Written by 13:31 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Κινητοποιήσεις Συλλόγου “Ο Περικλής”: Πέμπτη 10/9 ΥΠΟΠΑΙΘ-Παρασκευή 11/9 Δ/νση Β΄Αθήνας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή,  8 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 122Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

ΘΕΜΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 1. Κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στο ΥΠΟΠΑΙΘ-κάλεσμα Δ.Ο.Ε.
 2. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Β΄ Αθήνας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12:00

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση, μηδενικούς διορισμούς, την εκ νέου κατάθεση αιτήσεων αναπληρωτών και ως εκ τούτου δεδομένη την καθυστέρηση των προσλήψεών τους ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης και στο και πέντε τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Ειδικά στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας υπάρχουν δεκάδες κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ομαλή λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Η συσπείρωση και η από κοινού δράση όλων των εκπαιδευτικών και η συντονισμένη δράση των σωματείων θα αποτελέσουν το ανάχωμα στην διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε:

 

 1. Κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στο ΥΠΟΠΑΙΘ-υπάρχει αντίστοιχη απόφαση και κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. καθώς προβλέπεται συνάντηση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ για τα προβλήματα των σχολείων και νηπιαγωγείων.
 2. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Β΄ Αθήνας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12:00.

                                         Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

 

             Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Επισυνάπτουμε και την απόφαση της Δ.Ο.Ε.:

ΔΟΕ9

  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ  ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

                 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3/ 9 /2015 συνάντηση, μετά από αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με την υπηρεσιακή  Υπουργό Παιδείας κα Κιάου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης :

 • Τα περισσότερα από 20.000 κενά που βάζουν σε κίνδυνο  την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, πολλά από τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου
 • Το σοβαρό ενδεχόμενο να μην προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό οι ανάλογες πιστώσεις
 • Την πρωτοφανή ταλαιπωρία των συναδέλφων αναπληρωτών οι οποίοι καλούνται να κάνουν δηλώσεις για δεύτερη φορά 
 • Την ανάγκη άμεσης  ίδρυσης οργανικών  θέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων
 • Την εξασφάλιση της δυνατότητας των ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν άμεσα στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις , αποσπάσεις κλπ)
 • Το θέμα της καθυστέρησης της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, και της πρόσληψης των καθαριστριών
 • Τη χορήγηση εξαίρεσης από την τριμελή επιτροπή του Σ.τ.Ε. για την πραγματοποίηση αποσπάσεων στο εξωτερικό

Η Υπουργός Παιδείας μας απάντησε ότι:

 • Έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για α/βάθμια και β/βάθμια 000 πιστώσεις ΕΣΠΑ και 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν ζητηθεί (αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί ) άλλες 6.000 πιστώσεις από  το Π.Δ.Ε. Είναι σαφές ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αναπληρωτής πριν από τις εκλογές
 • Σχετικά με την επανάληψη της διαδικασίας των αιτήσεων των αναπληρωτών είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στις διευθύνσεις αφού πρόκειται, επί της ουσίας, για νέα διαδικασία 
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή
 • Έχει ζητήσει την επίσπευση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής για τις αποσπάσεις του εξωτερικού.
 • Τα ΠΥΣΠΕ μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών.
 • Έχει ήδη παρέμβει για το ζήτημα της άρσης των περιορισμών της οικονομικής λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και της πρόσληψης των καθαριστριών

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της  εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων.

Θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος των κενών στα σχολεία είναι η  πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.

Ο πρωτοφανής κακός σχεδιασμός της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας επιδείνωσε την κατάσταση δημιουργώντας εικόνα διάλυσης και περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών πολιτικών να «λυθούν» σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα  επιδιώξει νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση την ίδια ημέρα και ώρα στο ΥΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ώστε  να συμβάλλουν με τη δυναμική τους παρουσία στην ανάδειξη και επίλυση των τεράστιων προβλημάτων.  

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

Last modified: 8 Σεπτεμβρίου 2015

Close