Written by 15:06 ΑΣΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

 

Παίρνουμε μαζικά μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του σωματείου μας 

                                   Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 , ώρα 18:00

 και στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν την  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 , ώρα 16:30 –  21:00  

στο 12ο Δ.Σχ.Χαλανδρίου

 

Με τη συμμετοχή και την ψήφο μας υπερασπιζόμαστε το σωματείο μας και την λειτουργία του.

 • Για να γίνουν τα σωματεία μας το «κοινό σπίτι» όλων συναδέλφων/ισσών, η αιχμή του δόρατος στην μάχη για όλα τα ζητήματα, «ασπίδα» για όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες.
 • Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ώστε να μην πληρώσει και πάλι ο λαός, για να δώσουμε συνέχεια στον δρόμο που άνοιξε η απεργία στις 9 του Νοέμβρη.

Ενισχύουμε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, δυναμώνουμε την αταλάντευτη δύναμη αγώνα και διεκδίκησης μέσα στον κλάδο, βαδίζουμε μαζί για στον αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες στη ζωή, τη δουλεία και τη μόρφωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όλοι μαζί κρατήσαμε περήφανη στάση τα τελευταία χρόνια! Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία όρθια, να υπερασπιστούμε τη μόρφωση των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας. Βάλαμε τεράστια εμπόδια σε νόμους και αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, σε κατευθύνσεις της Ε.Ε. που προσπαθούν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις να υλοποιήσουν. Δείξαμε πως εμείς, οι εργαζόμενοι έχουμε τον τελευταίο λόγο απέναντι σε αντιλαϊκούς νόμους. Παρά την τρομοκρατία, τα δικαστήρια και τις συκοφαντίες, δε νομιμοποιήσαμε καμία από τις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις όπως η κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της «αξιολόγησης», οι  «μέντορες», οι «συντονιστές», οι ηλεκτρονικές ψευδο – εκλογές (Υπηρεσιακά Συμβούλια) και ο νόμος Χατζηδάκη, οι κάμερες στη τάξη, την επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών, κλπ.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Καμία ανοχή στην κυβερνητική πολιτική, καμία αναμονή από κυβερνητικούς «σωτήρες». Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Δεν πάει άλλο με τους μισθούς πείνας των 700€ και 800€ για χιλιάδες νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δεν πάει άλλο με τους παγωμένους μισθούς και τα κομμένα δώρα για όλους τους συναδέλφους, με του χιλιάδες ακόμα που αναγκάζονται να νοικιάζουν και δεύτερο σπίτι γιατί εργάζονται μακριά από τον τόπο τους και την οικογένειά τους, που ξοδεύουν ένα νοίκι ακόμα για να μετακινηθούν από και προς το σχολείο. Δεν πάει άλλο με το τεράστιο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, με το κόστος σε ρεύμα και καύσιμα.

Η κυβερνητική κοροϊδία με το «καλάθι του νοικοκυριού», με τα διάφορα pass και voucher μας θυμώνει και μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο. Ως εδώ!

Με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις και την ψήφο μας για το νέο Δ.Σ. δίνουμε το μήνυμα της ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ. Προετοιμάζουμε θερμό, αγωνιστικό χειμώνα στην κυβέρνηση και σε όλους όσοι μας λένε να «κάτσουμε στα αυγά μας» και να κάνουμε υπομονή. Δε θα επιτρέψουμε κανένα σχολείο να παγώσει, κανένας μαθητής να πεινάσει, να μείνει μόνος και μόνη στο έλεος της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν.

Την ίδια στιγμή που εμείς ματώνουμε για να τα βγάλουμε πέρα, οι πάροχοι της ενέργειας βγάζουν «τρελά κέρδη», τα κέρδη στον Τουρισμό ξεπέρασαν τα 20 δις €, στο Εμπόριο και ειδικά στα super market τα κέρδη αγγίζουν τα 10 δις €. Τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρήσεων ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν ένα ακόμα πακέτο χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης με τις ευλογίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Το 95% της φορολογίας βαραίνει τις πλάτες του και λαού που ματώνει για επιδοτούνται και να φοροαπαλλάσσονται οι λίγοι. Αυτή είναι η κοινή αντιλαϊκή στρατηγική της κερδοφορίας, της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που ψηφίζουν και υλοποιούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, μπορούμε να πετύχουμε νίκες, φτάνει να σπάσουμε το φόβο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς να ζυγιάζουμε τις ανάγκες μας με τις επιδιώξεις των λίγων, χωρίς αναμονή για «μεσσίες» που υπόσχονται ότι θα μας λυτρώσουν και τελικά, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, ψηφίζουν και υλοποιούν τους αντιλαϊκούς νόμους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην βάρβαρη και κυνική πολιτική της κυβέρνησης, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή. Ταυτόχρονα όμως, χρειάζεται να καταδικαστούν όλοι όσοι από κοινού και εναλλάξ μας φόρτωσαν ένα βουνό από άδικους νόμους στις πλάτες, όλοι όσοι δεσμεύονται από την κοινή αντιλαϊκή στρατηγική.

