Written by 22:54 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κάλυψη όλων των εγκεκριμένων αιτήσεων για σχολικούς νοσηλευτές. Δεν παίζουμε με τις ζωές των μαθητών μας γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!

 

     ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

    ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

  Δεν παίζουμε με τις ζωές των μαθητών μας
γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!
Με βάση την αρχική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Γενική Δ/ση Σπουδών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης- Δ/ση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – σχετικό 25-5-2017 έγγραφο με αρ. πρωτ.: 87755 /Δ3 και θέμα: «Έγκριση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών και στήριξης μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Σχολικό Νοσηλευτή για το διδακτικό έτος 2017-2018» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020) για την περιοχή της Αττικής οι ανάγκες των μαθητών για σχολικό νοσηλευτή δεν καλύφθηκαν ούτε κατά το ήμισυ των πιστοποιημένων αναγκών.
Η στήριξη με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό αφορά μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεών τους, οι οποίοι φοιτούν στα γενικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό Ε.Α.Ε. 
Οι σχολικοί νοσηλευτές και η  στήριξη των παιδιών με διαβήτη (ή οποιαδήποτε άλλη ειδική ανάγκη) είναι αναγκαία ώστε να καταφέρει το παιδί να έχει την κατάλληλη υποστήριξη στο σχολικό περιβάλλον.
Σε Δημοτικό σχολείο του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”,  μαθητής που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου I δεν έλαβε για τη σχολική χρονιά 2017-2018 τον αιτούμενο σχολικό νοσηλευτή γιατί πηγαίνει στη Β’ Δημοτικού και οι πιστώσεις έφτασαν για να καλυφθούν οι αιτήσεις των παιδιών που πηγαίνουν έως και την  Α’ τάξη Δημοτικού!
Η αναγκαιότητα κάλυψης του συνόλου των εγκεκριμένων αιτήσεων για σχολικό νοσηλευτή παιδιών με ΣΔ1 (ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη), και η αναγκαιότητα να αυξηθούν οι πιστώσεις που διατίθενται  ώστε να καλύπτονται  οι ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές σε κάθε σχολική μονάδα  μπορεί να είναι  χωρίς υπερβολή και θέμα ζωής ή θανάτου!
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ιδιαίτερα των ποιών ευπαθών ομάδων, αλλά και η ίδια η ζωή τους να μπαίνει στη μνημονιακή μέγγενη.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση  κάλυψη με σχολικό νοσηλευτή του παιδιού στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής.
Δείτε και την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το ίδιο θέμα:

 

Αγ. Παρασκευή,  20 Σεπτεμβρίου 2017

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η Ένωση  και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων της Αγ. Παρασκευής καταδικάζουν τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών που βλέπουν τα παιδιά μας ως νούμερα σε υπολογιστικά φύλλα και δεν εξετάζουν τις ιδιαιτερότητες των περιστάσεων.

Σε σχολείο της Αγ. Παρασκευής,  μαθητής που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου I δεν έλαβε για τη σχολική χρονιά 2017-2018 τον αιτούμενο σχολικό νοσηλευτή γιατί όπως ενημερωθήκαμε είχε την «ατυχία» να πηγαίνει στη Β’ Δημοτικού και τα διαθέσιμα κονδύλια έφτασαν για να καλυφθούν οι αιτήσεις των παιδιών που πηγαίνουν έως και την  Α’ τάξη Δημοτικού.

Ο  μαθητής είναι μόλις 7 ετών και βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα την οποία  είναι αδύνατο να διαχειριστεί μόνος του μέσα στην σχολική τάξη  (τακτική μέτρηση σακχάρου, ενέσεις ινσουλίνης, ειδικά γεύματα -πρόσληψη ουσιών αναλόγως των μετρήσεων κτλ) , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πέσει σε κώμα ή/και να χάσει τη ζωή του. 

Η απουσία σχολικού νοσηλευτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του μικρού μαθητή ενώ ταυτόχρονα πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία της τάξης και όλου του σχολείου που φοιτά ο μικρός μαθητής.

Ως Ένωση και Σύλλογοι Γονέων της Αγίας Παρασκευής πιστεύουμε ακράδαντα ότι όπως  κάθε μαθητής  έτσι κι  αυτός  πρέπει  να βρίσκεται στο σχολείο με ασφάλεια, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Δεν είναι ζήτημα που άπτεται μόνο της ευαισθησίας και της απλής λογικής αλλά και της αυτονόητης και θεσμοθετημένης Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα ζήτημα ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ. Ποιος είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη για ένα από τα δύο;

Πάγιο αίτημα της Ένωσης και του γονεϊκού κινήματος είναι η πλήρης κάλυψη όλων των γνωματεύσεων με τους αντίστοιχους σχολικούς νοσηλευτές.

Για το λόγο αυτό ζητάμε

  • Την άμεση  κάλυψη με σχολικό νοσηλευτή του παιδιού στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής
  • Την άμεση κάλυψη όλων των θέσεων σχολικών νοσηλευτών όπου υπάρχει ανάγκη

 

  • Την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης βάσει των αναγκών και των γνωματεύσεων του κάθε παιδιού
  • Την αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την Ειδική και Γενική Εκπαίδευση με πλήρη στελέχωση των σχολείων από την ημέρα του αγιασμού τόσο σε διδακτικό όσο και βοηθητικό προσωπικό.

Το παρόν ψήφισμα έχει υπερψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της Ένωσης Αγ. Παρασκευής και όλους τους Συλλόγους Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

 

 

 

Last modified: 21 Σεπτεμβρίου 2017

Close