Written by 18:12 Αρχική Σελίδα

Κλειστά τα σχολεία σε Νάουσα και Φλώρινα – Δεν έχουν λεφτά για θέρμανση. Μαθητές, γονείς, καθηγητές διαδηλώνουν.

Κλειστά τα σχολεία σε Νάουσα και Φλώρινα – Δεν έχουν λεφτά για θέρμανση

Ένα ακόμη success story της κυβέρνησης σήμερα σε Νάουσα και Φλώρινα και ακόμη δεν μπήκε Δεκέμβρης. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από απόφαση των δημοτικών αρχών όχι -όπως θα περίμενε κανείς- εξαιτίας δυσκολιών στη πρόσβαση αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης για τη θέρμανση! Tο πρωτογενές πλεόνασμα μεταφράστηκε σε απουσία πετρέλαιου για να ζεσταίνονται οι μαθητές και οι καθηγητές.
«Με Απόφαση του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας σε όλο τον Δήμο Νάουσας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, εξαιτίας των προβλημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση, αλλά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας που αναφέρει πως μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της 1θμιας-2θμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Στην Ελλάδα του 2013 η αποτυχία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας μετριέται μεταξύ άλλων και σε παγωμένες σχολικές αίθουσες, ελλείψεις καθηγητών και κλειστά σχολεία.
Με μία πρωτοφανής σε όγκο συγκέντρωση μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στη Νάουσα απαίτησαν το στοιχειώδη δικαίωμα τους στην θέρμανση

Last modified: 27 Νοεμβρίου 2013