Τώρα είναι η ώρα να γίνει το μεγάλο βήμα ανατροπής της κατάσταση στον κλάδο, να βγουν οι εκπαιδευτικοί στο προσκήνιο!

Η ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, είναι καθοριστική ώστε οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών:

 • Να εκφράζουν τις διαθέσεις και τη βούληση ΟΛΩΝ των συναδέλφων, μόνιμων, αναπληρωτών, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων, δασκάλων.
 • Να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε συνάδελφος/ισσα μέσα στο σχολείο.
 • Να συμβάλλουν αποφασιστικά στην οργάνωση και επιτυχία όλων των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων.
 • Να αναδεικνύουν την ουσία των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, να συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα την υπηρετεί.
 • Να δυναμώσουν την κοινή δράση με τους γονείς και τους μαθητές για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τα σχολεία.
 • Να αποκρούουν τη διοικητική αυθαιρεσία και τις πιέσεις, να απομονώνουν και να αποκαλύπτουν όλους αυτούς τους «συνδικαλιστές» που αποτελούν το μακρύ χέρι της διοίκησης και του κράτους στα σωματεία.
 • Να δυναμώσουν τον προσανατολισμός του αγώνα μας απέναντι στις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματά, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, απέναντι στη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, απέναντι στην προσπάθεια να γίνουν τα συνδικάτα «σκαλοπατάκι» για την εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Η δράση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών στους οποίους στο «τιμόνι» βρίσκονται οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης είναι ζωντανή απόδειξη των παραπάνω. Για αυτό χρειαζόμαστε σήμερα ακόμα περισσότερα μαχητικά Σωματεία, που θα παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, χειραφετημένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το κράτος και τους μηχανισμούς της διοίκησης!

Αυτός όμως είναι ο δικός μας δρόμος! Ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας των εργαζομένων, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το πρόσφατο παράδειγμα της αποχής σχεδόν σε ποσοστό 68% από τις ηλεκτρονικές ψευδο – εκλογές δείχνει ότι μπορούν να μπουν εμπόδια στις στοχεύσεις της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας και τον μηχανισμό της διοίκησης βρέθηκαν και οι συνδικαλιστές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν τη συμμετοχή στην άθλια διαδικασία, που «έβαλαν πλάτη» στο κυβερνητικό σχέδιο στο όνομα της εκλογής αιρετού. Η στάση της ηγεσίας των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ήταν καθοριστική υπέρ αυτή της επιλογής. Πραγματικά δεν ξέρουμε αν κάτι τέτοιο το περίμενε ακόμα και η ίδια η Υπουργός Παιδείας!

Οι ηγεσίες των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΔΙΚΤΥΟ βρίσκονται απέναντι στην πλειοψηφία του κλάδου! Σε μια σειρά μεγάλα, κρίσιμα μέτωπα που ανοίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη με τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους (απεργία – αποχή ενάντια στην αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές). Όλο αυτό το διάστημα, είτε ανέλαβαν έντεχνα να υλοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, είτε να στρέψουν τους συναδέλφους να αποταθούν για άλλη μια φορά στη «λύση» της κυβερνητικής εναλλαγής, την οποία και ως κλάδος την πληρώσαμε ακριβά.

Χρειάζεται στις εκλογές των Δ.Σ. να αποδυναμωθούν!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ψηφίζουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο
της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών! Ενισχύουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορούν να την αλλάζουν. Κριτήριο για τις σπουδές τους να μην είναι η τσέπη των γονιών τους. Σε αυτό το σχολείο ο εκπαιδευτικός για να λειτουργήσει πρέπει να έχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, μισθό και ασφάλιση που να καλύπτει τις ανάγκες του, συνθήκες εργασίας και σχολικές υποδομές που να αντιστοιχούν στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

 • 20% αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022, άμεση επαναφορά του κλεμμένου ΜΚ 2016 -17, αφορολόγητο στα 12.000€ με 3.000€ προσαύξηση κάθε παιδί.
 • Υπογραφή κλαδικής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εκπαιδευτικούς που να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.
 • Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών στα ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
 • Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
 • Επαναπροκήρυξη άμεσα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση.
 • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).
 • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγειινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών. Μέτρα για την αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.
 • Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
 • Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
 • Στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών στις τάξεις, για επαγγελματική, επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση.

Τώρα είναι ώρα συστράτευσης όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από το αν τα προηγούμενα χρόνια είχαμε διαφορετικές διαδρομές, πολιτικές και συνδικαλιστικές επιλογές. Τώρα είναι ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις, στην πάλη για αξιοπρέπεια, μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

 

Last modified: 27 Νοεμβρίου 2022

Close