 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Να αποσύρει εδώ και τώρα την παράνομη οδηγία ο Δ/ντής Εκπ/σης Β΄Αθήνας για την ηλεκτρονική αίτηση προεγγραφής των νηπίων. Να μην την εφαρμόσει κανείς.

mnimonio_9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγ. Παρασκευή,  1 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ. 113Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας, ΔΟΕ

 

   ΘΕΜΑ:   ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΩΝ

                                       ΚΑΙ   ΑΔΕΙΩΝ   ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

                             

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

  Σύμφωνα με μία επιστολή του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας  που έστειλε στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2014 – 2015 θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά (ως προεγγραφές) από τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων προς τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας.

Στη συνέχεια καλούνται να συμμετάσχουν « κατά »(!)  Δήμο  σε σύσκεψη με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας που θα γίνει στις 18 – 6 – 2014, πριν δηλαδή λήξει η περίοδος των εγγραφών, « για την οριστικοποίηση των εγγραφών οι οποίες θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας» αφού προηγουμένως την ίδια μέρα η Δ/νση θα « επεξεργαστεί το σύνολο των αιτήσεων  και θα γίνουν οι ισοκατανομές των εγγραφών » με στόχο τη « βέλτιστη ισοκατανομή του μαθητικού δυναμικού κατά (!) δήμο ».

Με τον τρόπο αυτό θα αποφασιστεί σε ποιο Νηπιαγωγείο και σε ποιο τμήμα (εντός του ίδιου Δήμου) θα φοιτήσει το κάθε νήπιο και όσα από τα «τυχερά» προνήπια επιλεγούν να φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας. Έτσι ο κάθε γονιός θα γράφει το παιδί του, χωρίς όμως να ξέρει σε ποιο νηπιαγωγείο του κάθε δήμου θα καταλήξει.

 

Ο επιπλέον φόρτος εργασίας που επιφέρει η απόφαση αυτή για τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς και τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργεί σε κάθε νηπιαγωγείο, είναι το λιγότερο. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ » καλεί τη Διεύθυνση να αποσύρει τη συγκεκριμένη «παράκλησή της» γιατί :

 

1. Στοχεύει στο στοίβαγμα  των νηπίων μέσα σε τάξεις με 25 και περισσότερα παιδιά. Σε ασφυκτική εξάντληση των δυνατοτήτων κάθε νηπιαγωγείου. Σε κλείσιμο τμημάτων και νηπιαγωγείων.

2. Στοχεύει στην  επέκταση και επιβολή του καθεστώτος της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πάντων (δες myschool) με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πληθωρικών τμημάτων και την κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.

3. Θα έχει σαν αποτέλεσμα τις υποχρεωτικές μετακινήσεις νηπίων και νηπιαγωγών, παρόλο που το κάθε νηπιαγωγείο έχει συγκεκριμένα όρια μέσα από τα οποία υποχρεούται να εγγράφει νήπια & προνήπια.

4.Θα έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν οριστικά εκτός, για ακόμα μια χρονιά, όλα τα προνήπια.

 

Ποια λογική άραγε απαγορεύει στον κάθε γονιό να γράψει το νήπιό του στο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς του; Ποιος νόμος επιβάλλει ότι την απόφαση αυτή μπορεί να την παίρνει ένας γραφειοκράτης από το γραφείο του, χωρίς να λογαριάζει προγραμματισμούς και οικογένειες ; Ποιος λέει ότι το παιδάκι των 4 και των 5  χρόνων είναι ένας σκέτος αριθμός στο κομπιούτερ του υπουργείου;

 

Καλούμε τις συναδέλφισσες Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων,

Να μην εφαρμόσουν την απαίτηση – «παράκληση» της διοίκησης, που δεν είναι

 νόμιμη και δεν μπορεί να είναι «εντολή».

Να ενημερώσουν τους γονείς για τις συνέπειες της εφαρμογής της.

Να γράψουν όλα τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία τους.

Ο Σύλλογος παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη να μην εφαρμόσουν τη

συγκεκριμένη απαίτηση – «παράκληση» της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

 

 Καλούμε τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.

 

Καλούμε όλους τους γονείς να αντιδράσουν στην άθλια αυτή μεθόδευση που πλήττει πρώτα από όλους, αυτούς και τα παιδιά τους.

 

Διεκδικούμε :

 

— Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια.

— Με 15 παιδιά σε κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου.

— Δημιουργία νέων νηπιαγωγείων στους Δήμους της περιοχής για να χορέσουν τα εκατοντάδες προνήπια που μένουν κάθε χρόνο εκτός νηπιαγωγείου.

