Written by 07:05 Αρχική Σελίδα, Πολιτισμός>Εκδηλώσεις

Κυριακή στην Αθήνα με Πανσέληνο και μουσική

Όπως κάθε χρόνο, τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, που παραμένουν ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο. Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Αττικής, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

-Μουσείο Ακρόπολης: Μουσική εκδήλωση με την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ώρα 21:30.

-Νομισματικό Μουσείο: “Τα φεγγάρια της Μεσογείου”, με τους Μ. Στρόφαλη, Φ. Χρήστου και Α.Τρούνι. Ώρα: 21:00.

-Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης: Το Λουτρό των Αέρηδων θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 08:00 έως τις 22:00.

-Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου: Μουσική παράσταση με τίτλο “Εκείνων τη Μουσική” με τους ηθοποιούς Μαρίνα Καλογήρου και Δημήτρη Παπανικολάου και τη λυρική τραγουδίστρια Βασιλική Καραγιάννη. Θα ερμηνεύσουν, συνοδεία ορχήστρας μουσικής δωματίου, αποτελούμενης από οκτώ μουσικούς, πρωτότυπες συνθέσεις του Θεόδωρου Λεμπέση, εμπνευσΘμένες από κείμενα κορυφαίων λογοτεχνών, Ελλήνων (Σοφοκλής, Ευριπίδης ) και ξένων (Shakespeare, Lorca, Baricco, Williams, Chekhov). Η παράσταση ξεκινά στις 21:00, στον χώρο εκτός της περίφραξης του Ιερού του Ποσειδώνος, νότια

από το τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής “Θορικός”.

-Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπιείου: Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό έως 24:00.

-Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας-Μεγάλα Προπύλαια: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ώρα 21:00.

-Αύλειος Χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά: Θεατρική παράσταση-Λυρικό δράμα “Προμηθέας Δεσμώτης” του Παναγιώτη Καρούσου. Ώρα 21:00.

Last modified: 10 Αυγούστου 2014