Written by 10:47 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

KOINO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συντονισμού Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» & Αμαρουσίου για την υλοποίηση μέτρων ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε.                            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                            «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                           Γιαβάση 7
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                    Αγία Παρασκευή -15242
Τηλ. & Fax: 210 8020788                             Τηλ-Fax: 2106399318
Πληροφ. Καββαδία Φ.                                  http://www.syllogosperiklis.gr
Email:syll2grafeio@gmail.com                         info@syllogosperiklis.gr

26 – 1– 2014

Προς  : Τα μέλη των  Συλλόγων μας

KOINO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συντονισμού Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής»  & Αμαρουσίου για την υλοποίηση μέτρων ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 – 1 – 2014 σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» στα γραφεία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» στην Αγία Παρασκευή.

Στη σύσκεψη συντονισμού δεν προσήλθε, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ. Σ. του ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε.  «Γ. Σεφέρης».

Στη συζήτηση μεταξύ των μελών των Δ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε. Αμαρουσίου και «Ο Περικλής» κυρίαρχο θέμα υπήρξε η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμού γύρω από το θέμα της υλοποίησης μέτρων ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης – χειραγώγησης των εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.

Στο πλαίσιο αυτό τα Δ. Σ. των δύο Συλλόγων αποφάσισαν:

1. την επιδίωξη να  διοργανωθεί  εκδήλωση – συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα για το ζήτημα της επιβολής του συγκεκριμένου μοντέλου αξιολόγησης στην εκπαίδευση και τις συνέπειες που αυτό θα έχει, αναφορικά με τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης,
  2. την από κοινού έκδοση επιστολής προς τους γονείς των μαθητών μας για το ζήτημα της επιβολής της αξιολόγησης και των αρνητικών συνεπειών που αυτή θα έχει στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης,
  3. την από κοινού κήρυξη στάσεων εργασίας, με στόχο την αποτροπή της διοργάνωσης σεμιναρίων που απευθύνονται στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων της περιοχής για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης, από τους σχολικούς συμβούλους της περιοχής,
  4. την κοινή συνάντηση των Δ. Σ. των Συλλόγων μας με τους σχολικούς συμβούλους της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για το ζήτημα της στάσης τους αναφορικά με την υλοποίηση του Π. Δ. για την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών,
  5. την από κοινού έκδοση αφίσας ενισχυτικής στον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης.

Για όλα τα παραπάνω τα Δ. Σ. των Συλλόγων δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν τα μέλη τους στις επικείμενες έκτακτες Γ. Σ. τους με στόχο την ένταση και τη μαζικοποίηση της μάχης που δίνεται από το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.

Για τα Δ. Σ. των Συλλόγων

Η Πρόεδρος                                                                                 Η Πρόεδρος

Φωτεινή Καββαδία                                                                     Ηλέκτρα Μήτσουρα

Last modified: 26 Ιανουαρίου 2014