Written by 18:45 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Και το άσπρο γίνεται μαύρο!

 

           ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

           ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

                                  

                                          Και το άσπρο γίνεται μαύρο!

H παράταξη Ρωγμή στο Αδιέξοδο σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «O ΠΕΡΙΚΛΗΣ» μας «ενημερώνει» για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  στις 10-1-16 όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ.  για τους εκπαιδευτικούς «φαντάσματα».

Στην «ενημέρωσή»  τους αναφέρουν  -και έτσι έγινε-  ότι:

« Η Ρωγμή  στο Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν η μόνη που δεν ψήφισε την καταγγελία του Συλλόγου και ψήφισε λευκό. »

Συγχρόνως δε θα μπορούσαν να μη δώσουν την «εύστοχη» ερμηνεία  και τη μετάφραση τους!

Λένε: « Είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι της «Διεξόδου» έχουν επιλέξει για τους δικούς τους λόγους ένα μορατόριουμ με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που μεταφράζεται σε σύμπλευση μαζί τους

Στην ενημέρωση τους επίσης για το ίδιο θέμα αναφέρουν: «Εμείς ως Ρωγμή δηλώσαμε ότι υπεύθυνη για την κατάσταση στην εκπαίδευση είναι η πολιτική των μνημονίων που επιβάλλει διαρκείς περικοπές  και στερεί από τα σχολεία  το απαραίτητο προσωπικό»

Από ότι φαίνεται ή δε διάβασαν την ανακοίνωση του Συλλόγου ή δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν!

 Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει συγκεκριμένα:

 «το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και όλων των κοινωνικών αγαθών. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο μαζί με τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ»

Ξεκάθαρα από την ανακοίνωση του Συλλόγου φαίνονται οι ευθύνες της μνημονιακής πολιτικής αλλά και των κομμάτων που την εφαρμόζουν.

Γιατί λοιπόν δεν την ψήφισαν; Γιατί μάλιστα απέφυγαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση ψηφίζοντας λευκό;

 Και ”το άσπρο γίνεται μαύρο”:  Η Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση που συνυπέγραψε την ανακοίνωση που καταγγέλλει τη Ν.Δ. αλλά και τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπλέει, σύμφωνα με την άποψη της Ρωγμής, με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό!

 Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου!

 

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΘΕΜΑ: «Αναφορικά με τις δηλώσεις της υπεύθυνης του Τμήματος Παιδείας της Ν.Δ Νίκης Κεραμέως»

Ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας θέτει ερωτήματα για τις ανέξοδες υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί (μη) πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση:

  1. για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη,
  2. για τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα,
  3. για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις,

καταλήγει στην απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη αναφορά περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας:

Α. Καταδικάζει: «απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών».

Β. Απαιτεί: «οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”.

Γ. Ρωτά: «άραγε οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;»

Δ. Τονίζει: «στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school». Εάν υπήρχαν φαντάσματα θα φαίνονταν.

Ε. Δηλώνει: «το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και όλων των κοινωνικών αγαθών. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο μαζί με τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ»

Last modified: 20 Ιανουαρίου 2017

Close