Written by 19:26 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Ίδρυση οργανικών θέσεων – Μετατάξεις: Κανείς δε θα παίξει με τις ζωές των συναδέλφων

7ο Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

Ίδρυση οργανικών θέσεων – Μετατάξεις

Συναδέλφισσες, -οι,

Στη  Διεύθυνση  Π.Ε. Β΄ Αθήνας, αναφορικά με τα μαθήματα των ειδικοτήτων,  για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία την επόμενη χρονιά με μόνιμους εκπαιδευτικούς και χωρίς την “επαιτεία”  των ΕΣΠΑ απαιτείται η ίδρυση καινούριων οργανικών θέσεων:

Τα παρακάτω στοιχεία έδωσε η Διεύθυνση  Π.Ε. Β΄ Αθήνας στο ΥΠΟΠΑΙΘ:

Συγκεκριμένα:

ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ: 30

ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ: 27

ΠΕ08 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: 85

ΠΕ32-18.41 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: 62

ΠΕ19-20 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 85

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ: 73

ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: 80

ΠΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 38

ΣΥΝΟΛΟ: 480 νέες οργανικές θέσεις.

Συναδέλφισσες, -οι :

Το ΥΠΟΠΑΙΘ πρέπει να προχωρήσει στην άμεση ίδρυση όλων αυτών των αναγκαίων οργανικών θέσεων και να ακολουθήσει η κάλυψη τους  με όλους τους συναδέλφους (συνάδελφοι που έχουν ζητήσει μετάθεση – για τις κοινές ειδικότητες Π.Ε και ΔΕ και των μεταταγμένων συναδέλφων).Να γίνουν άμεσα όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί μόνιμων συναδέλφων ώστε να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών και η αναστάτωση στα σχολεία.

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η ίδια «ιστορία» που παίζεται με το άνοιγμα των σχολείων: να υπάρχουν  κενά  εκπαιδευτικών και τα σχολεία να αδυνατούν να βγάλουν πρόγραμμα και να λειτουργήσουν κανονικά, περιμένοντας τις προσλήψεις αναπληρωτών που γίνονται ως γνωστόν με δόσεις.

Σχετικά με τις μετατάξεις

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή 15/5 στη συνεδρίαση της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις ότι το Υπουργείο προτίθεται να ακυρώσει το σύνολο των μετατάξεων (εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων) και να επιστρέψουν  στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ όλοι οι συνάδελφοι  που πριν από δύο χρόνια ήρθαν στην ΠΕ με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και εδώ και δύο χρόνια ήταν σε ομηρία . Στη συνέχεια προτίθεται να  ιδρύσει οργανικές θέσεις και αφού γίνουν οι μεταθέσεις όσων συναδέλφων των ειδικοτήτων υπηρετούν στην ΠΕ,  οι συνάδελφοι “πρώην” μεταταγμένοι θα ξανακάνουν αίτηση για να καταλάβουν τις εναπομείνασες οργανικές θέσεις με νέα μετάταξη!

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή των συναδέλφων

Η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια ζητήματα και ανατρέπει την ζωή των 4000 περίπου μεταταγμένων συναδέλφων οι οποίοι αντιμετωπίζονται για άλλη μια φορά ως “μπαλάκι” και βρίσκονται πάλι στον “αέρα”, “χωρίς πατρίδα” ούτε στην ΠΕ ούτε στη ΔΕ. Στην ΠΕ δεν αναγνωρίζονται ως μεταταγμένοι ενώ στη ΔΕ έχουν χάσει τις οργανικές τους θέσεις .

Την ίδια στιγμή :

• Δεν ανακοινώνει όλα τα στοιχεία για τις μετατάξεις όπου να στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα όλες οι σκανδαλώδεις περιπτώσεις των μετατάξεων – ρουσφετιών που έκανε η προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Παιδείας. Έτσι θα μπορούμε να μιλάμε συγκεκριμένα για την ακύρωση και επιστροφή των συγκεκριμένων σκανδαλωδών μετατάξεων και όχι όλων.
  • Δεν παρουσιάζει ολοκληρωμένα τι σημαίνει η απόφασή του σε κάθε ειδικότητα και σε κάθε περιοχή. Ενώ έχει στα χέρια του όλα τα δεδομένα, μεταταγμένους ανά ειδικότητα και περιοχή και αριθμό αιτήσεων μετάθεσης (για τις κοινές ειδικότητες) και θα μπορούσε να πει εντελώς συγκεκριμένα αν υπάρχει πρόβλημα (αν το σύνολο των συναδέλφων υπερβαίνει κατά πολύ τις οργανικές θέσεις που είναι αναγκαίες και οφείλει να δημιουργήσει) και σε ποιες περιοχές και πώς το αντιμετωπίζει, μένει σε γενικές ανακοινώσεις.

Συναδέλφισσες, -οι :

• Τα προβλήματα αυτά τα δημιουργεί η πολιτική των περικοπών, των Μνημονίων – της κινητικότητας, της επισφάλειας και η αντιεκπαιδευτική πολιτική των προγραμμάτων της ΕΕ. Μπορούν να λυθούν ολοκληρωτικά μόνο σε ένα πλαίσιο συνολικής ανατροπής του Σχολείου που διαμορφώθηκε με τα προγράμματα της ΕΕ, σε ένα Σχολείο με οργανικές θέσεις για όλους, που όχι μόνο θα χώραγε τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς αλλά θα χρειαζόταν και χιλιάδες διορισμούς.
  • Δεν αποδεχόμαστε να ξεχωρίσουμε τους συναδέλφους σε προερχόμενους από την ΠΕ και από τη ΔΕ και να “παίζουμε” με τη συντεχνία είτε από τη μία είτε από την άλλη.

Το ΥΠΟΠΑΙΘ  οφείλει να ανακοινώσει  όλες τις  δυνατές οργανικές θέσεις  όπου θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι μέσα από ενιαίο πίνακα που θα μπουν όσοι συνάδελφοι της ΠΕ έχουν ζητήσει μετάθεση και όσοι μεταταγμένοι υπηρετούν στην ΠΕ, με βάση τα μόρια τους, εξαιρουμένων φυσικά όσων αποδεδειγμένα – με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου αποτελούν μετατάξεις – σκάνδαλα και ρουσφέτια και οι οποίες θα πρέπει να ακυρωθούν. Έτσι θα αντιμετωπίζονταν ισότιμα όλοι οι συνάδελφοι.

• Η όποια λύση θα πρέπει να μην ξαναμεταφέρει την ευθύνη για όλες τις επιλογές του Υπουργείου στο σύνολο των συναδέλφων με νέους εκβιασμούς και νέες αδικίες για να αντιμετωπίσουν τις παλιότερες αδικίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι :

Οι συνάδελφοι μεταταγμένοι και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά και ενωμένα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να ακυρώσουν τα απαράδεκτα σχέδια του Υπουργείου και να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες σταθερής εργασίας σε όλους τους συναδέλφους και την πλήρη κάλυψη των κενών των  Σχολείων.
Οφείλει η ΔΟΕ και όποιοι “συμβουλεύουν” το Υπουργείο σ΄αυτά τα μέτρα που ανακοίνωσε να αφήσουν κατά μέρος τους συντεχνιασμούς και να απαιτήσουν το δίκαιο και τις ανάγκες όλων των συναδέλφων και της εκπαίδευσης.

Νίκος Παπασπύρου

αιρετός Β΄Αθήνας