Written by 19:45 Αρχική Σελίδα

Η Σ. Βούλτεψη “εντάχθηκε” στο κίνημα “δεν πληρώνω”!

Την ώρα που συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δικάζονται επειδή εμπόδισαν τις διακοπές ρεύματος σε φτωχούς κι άνεργους πολίτες που δεν είχαν να το πληρώσουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δεν πληρώνει το χαράτσι που αναλογεί στην οικία της, καταγγέλλει ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και νυν εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ.

«Κυρία Βούλτεψη, πως ως κυβερνητική εκπρόσωπος, κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε μαθήματα ηθικής, σε μία εξοντωμένη από τα μνημόνια κοινωνία, όταν εσείς η ίδια, δεν είστε συνεπής στις υποχρεώσεις σας απέναντι στο κράτος; Υποχρεώσεις, στις οποίες, καθημερινά και με υπερβάλλοντα ζήλο, ζητάτε να ανταπεξέλθει ένας οικονομικά γονατισμένος λαός;».

Σύμφωνα με την καταγγελία του Ν. Φωτόπουλου, η Σοφία Βούλτεψη δεν έχει πληρώσει τα χαράτσια (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ) για τα έτη 2011-2013 για ακίνητο που κατέχει επί της οδού Κορίνθου 26 στη Γλυφάδα, καθώς ο φόρος που αναλογεί υπολογίστηκε με 230 τετραγωνικά στο ποσό των 5.244 ευρώ, και όχι με 369 τετραγωνικά στο ποσό των 8.413,20 απαλλάσσοντάς την από 3.169,20 ευρώ μόνο από ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ, χωρίς να υπολογίζεται η διαφορά από τον υπολογισμό των τελών και φόρων του Δήμου.

Ο Νίκος Φωτόπουλος υπενθυμίζει τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, τόσο γιατί εμπόδισαν να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες πολίτες που δεν είχαν να το πληρώσουν, όσο και γιατί έβγαλαν στη φόρα τα ονόματα των ολιγαρχών που έτυχαν ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα χαράτσια από την κυβέρνηση, όπως αυτό του ΣΚΑΙ.

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου είναι η δίκη των 10 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και 5 πολιτών, οι οποίοι στις 24 Νοέμβρη του 2011 κατέλαβαν το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ για να παρεμποδίσουν την έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και ανέργων πολιτών, που αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι.

Last modified: 9 Δεκεμβρίου 2014