Written by 07:53 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ! Παρασκευή 16/3 στη 1μ.μ. όλοι και όλες στο Υπ. Παιδείας!(βίντεο)

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Παρασκευή 16/3 στη 1μ.μ. όλοι και όλες στο Υπ. Παιδείας!

Η  συμμετοχή εκατοντάδων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 και 9 Μάρτη , η ανυποχώρητη  στάση υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία παρά τη βία και  την καταστολή των ΜΑΤ αποτέλεσαν ένα νέο ελπιδοφόρο αποφασιστικό  βήμα του εκπαιδευτικού κινήματος που έθεσε ξανά επιτακτικά το ζήτημα των μόνιμων μαζικών διορισμών στο δημόσιο σχολείο.

Παρά την απουσία,  από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατική ηγεσία , στήριξης της απόφασης της συνέλευσης αγώνα των εκπαιδευτικών  για άμεση κλιμάκωση , ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων συλλόγων και ΕΛΜΕ και οι συλλογικότητες αγώνα των αναπληρωτών κατέδειξαν ότι ο αγώνας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς μπορεί να γίνει κτήμα των ίδιων των εκπαιδευτικών , να γίνει τολμηρός, ανυπάκουος και νικηφόρος ταυτόχρονα. Συνεχίζουμε με την ίδια επιμονή και  ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα. Η παρελκυστική τακτική του Υπουργού Παιδείας ότι τον Οκτώβρη, μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  θα ανακοινώσει το πότε θα γίνουν διορισμοί,  επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μόνο με αγώνα μπορεί να ηττηθεί η αντιλαϊκή – αντι εκπαιδευτικλη πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε, και του ΟΟΣΑ.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι τη Νίκη.

Διεκδικούμε:

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολιή αγωγή και εκπαίδευση αποκλειστικά  στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και σε όλη τη χώρα τώρα
  • Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ

Παρασκευή 16/3 στη 1μ.μ. όλοι και όλες στο Υπ. Παιδείας!

Ο Σύλλογός μας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας συμπληρωματική στη στάση της ΔΟΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Ο αγώνας συνεχίζεται !

Δείτε το video του ΣΕΠΕ Κέρκυρας:

Last modified: 14 Μαρτίου 2018