Written by 23:22 Αρχική Σελίδα

Με τα ΟΧΙ δημιουργούμε Ιστορία

Το  ΟΧΙ  αυτής της Κυριακής

Ή  Ελευθερία ή  Ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε.

Και τα δύο δεν γίνονται

Θουκυδίδης

ΟΧΙ  γιατί  έστω και 40 χρόνια μετά το ξεκίνημα της μεταπολιτευτικής ιστορίας αυτού του τόπου  οι κανόνες της αστικής δημοκρατίας καλούν το λαό να βγει στο προσκήνιο.

ΟΧΙ  γιατί η κινδυνολογία και η τρομολαγνεία των εξωνημένων της ‘’πολιτικής’’ και των ανδρείκελων της  δημ(ι)οσιογραφίας  επιχειρεί να καλύψει τον εφιάλτη των 6.000.000 φτωχών και του 1.500.000 ανέργων.

ΟΧΙ  γιατί αν το πείραμα της απόλυτης υποδούλωσης και της απόλυτης εκμετάλλευσης πετύχει, τότε στο δοκιμαστικό σωλήνα του εργαστηρίου των ολιγαρχών και των αγορών θα ακολουθήσουν οι επόμενοι ‘’αναλώσιμοι ‘’ λαοί.

ΟΧΙ  γιατί οι εγχώριοι και ξένοι δυνάστες  θέλουν να σύρουν ‘’με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο’’  ένα λαό που έχει αποδείξει πως είναι ‘’της λευτεριάς  ταμένος’’.

ΟΧΙ  γιατί οι λαοί, όταν αρνούνται να σκύψουν, πολιορκούν τη Βαστίλη, γεννούν Παρισινούς Μάηδες και Πολυτεχνεία, ορθώνονται  στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, φέρνουν την Αραβική Άνοιξη.

ΟΧΙ  γιατί τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα  και οι αγώνες του λαού μας  δεν αποτελούν μόνο ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος  που τα διδάσκουμε στους μαθητές μας και τα γιορτάζουμε επετειακά.  Αποτελούν αποφάσεις του παρόντος, του κάθε παρόντος  που γενούν πράξεις αξιοπρέπειας, ελευθερίας, αντίστασης και αγώνα, κάθε φορά, κάθε στιγμή  που η ζωή το απαιτεί. Τώρα και πάντα.

ΟΧΙ  γιατί ένας λαός που αποφασίζει να δηλώσει την άρνηση της υποταγής του έχει τη δύναμη και τις προοπτικές να παλέψει στη δουλειά του, στη γειτονιά του , στο δρόμο για να μη ζήσει υποταγμένος.

ΟΧΙ  γιατί ο εκβιασμός αφορά τον καθένα από μας ξεχωριστά.

ΟΧΙ  γιατί το ταξικό μας  δίκιο είναι το δίκιο του Ανθρώπου.

ΟΧΙ γιατί είμαστε και θα παραμείνουμε ζωντανοί και παρόντες  στη σκηνή της ιστορίας.

Μάγια  Σταυροπούλου, νηπιαγωγός

Last modified: 2 Ιουλίου 2015