Written by 21:51 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

 

       Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

 

Συναδέλφισσες, οι

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκέμβρη η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» μετά από τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Στις εκλογές υπήρξε σημαντική άνοδος της «Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση» η οποία ήταν η μόνη παράταξη που είχε άνοδο στον αριθμό των εδρών της στο επταμελές  Δ.Σ.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή του νέου Προδρείου του Δ.Σ.

Ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση θεωρούμε ότι η συγκρότηση του Προεδρείου πρέπει να γίνεται σε μια κοινή προγραμματική βάση. Για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι συσχετισμοί των δυνάμεων να το επιτρέπουν, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει σύγκλιση των θέσεων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ.

Στο σύλλογο μας υπάρχει μια πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ) που κατέχουν τις 4 από τις 7 έδρες,  οπότε η συγκρότηση του Προεδρείου δεν μπορεί να γίνει σε προγραμματική βάση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι παρατάξεις αυτές έχουν ταχθεί υπέρ της αξιολόγησης (της «καλής» αξιολόγησης όπως αναφέρουν!) αλλά συγχρόνως ανοίγουν το «παράθυρο» για να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  το προσοντολόγιο  για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών όταν η θέση τους είναι: «κυρίαρχο κριτήριο για  τον διορισμό το πτυχίο και η προϋπηρεσία» και όχι αποκλειστικό. Πρέπει επίσης αναφορικά με την ΔΑΚΕ να τονίσουμε ότι πλέον δε μιλάμε για «διολίσθηση» της σε ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά στον πλήρη εναγκαλισμό της με αυτές.

Με αυτά τα δεδομένα συμφωνήσαμε η συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να γίνει διαπαραταξικά-αντιπροσωπευτικά-αναλογικά και η κάθε παράταξη να αναλάβει τη θέση που της αναλογεί, όπως και έγινε.

Συγκεκριμένα η συγκρότηση έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Τσιρίγος Νικήτας (ΔΑΚΕ)

Αντιπρόεδρος: Παπασπύρος Νίκος (ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Γραμματέας: Μούρκου Γιαννούλα( ΔΗΣΥ)

Ταμίας: Γιανναρά Γεωργία (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)

Μέλη: Καργιώτη Χαρά (ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ),

Γώγος Κώστας και Τσώνης Παναγιώτης (ΔΑΚΕ)

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από την παράταξη του ΠΑΜΕ ψήφισμα για το ζήτημα των διορισμών όπου καλούσε στην κινητοποίηση την Δευτέρα 10/12 στα Προπύλαια στις 18.00.

Ως  ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που συμμετέχουμε στο δίκτυο των Παρεμβάσεων είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που εξάλλου την έχουν αποφασίσει και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών. Εκτιμούμε ταυτόχρονα ότι στο ψήφισμα και κυρίως στη δράση μας είναι αναγκαίο τώρα να υπάρχει ένα συνολικό πλαίσιο αγωνιστικών δράσεων ενάντια στην αδιοριστία και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για αυτό το λόγο προτείναμε να υπάρξουν κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  αλλά και κήρυξη απεργίας αν η κυβέρνηση καταθέσει σχέδιο για διορισμούς  με βάση το προσοντολόγιο. 

Το ΠΑΜΕ, ως συνήθως, δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις και αρκέστηκε να πει ότι αποδέχεται μόνο το ψήφισμα του αυτούσιο. Η ΔΑΚΕ από τη μεριά της δεν συμφώνησε με τη συμμετοχή στην  κινητοποίηση περιμένοντας πρώτα να υπάρξει  η κατάθεση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Η στάση αυτή της ΔΑΚΕ -που δεν είναι μόνο στο σύλλογο μας- ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαιωνίζει την αδιοριστία ή και να εντάξει το προσοντολόγο σε ελάχιστους διορισμούς που εξαγγέλλει ότι θα κάνει  στην ειδική αγωγή. Αποτέλεσμα της στάσης της ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ ήταν το Δ.Σ. να μην υιοθετήσει το ψήφισμα.

Συναδέλφισσες,οι

Ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση στη νέα συνδικαλιστική χρονιά που ξεκινάει θα αγωνιστούμε για ένα εκπαιδευτικό κίνημα μαχητικό, ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, ένα κίνημα που θα δίνει αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής και που θα πορεύεται με την αλληλεγγύη και την ενότητα όλων των εργαζομένων για έναν σύλλογο αγωνιστικό, ταξικό, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας!

 

Last modified: 5 Δεκεμβρίου 2018

Close