Written by 17:32 Αρχική Σελίδα

Λήξη απεργίας στη ΔΕΗ και κινητοποιήσεις με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε μνημονιακό «γύψο»: Άρχισε η επίδοση των φύλλων πορείας – “Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι” λένε οι εργαζόμενοι

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου αποφασίστηκαν σε συντονισμό με τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι νέες κινητοποιήσεις με τη μορφή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τρίτη 

Απόφαση για λήξη της απεργίας πήραν οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Συνεδρίαζε από τις 12 το μεσημέρι το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του – Το Πρωτοδικείο Αθηνών, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ – Η αυταρχική κυβέρνηση των μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αποφάσισε την επιστράτευση και την επίταξη των υπηρεσιών

Το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών των απεργών της ΔΕΗ, αποφασίζεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά την επιστράτευση που ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Τα πρώτα φύλλα πορείας έχουν αρχίσει να επιδίδονται στους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε Aθήνα, Πάτρα, Πύργο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Παράλληλα, ήδη έχουν επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ όλα τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους 18.500 εργαζόμενους έως το βράδυ.
Χθες ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος επιχείρησε να δώσει στίγμα της σκλήρυνσης του απεργιακού αγώνα, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά ότι θα σκίσει το φύλλο της επιστράτευσης.

 

 

Το Δελτίο Τύπου των εργαζόμενων

Ο Αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων

    Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

    Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

    Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία.

   Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

    Στα πλαίσια αυτά η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα.

Είμαστε Επιστρατευμένοι και όχι Υποταγμένοι

 

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ για την επιστράτευση: 

Η κυβέρνηση χάνοντας την ψυχραιμία της, αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα, αποκαλύφθηκε στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας για την εκποίηση της πρώτης βαριάς Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, με την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, οικονομικό, εργασιακό, και κοινωνικό επίπεδο και μπροστά στον πανικό της, κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ τους εργαζομένους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και  δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας Ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί.

Οι εργαζόμενοι είναι ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ
όχι ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ

 

Last modified: 6 Ιουλίου 2014

Close