Written by 18:57 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” καλεί όλους τους συναδέλφους και αλληλέγγυους εργαζόμενους να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο υπογραφών στέλνοντας την υπογραφή τους στο email του συλλόγου μας : info@syllogosperiklis.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγία Παρασκευή, 25/06/2024
Αρ. Πρωτ. :  135

 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ,  Συλλόγους Εκπ/κών , ΕΛΜΕ

 

 

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας     εκπαίδευσης και αλληλέγγυων εργαζομένων

Απαιτούμε  την  ανάκληση ΤΩΡΑ  της αυθαίρετης και παράνομης ενέργειας επιβολής ποινής στη συναδέλφισσα απεργό  Κυριακή Μπουρμπούλη

 

                                          Κάτω τα χέρια από την απεργία!

                                Δεν μας τρομοκρατούν ! Μας πεισμώνουν!          

             Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε τη  διωκόμενη συναδέλφισσα! 

                                    Είμαστε  όλοι και όλες  στο πλευρό της!

                                Αυτοί που σε διδάσκουν να πετάς δεν μπορεί να σέρνονται!                                    

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας  Χ. Μπαμπαρούτσης επέβαλε  με απόφασή του ποινή  ανάκλησης χορήγησης μισθολογικού κλιμακίου  και αναδρομική επιστροφή των σχετικών αποδοχών που της είχαν καταβληθεί στη συναδέλφισσα νηπιαγωγό Κυριακή Μπουρμπούλη, η οποία συμμετείχε ως προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ψυχικού στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Ο Περικλής» από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας. Η  εφαρμογή της απόφασής του σημαίνει και τη μισθολογική καθήλωσή της επ’αόριστον, με τη μη απόδοση των ΜΚ με τα χρόνια υπηρεσίας.

Η συναδέλφισσα δεν ανάρτησε αρχικά τίποτα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και στη συνέχεια ανάρτησε το κείμενο ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ των συλλόγων όπως κάνουν τα 3 τελευταία έτη και άλλοι δ/ντες και  προϊστάμενες καθώς και δεκάδες συντονιστές ομάδων δράσης!  

 Η ενέργεια αυτή του ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αποτελεί τη μοναδική περίπτωση αυθαίρετης και παράνομης επιβολής ποινής σε μια από τους 114 δντές/ντριες και προϊσταμένες/νους σε συνέχεια του εγγράφου του πρώην ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση για επιβολή της ποινής «Αναστολή εξέλιξης στελέχους …» που συμμετείχε και συμμετέχει στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Περικλής»  από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας. Η ποινή αυτή επιβάλλεται στη συναδέλφισσα  ενώ σε όλα τα ΠΥΣΠΕ, όλες και όλοι οι διωκόμενοι συνάδελφοι απαλλάχτηκαν λόγω της συμμετοχής τους  στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία αποχή των πρωτοβάθμιων σωματείων τους. . Επιβάλλεται  με ετεροχρονισμένη μάλιστα εφαρμογή – ενάμιση χρόνο αργότερα – με πρωτοφανή διοικητική αυθαιρεσία – και τον ισχυρισμό ότι υπήρχε από τότε και «εκ παραδρομής » δεν εφαρμόστηκε  στη συνάδελφο. Η ποινή επιβάλλεται εκ των υστέρων και επ΄αόριστον παρότι η συναδέλφισσα έχει παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης και δεν ασκεί πλέον καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο του 2022. Πρόκειται για αυθαιρεσία και μοναδική πρωτοφανή ερμηνεία ακόμα και του εγγράφου του τότε ΓΓ του Υπ.  Παιδείας  Α.Κόπτση καθώς επιβάλλεται στη συνάδελφο για τη στάση της ως προϊσταμενη απέναντι στην αξιολόγηση της  σχολικής μονάδας σε   χρόνο που δεν   ασκεί  πλέον  καθήκοντα   προϊσταμένης . Πρόκειται για  μια εκδικητική απόφαση απέναντι στη συνάδελφο επειδή συνεχίζει ακόμα και σήμερα να δηλώνει απεργία αποχή από την αξιολόγηση της μονάδας – ως απλή συνάδελφος καθώς δεν βρίσκεται σε θέση ευθύνης. Η απόφαση σκοπεύει  να κατασκευάσει  θύμα για παραδειγματισμό ώστε να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και συμμετέχουν στην απεργία αποχή των σωματείων τους. Προστίθεται  στις δεκάδες διώξεις και κατηγορίες που απαγγέλλονται σε δεκάδες συναδέλφους στη χώρα, οι οποίοι αγωνίζονται με τα σωματεία τους ενάντια στην αξιολόγηση. Οι διώξεις αυτές στο σύνολό τους καταδεικνύουν την εντεινόμενη προσπάθεια κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ να επιβάλει την αξιολόγηση δια της τρομοκρατίας και των εκβιασμών ενώ ταυτόχρονα ανάγουν τη βία και την τρομοκρατία σε δομικό στοιχείο της πολιτικής τους.

Η νέα αυτή προκλητική επίθεση της Διοίκησης, που είναι και διοικητικά έωλη, αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.  

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Εκφράζουμε  τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας   στη συναδέλφισσα  νηπιαγωγό Κυριακή Μπουρμπούλη και   δίπλα της  βρισκόμαστε  συνάδελφοι και συναδέλφισσες που έχουμε αγωνιστεί χέρι-χέρι και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα  δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση ,  για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Αφορά πολλούς και πολλές από εμάς: Είμαστε χιλιάδες και δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα τρομοκρατηθούμε!

Είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, μαχόμαστε για εμάς και τους συναδέλφους μας , για τις μελλοντικές γενιές και τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, για το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και παράνομης ενέργειας του ΔΙΠΕ Β΄Αθήνας.

                                             Η συναδέλφισσά μας θα δικαιωθεί! 

                                    Δεν υποχωρούμε! Δεν υποτασσόμαστε!

Η ποινικοποίηση της απεργίας και των αγώνων ΔΕΝ θα περάσει!

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

Last modified: 30 Ιουνίου 2024

Close