Written by 22:14 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Κ.Κ.Ε.: Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη θέση σε αργία της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μολάων «Γ. Ρίτσος» και αιρετού Ν. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τη θέση σε αργία της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μολάων «Γ. Ρίτσος» και αιρετού Ν. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Στις 30/6/2014 η εκπαιδευτικός Π.Ε. Ελισάβετ Παπαδοπούλου τέθηκε με βάση το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο σε αργία με αναδρομική ισχύ από το Φλεβάρη του 2014 (!) με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κου. Δερμετζόπουλου.

Η απόφαση να τεθεί σε αργία τώρα, κι ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό (το οποίο έγινε στις 27/7/2014) και λίγες μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, συνιστά εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη από τη μεριά του αρμόδιου Υπουργείου. Αποτελεί πολιτική πράξη αυταρχισμού, επιδιώκει την ποινικοποίηση και ουσιαστικά την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Η απόφαση του αρμόδιου Υπουργού αυτή επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι με βάση το Ν.4093/2012, επιβάλλεται «αυτοδίκαιη αργία» για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο με την κατηγορία «της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας» με άδικες και αστήρικτες κατηγορίες. Στην ουσία διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.). Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στις γενικότερες προσπάθειες που έχουν δρομολογήσει κυβέρνηση και ΕΕ, για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να περάσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

Να ανακληθεί τώρα η πολιτική-συνδικαλιστική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Να καταργηθεί ο νόμος 4093/2012 που επιβάλει την κατάπτυστη διάταξη για την «αυτοδίκαιη αργία».

Να προστατευτεί το συνδικαλιστικό δικαίωμα όπως ορίζει ο νόμος 1264/82.

Οι Βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος