Written by 18:35 Ανακοινώσεις, ΑΣΕ

Κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

 

 

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στο σωματείο μας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πάρε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη. Η γνώμη σου για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση του συλλόγου είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Η συλλογική πάλη, η οργάνωση και συμμετοχή είναι τα μόνα αποτελεσματικά όπλα που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Ειδικά τώρα που μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, έχουμε όλοι ευθύνη να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην απεργία και τα σωματεία μας. Σε περίπτωση που με νόμο επιχειρήσει η κυβέρνηση να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία και τα συνδικάτα, απαντάμε με Πανεργατική Απεργία, παίρνοντας από τώρα σχετικές αποφάσεις από όλα τα σωματεία.

 

Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα και την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

 • Καταδίκασε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» την 3η αξιολόγηση. Κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης σημαίνει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ένα ακόμα μνημόνιο που θα προστεθεί στα προηγούμενα και που θα κάνει τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη. Σημαίνει τζάμπα και ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, περικοπές επιδομάτων, νέο μαχαίρι σε 600.000 συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, γενίκευση της ελαστικής εργασίας και των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες
 • Δώσε απάντηση στην κυβερνητική απάτη για την «κανονικότητα» στα σχολεία. «Κανονικότητα» στα σχολεία σημαίνει: τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολυπληθή τμήματα, συνεχής μετακίνηση ή και έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, μη εγγραφή των προνηπίων, μη λειτουργία του ολοήμερου σε αρκετά σχολεία, μοίρασμα των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε πολλούς μαθητές.
 • Δυνάμωσε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας και το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Για να έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα μόνιμοι και συμβασιούχοι-αναπληρωτές συνάδελφοι. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στη δομή που έχουν ανάγκη. Για να μη δίνεται ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

 

Απαιτεί να έχουμε ένα σωματείο που:

 • Θα είναι κοντά στο κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων.
 • Θα αντιπαλεύει τα παραμύθια της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης” και ταυτόχρονα θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού.
 • Θα στέκεται απέναντι στους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για τις αλλαγές στο δημόσιο, που έρχονται να υπηρετήσουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, την παράδοση ολόκληρων τομέων κι υπηρεσιών στους ιδιώτες.
 • Θα στέκεται απέναντι στην κυρίαρχη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για το σχολείο, την προώθηση των περικοπών και την «εξοικονόμηση» δαπανών, τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (βλ. «ενιαίου τύπου ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο», αυτονομία – κατηγοριοποίηση σχολείου κ.ά.). Απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης που θέλουν να χτίσουν ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο, να περικόψουν τα όποια στοιχεία γενικής Παιδείας έχουν απομείνει.
 • Θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους. Δε θα γίνεται ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως χρόνια τώρα έκαναν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά!
 • Θα συντονίζεται και θα αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, γιατί το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.

 

                                Ένα τέτοιο σωματείο, συνδικάτο θέλουμε και αυτό

                               θεωρούμε ότι είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.                         

     Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουν οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται  στο ΠΑΜΕ. Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

 

Οι εργαζόμενοι δε δοκίμασαν ακόμα τη δύναμη τους!

Οι αγώνες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, να γίνει δύναμη ανατροπής της κυριαρχίας των εκμεταλλευτών μας, των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Η αντίσταση της πλειοψηφίας των Δημοσίων

Υπαλλήλων ενάντια στην αντιδραστική κρατική

αξιολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,

ενάντια στην τρομοκρατία, τις απειλές και τους

εκβιασμούς που γιγαντώθηκαν με την ψήφιση

της τιμωρητικής τροπολογίας Γεροβασίλη

από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. είναι παρακαταθήκη.

 

Παίρνουμε τώρα μαζικά αποφάσεις σε κάθε σωματείο,

σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων για

«αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης».

Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες!

 

 

 

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ, δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Το χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στην απεργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση, στη λειτουργία των σωματείων δείχνει ότι μας φοβούνται. Η άδικη και ταξική πολιτική τους θα γεννήσει νέους αγώνες. Αυτό το ξέρουν και γι’ αυτό τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

 

Τώρα είναι ώρα να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών!

