Written by 16:57 Slider, Αρχική Σελίδα

Κάρτα ελευθέρας στα μουσεία – Δικαιολογητικά για εκπαιδευτικούς. Τι ζητάει ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί  λαμβάνουν το δελτίου ελευθέρας εισόδου για όσο ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Α. Εάν η κάρτα εκδίδεται για πρώτη φορά και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:

– Δύο φωτογραφίες
– Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ , το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.

Β. Εάν η κάρτα επανεκδίδεται και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:
-Μία φωτογραφία
– Η παλιά κάρτα
– Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ…, το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.

Γ. Εάν σε ένα σχολείο είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για έκδοση κάρτας

Εκτός των παραπάνω χρειάζεται και ένα διαβιβαστικό από τη Διεύθυνση του σχολείου, που θα αναφέρει:«Σας διαβιβάζουμε τα δικαιολογητικά των παρακάτω εκπαιδευτικών – τα ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας και τηλέφωνα – και σας παρακαλούμε για την έκδοση)»

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά Μουσεία στα οποία εκδίδονται οι σχετικές κάρτες Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο :

Τοσίτσα 1 & 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ Τηλ: 2108217724

Νομισματικό Μουσείο Πανεπιστημίου 12, 106 71, Αθήνα Τηλ.: 210.3643774

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Βασ. Σοφίας 22 106 75 Αθήνα 210 7211027

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να σταλούν ταχυδρομικώς Απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου όλοι οι νέοι μέχρι ηλικίας 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας για την επιβεβαίωση της ηλικίας τους. Βεβαίωση Δ/ντή Σχολείου Διαβιβαστικό Διευθυντή (για ομαδική αποστολή ανά σχολείο) Αίτηση Εκπαιδευτικού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου για όλους

6 Μαρτίου – Μνήμη Μελίνας Μερκούρη.
 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Μνημείων

18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)

Οι Κυριακές κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου

Οι επίσημες αργίες του Κράτους

Η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, πλην των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου (όταν η πρώτη Κυριακή είναι αργία, ως ημέρα εισόδου καθορίζεται η δεύτερη Κυριακή).

27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού.

Δ.Ο.Ε.                                                          Ο.Λ.Μ.Ε

Αθήνα 24/3/15

ΠΡΟΣ:

τον Αναπληρωτή Υπουργό  Πολιτισμού

κ. Ν. Ξυδάκη

ΘΕΜΑ: Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους με τις κάρτες της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Κύριε Υπουργέ,

Είναι νομίζουμε αυτονόητο πως η επαφή των εκπαιδευτικών με το περιεχόμενο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στη χώρα μας αποτελεί μέρος του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.

Με την υπ. Αριθμ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΡΠ/ΤΜΔΠ/Φ32-Φ56/22714/10510/1259/27β που εκδόθηκε στις 4/3/2013.

Επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε όλα τα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο.

Σας ζητούμε εκτός από τη δυνατότητα αυτή, να επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος να ισχύει και με την επίδειξη της κάρτας της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Σας ενημερώνουμε πως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ εκδίδουν κάθε χρόνο κάρτα μέλους για τους εκπαιδευτικούς μέλη τους, με φωτογραφία.

Η κάρτα αυτή που αναγνωρίζεται σε πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο μιας και οι ομοσπονδίες μας είναι μέλη της Education International.

Πιστεύουμε αυτό το μέτρο βοηθά και τη μείωση της γραφειοκρατίας από τις υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού. Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι αυτό ίσχυε με απόφαση του Γ. Γ. ΥΠΠΟ στις 4/11/2008 (αριθμ. Πρωτ. 3091) αλλά καταργήθηκε μετέπειτα.

Ζητάμε λοιπόν την έκδοση δική σας απόφασης – εγκυκλίου που να επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο εκπαιδευτικών σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. με τις κάρτες μέλους ΔΟΕ- ΟΛΜΕ.

Τα Δ.Σ.  Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε.

Last modified: 24 Μαρτίου 2015