— Αναβαθμισμένη και ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

— Με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα.

— Μαζικούς  διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. 

 

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.

 

   Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα για τον περιορισμό των αδειών, λέει  ότι «…φέτος κληθήκαμε να διαχειριστούμε 3.976 ημέρες αδειών, αριθμός μεν δικαιολογημένος, αλλά … Δεν γνωρίζω ωστόσο αν την επόμενη σχολική χρονιά, θα έχουμε τα μέσα για να μπορούμε να επιλύουμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν λόγω των αδειών».

Δεν λέει βέβαια ότι οι άδειες αυτές είναι λιγότερες από τις μισές απ΄ όσες δικαιούνται συνολικά οι νηπιαγωγοί της Β΄ Αθήνας, με βάση το νόμο που προβλέπει δέκα μέρες κανονικής άδειας το χρόνο στον κάθε συνάδελφο (χώρια οι αναρρωτικές ή άλλου είδους άδειες που προβλέπονται από το νόμο). Ούτε λέει ότι εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο για την υλοποίηση των σχεδίων της Ε.Ε. δεν υπήρχε ούτε δάσκαλος, ούτε νηπιαγωγός διαθέσιμος για αναπληρώσεις, ακόμα και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Φρόντισαν να τους στείλουν όλους στα Μέγαρα και στη Μαγούλα.

Ας φροντίσουν λοιπόν φέτος να … «έχουν τον τρόπο για να επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύπτουν λόγω των αδειών». Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Κι ο τρόπος είναι γνωστός και φανερός : Μερικές νηπιαγωγοί στη διάθεση της υπηρεσίας για όλο το χρόνο.

                               Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                           Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                        Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Δείτε την “παράκληση” του Δ/ντή Εκπ/σης:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

——————

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ.Δ/νση: Μεσογείων 448

Τ.Κ.-Πόλη: 153 42 – Αγ. Παρασκευή

Πληροφορίες: 210.6080303

Fax: 210.6009644

Ε-mail: mail@dipe-v-ath.att.sch.gr

Αγία Παρασκευή, 27-05-2014

Αριθμ. Πρωτ.: Δ.Υ.

 

 

 

            ΠΡΟΣ: Τις Προϊσταμένες

Νηιαγωγείων του  ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Αγαπητές  συνεργάτιδες/συναδέλφισσες,

 

Πλησιάζουμε στο τέλος μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς, με υποχρηματοδότηση και έλλειψη υποδομών, με κεντρικές διοικητικές καθυστερήσεις, με συνεχείς πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, εμείς μείναμε όρθιοι και  δώσαμε τη μάχη.

Για  όλους εσάς και όλους εμάς  το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας κάνει να νιώθουμε ότι για μια χρονιά ακόμη τα καταφέραμε.

Χρειάστηκε να καταθέσετε  το σύνολο των δυνάμεών σας και, σε κάποιες περιπτώσεις, να τις υπερβείτε, για να αντιμετωπίσετε καθημερινά προβλήματα και πρωτόγνωρες δυσκολίες. Το δυσάρεστο και ολοένα πιο συχνό φαινόμενο οι γονείς- κηδεμόνες να ξεχνούν το ρόλο τους και ως οργισμένοι πολίτες να μας καθιστούν υπόλογους για ζητήματα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν μέσα στο νηπιαγωγείο, με άριστο παιδαγωγικό τρόπο, είναι εξοντωτικό για τον εκπαιδευτικό ιστό και τον πολύπλευρο ρόλο του νηπιαγωγείου.

Με το παραμικρό γεγονός,  η απειλή της αναφοράς υποκαθιστά το διάλογο και τη μέχρι τώρα ουσιαστική και απόλυτα επιβεβλημένη σχέση νηπιαγωγού – γονέα, με γνώμονα πάντα το καλό του παιδιού. Σε καθημερινή βάση, καταγράφονται ποκίλα προβλήματα στα νηπιαγωγεία, τα οποία αντανακλούν την ένταση της ελληνικής κοινωνίας. Προσπαθούμε από κοινού να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αλλά χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις να επιδεικνύουμε μεγάλυτερη  υπομονή και καρτερικότητα επ’ωφελεία των παιδιών.

Εμείς στη Διεύθυνση και εγώ προσωπικά, αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στη λογική της άνευ όρων παράδοσης στον παραλογισμό και την υπερβολή, προτάσσοντας το έργο σας, την επιστημονική σας κατάρτιση και την καθημερινή σας προσπάθεια. Δεν θα δεχτώ να μετατραπεί η Διεύθυνση σε λαϊκό δικαστήριο, πειθαρχικών ανακρίσεων και διώξεων για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με άσκηση βίας, ασυνέπεια και αδικαιολόγητη απουσία. Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, αλληλέγγυα και συναδελφικά.

Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους, θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο ζητήματα τα οποία μας απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα συνεχίζουν να μας απασχολούν και στο μέλλον.

Το πρώτο είναι το ζήτημα των αδειών. Σας ενημερώνουμε ότι φέτος κληθήκαμε να διαχειριστούμε 3.976 ημέρες αδειών, αριθμός μεν δικαιολογημένος, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι προϋποθέτει την ύπαρξη μηχανισμού αναπλήρωσης  που δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοιο μέγεθος αδειών.

Εν τούτοις, προσπαθήσαμε και δώσαμε λύσεις. Δεν γνωρίζω ωστόσο αν την επόμενη σχολική χρονιά, θα έχουμε τα μέσα για να μπορούμε να επιλύουμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν λόγω των αδειών. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις περιπτώσεις όπου υπερβήκατε τον εαυτό σας και αντιμετωπίσατε τις απουσίες των εκπαιδευτικών του σχολείου σας με πνεύμα αλληλεγγύης και  συναδελφικότητας και να ζητήσω συγγνώμη όπου δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στις εγγραφές των νηπίων/προνηπίων. Οι εγγραφές είναι μια διαδικασία που κάθε χρόνο δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις. Γι’αυτό το λόγο, φέτος, δημιουργήσαμε ένα σύστημα ηλεκτρονικού τρόπου εγγραφής νηπίων/προνηπίων, έτσι ώστε να πετύχουμε βέλτιστη ισοκατανομή του μαθητικού δυναμικού κατά δήμο και λιγότερες πιέσεις προς εσάς. Στην κατεύθυνση αυτή, παρακαλείστε να ακολουθήσετε απαρέγκλιτα την παρακάτω διαδικασία.

Την Παρασκευή  30 Μαΐου 2014, όλες οι Προϊσταμένες, παρακαλείστε να κάνετε μια δοκιμαστική, εικονική εγγραφή, χρησιμοποιώντας τα δικά σας στοιχεία ως στοιχεία κηδεμόνα, και να εγγράψετε ένα νήπιο, με στοιχεία φανταστικά. Η δοκιμή αυτή είναι απαραίτητη για να καταγράψουμε και αντιμετωπίσουμε τις τυχόν αδυναμίες του συστήματος.

Από την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών εγγραφής από τους γονείς και κηδεμόνες στο σχολείο σας. Σημειώνεται ότι η οποιαδήποτε κατάθεση δικαιολογητικών στα νηπιαγωγεία επιβάλλεται να συνοδεύεται από την αίτηση εγγραφής, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά και εκτυπώνεται μέσω της φόρμας της Δ/νσης. Αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης – αποδεικτικού υποβολής θα δίδεται στο γονέα-κηδεμόνα και θα φυλάσσεται στο αρχείο του σχολείου. Επισημαίνεται ότι για την κατοχύρωση των εγγραφών θα πρέπει να εισάγετε στο υποχρεωτικό πεδίο «Κωδικός Χρήστη» το ΑΦΜ της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής στην οποία υπάγεται το σχολείο σας.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, η Δ/νση θα επεξεργαστεί το σύνολο των αιτήσεων και θα γίνουν οι ισοκατανομές των εγγραφών. Την ίδια ημέρα, θα γίνει συνάντηση των Προϊσταμένων κατά Δήμο με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης για την οριστικοποίηση των εγγραφών, οι οποίες και θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε περίπτωση που υπάρξουν εγγραφές μετά την 18η Ιουνίου 2014 και μέχρι την 21η Ιουνίου 2014, θα αποσταλούν συμπληρωματικά. Καλό είναι όμως να φροντίσετε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, προκειμένου στις 21 Ιουνίου να μην έχουμε κληρώσεις, διαμαρτυρίες και άσκοπες αναμονές και να μην υπάρξουν εκκρεμότητες για το Σεπτέμβρη δεδομένου ότι το σχολικό έτος θα ξεκινήσει φέτος νωρίτερα.

Με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, ελπίζω το νέο αυτό εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την προσπάθειά σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε Β΄Αθήνας

ΒΕΝΤΗΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

 

ΥΓ. Όχι τυχαία προσέξτε ότι το έγγραφο του Δ/ντή Εκπ/σης δεν έχει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου!

Last modified: 1 Ιουνίου 2014

Close