Written by 08:35 Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε πρόσφατη ανακοίνωση  τους οι  συνάδελφοι από τη «Διέξοδο»  επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα, κι ενώ η επίθεση που δέχεται  ο κόσμος της εκπαίδευσης  είναι σφοδρότατη , η πλειοψηφία του δ.σ  αδρανεί και  δεν  φροντίζει να κινητοποιήσει τους συναδέλφους για να αποκρουστεί αυτή η επίθεση.

Ως απαρχή κινητοποιήσεων προτάθηκε μία από κοινού με το σύλλογο εκπαιδευτικών του Αμαρουσίου παρέμβαση στη Β΄Διεύθυνση,μια παρέμβαση «της τελευταίας στιγμής», όπου και θα τίθονταντα ζητήματα των ελλείψεων σε προσωπικό στις σχολικές μονάδες, της ανεπάρκειας των υποστηρικτικών δομών, αλλά και της προσμέτρησης των ωρών της σίτισης σε όλους τους συναδέλφους  που  βρίσκονται στο ολοήμερο.  Ως «Ρωγμή» εκφράσαμε σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς οργανώνονται και πώς πραγματοποιούνται τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και για αυτό καταψηφίσαμε αυτήν την κινητοποίηση. Θεωρούμε ότι στις δύσκολες μέρες  του παρόντος δεν  έχουμε δυνάμεις για ξόδεμα.Μια παρέμβαση, χωρίς να έχει μια έστω στοιχειώδη ανταπόκριση από τα μέλη του συλλόγου μας, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ούτε καν αυτό της «ζύμωσης» μεταξύ μας.

Για αυτή μας τη στάση μπήκαμε στο στόχαστρο της «Διεξόδου» με την κατηγορία ότι ασκούμε συνδικαλισμό ήττας  και υποταγής  μαζί με τις άλλες παρατάξεις. Την ίδια στιγμή η «Διέξοδος» συνυπογράφει με την ΔΑΚΕ και την ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ  ανακοίνωση  με θέμα την ερώτηση των βουλευτών  της ΝΔ στη βουλή για την ύπαρξη εκπαιδευτικών «φαντάσματα», όπου «επικρίνουν» την τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το παράδοξο βρίσκεται στο ότι η «Διέξοδος» είχε ήδη αναρτήσει στο πεδίο της  στην ιστοσελίδα του συλλόγου σχετική με το θέμα ανακοίνωση, την οποία όμως απέσυρε από τη στιγμή που δεν συγκέντρωνε τις απαραίτητες ψήφους μέσα στο Δ.Σ.

Αναρωτιόμαστε: Η συμπόρευση με τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΑΚΣΥΑ δεν αποτελεί κίνηση συμβιβασμού , όταν μάλιστα αποσύρεται  ανάλογη ανακοίνωση;  ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ…

Υ.Σ.

Πραγματικά μας θλίβει το γεγονός ότι πρέπει να απαντάμε ως Ρωγμή σε «συνδικαλιάρικα τερτίπια» που χρησιμοποιούν άνθρωποι που πριν από λίγο καιρό ήταν συναγωνιστές μας.

Ωστόσο, όλα αυτά καταδεικνύουν πως η Εκπαιδευτική Συσπείρωση ως ενιαία συνδικαλιστική ομάδα είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ…

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022