Written by 12:22 Slider, Αρχική Σελίδα

Μαθητικές καταλήψεις από 2 Νοέμβρη- Διαδήλωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

 

Το Συντονιστικό όργανο των μαθητών ανακοίνωσε ότι στις  2 Νοέμβρη θα γίνουν καταλήψεις στα σχολεία, ενώ διοργανώνουν για αύριο Παρασκευή διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

 

Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συντονιστικό Aγώνα Σχολείων Ιλίου – Αγ. Αναργύρων και Συντονιστικό Αγώνα Περιστερίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των μαθητών μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, όπως ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, την αγορά βιβλίων για το μάθημα των Αγγλικών, την μετακίνηση κ.ά., αλλά και στην κατάσταση που υπάρχει στα σπίτια τους, τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου, που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη καμιά λαϊκή οικογένεια. Πάνω σε αυτά καλούν όλα τα πενταμελή και δεκαπενταμελή να πάρουν απόφαση και να οργανώσουν την κινητοποίηση την Παρασκευή 23/10  στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας και το μεγάλο  συλλαλητήριο στις 2/11 στις 12.00 στα Προπύλαια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ 15ΜΕΛΩΝ – 5ΜΕΛΩΝ και Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων: 2 Νοέμβρη πλημμυρίζουμε τους δρόμους!

Νέα χρονιά σε νέες τάξεις και με νέους συμμαθητές, με νέες προσπάθειες, σκέψεις και ιδέες!

Νέα χρονιά και σε πολλά σχολεία έχουν ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις γιατί αντιμετωπίζουμε παλιά και νέα προβλήματα.

Νέα χρονιά και αντί να χάσουμε τον ύπνος μας, θα τους κάνουμε να μας βλέπουν στον ύπνο τους.

Να ενωθούμε, να συντονιστούμε, να γίνουμε ΕΝΑ!

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Να ακουστεί η φωνή μας σε όλα τα σχολεία, τις πόλεις, παντού!

Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Δεν έχουν καθηγητές – βιβλία – υποδομές – εργαστήρια.

Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν για φροντιστήρια, ιδιαίτερα ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.

Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα απολυτήριο με συνεχόμενες εξετάσεις και αβέβαιο μέλλον.

Γιατί θέλουμε :

Ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, ένα σχολείο χωρίς ανισότητες, χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.

Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.

Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.

Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Δεν θα κάτσουμε στα «αυγά» μας, όπως θέλει και η σημερινή κυβέρνηση  που συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες, τώρα μάλιστα που εφαρμόζουν μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού νέα μνημόνια που έχουν και μέτρα για την παιδεία.

Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Συνεχίζουμε, εξαπλώνουμε τις αγωνιστικές δραστηριότητες που έχουν ξεκινήσει σε πολλά σχολεία της χώρας, για να δυναμώνει ο αγώνας μας, να γίνονται γνωστά τα αιτήματά μας.

Συζητάμε σε κάθε τάξη και κάθε σχολείο. Δυναμώνουμε  τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Συντονίζουμε τη δράση μας σε κάθε γειτονιά, πόλη, πανελλαδικά!

Τα μαθητικά συμβούλια και η λειτουργία τους είναι δική μας υπόθεση! Δεν αφήνουμε διευθυντές και υπουργείο να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, στις συνελεύσεις μας, στις αποφάσεις που παίρνουμε.

Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί κάθε προσπάθεια απειλών και τιμωρίας μαθητών ή σχολείων που συζητούν και αποφασίζουν να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και να αγωνιστούν.

2 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία, όλοι στους δρόμους και συνεχίζουμε…

Είμαστε πολλοί, να γίνουμε περισσότεροι. Δε σταματάμε!

Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους αγωνιστές καθηγητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές που αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας .

Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.   Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.
    Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία  και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
    Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας.Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
    Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο επαγγελματικό λύκειο».
    Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
    Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στην μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
    Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας
    Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.

 

Last modified: 22 Οκτωβρίου 2015

Close