 

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων στη ΔΟΕ (που εκφράζονται και μέσα από το κοινό προεδρείο παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική. Κινείται στο αστερισμό των διαλόγων και των προτάσεων προς την κυβέρνηση. π.χ. για “μια καλή – μη τιμωρητική αξιολόγηση”. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πάλι στη ΔΟΕ έφτασαν σε σημείο να καταψηφίσουν στην αρχή της περσινής χρονιάς κινητοποίηση Συλλόγων Π.Ε για τα προβλήματα της Προσχολικής Αγωγής!! H ηγεσία των Παρεμβάσεων ήταν που πέρυσι, μαζί με ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ στήριξε απεργιακή κινητοποίηση με κυρίαρχο αίτημα ενάντια στη δίχρονη προσχολική αγωγή και μάλιστα χαιρέτισε και στη συγκέντρωση!

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

            Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα. Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα.

 

 

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ   ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ     ΜΑΖΙ     ΓΙΑ:

 • ΑΝΑΚΤΗΣΗ των απωλειών μας, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
 • Απόσυρση Π.Δ. 79/2017 και κατάργηση όλων των αντιεκπ/κών ρυθμίσεων για Ολοήμερο, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Ειδ. Αγωγή, Γυμνάσιο, Λύκειο. Μείωση ωραρίου Νηπ/γών, εξίσωση ωραρίου Εκπ/κών ΠΕ με ΔΕ. Όχι στη “νέα δομή” της Εκπαίδευσης που προωθεί αυτονομία, αυτοαξιολόγηση, συγχωνεύει δομές.
 • Να μην περάσει η αξιολόγηση στην Εκπαίδευση! Κάτω τα χέρια από την Απεργία και τα Σωματεία!
 • Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή τώρα! Όλα τα νήπια- προνήπια (4 – 6 ετών) στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Όλα τα παιδιά 1 – 4 ετών σε δωρεάν δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, κουπόνια και voucher. Άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες ώστε τα βρέφη ως το 1ο έτος να είναι με τη μητέρα τους! Στεκόμαστε απέναντι στις συγχωνεύσεις Τμημάτων, που προωθούνται στα πλαίσια του “νέου σχεδίου Αθηνά”, με στόχο τις περικοπές και τη διαμόρφωση ενός εργασιακού τοπίου ζούγκλα και όχι τις μορφωτικές ανάγκες.
 • Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Δημόσια Ειδική Αγωγή. Όλα τα μεταναστόπουλα στα δημόσια σχολεία, με υποδομές. Έξω οι φασίστες από σχολεία & γειτονιές μας.
 • Πλήρη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των κενών! Οργανική θέση για όλους!
 • Τα μαθήματα των ειδικοτήτων (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες χωρίς να περιφέρονται σε πολλά σχολεία.
 • Πρόσληψη των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμία απόλυση. Ίσα δικαιώματα με μόνιμους, μέτρα στήριξής τους, πλήρη αναγνώριση προϋπηρεσίας και επιστημονικών προσόντων.
 • 15 παιδιά στα τμήματα Νηπιαγωγείου Α, Β, Δημοτικού. Δάσκαλο υπεύθυνο για το ολοήμερο.
 • Ούτε ένα 1€ από την τσέπη γονιών, εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.
 • Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
 • Διορισμός και μονιμοποίηση βοηθητικού προσωπικά (καθαριστριών, τραπεζοκόμων, φυλάκων…).

 

 

                                   ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     ΜΕ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΕ , το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Βουγιουκλάκη Γιώτα  (δασκάλα – 10ο Δ.Σχ. Χαλανδρίου )

                                     Γιανναρά Γεωργία   (δασκάλα – 8ο Δ.Σχ. Αγ. Παρασκευής )

                                     Καζαντζής Βασίλης ( θεατρολόγος αναπληρωτής – 5ο , 16ο Δ.Σχ.Χαλανδρίου)

                                     Κομπούρογλου Μιχάλης (δάσκαλος αναπληρωτής – 7ο Δ.Σχ. Χαλανδρίου )

                                     Μουστάκη Σαρίτα   ( νηπιαγωγός – 2ο Νηπ. Παπάγου )

                                     Μυρωτή Πόπη ( δασκάλα – 1ο Δ.Σχ. Χολαργού )

                                     Παπακώστας Γιώργος ( γυμναστής – 3ο Δ.Σχ. Βριλησσίων )

 

 

Last modified: 27 Νοεμβρίου 2017

Close