Written by 22:15 Αρχική Σελίδα

Η πρώτη παραίτηση διευθύντριας στο σύλλογο μας για την αξιολόγηση, της Ντέσυ Παναγιωτοπούλου 4ο Δ.Σχ. Χολαργού. Συμβολή στον αγώνα για δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΤΗΝΟΥ 4

15562 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Τηλέφωνο: 210-6515590, 2106538047

Fax: 210-6526666

Email: mail@4dim-cholarg.att.sch.gr

Χολαργός, 8/4/14Αρ. Πρωτοκόλλου:36 

 

 

 

ΠΡΟΣ

Τον κ. Δ/ντή Π.Ε Β΄Αθήνας,

κ. Π. Βεντήρη

 

 

                                     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

 

       Με την παρούσα επιστολή θέλω να θέσω υπόψη σας τα εξής:

      ToΥΠΑΙΘ απαιτεί από τα στελέχη εκπ/σης συνολικά να υλοποιήσουν την τελευταία εγκύκλιο(44375/Γ1) και να επιβάλλουν τη συμμετοχή στις ομάδες ΑΕΕ. Με καλεί στην ουσία να εφαρμόσω νόμους που έρχονται σε αντίθεση με τον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού και που αποδεδειγμένα δεν αποσκοπούν στην ουσιαστική  αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ούτε υπηρετούν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Αντίθετα, αποτελούν έναν αντιδραστικό μοχλό που διαταράσσει τη συνοχή των συλλόγων διδασκόντων, προωθεί τη χειραγώγηση, τις  ελαστικές σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και αποδομεί τα  ποιοτικά χαρακτηριστικά των αξιών και των οραμάτων των σχολικών μονάδων με την κατηγοριοποίησή τους.

        Με βάση τα παραπάνω αναγκάζομαι να σας ζητήσω να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα της Δ/ντριας του 4ου Δ.Σ. Χολαργού καθώς η θέση αυτή με φέρνει αντιμέτωπη τόσο με τη συνείδησή μου ως εκπαιδευτικού και ως ανθρώπου, όσο και με τη βούληση των συναδέλφων μου, που αρνήθηκαν να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, όπως εκφράζεται μέσα από την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου που προΐσταμαι.

    

 

Η Διευθύντρια

 

Παναγιωτοπούλου Δέσποινα                                     

 

 

 

 Δήλωση της Δ/ντριας Ντέσσυ Παναγιωτοπούλου στο Σύλλογο μας

Υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση της Διευθύντριας του 4ου Δ.Σ. Χολαργού έχοντας ανέκαθεν την πεποίθηση ότι οι αγώνες κερδίζονται από ένα ισχυρό μαζικό, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα .Πεποίθηση που ισχυροποιήθηκε με την διαπαιδαγώγησή μου μέσα στις γραμμές του ΠΑΜΕ Εκπ/κών, όπου πολλά χρόνια συμμετέχω ως απλή δασκάλα. Επιβεβαίωνα καθημερινά τις θέσεις αυτές για τον ταξικό προσανατολισμό που πρέπει να έχουν οι αγώνες και να μην είναι ευκαιριακού και επιφανειακού χαρακτήρα, και την ανάγκη σύγκρουσης με τις επιχειρούμενες κυβερνητικές και ευρωενωσιακές επιλογές που οπισθοδρομούν την κοινωνία.  Άρα για μένα ήταν φυσική συνέχεια της δράσης μου στο ταξικό κίνημα να ακολουθήσω τη θέση και στάση που εδώ και δύο χρόνια πήρε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών να μην υπηρετούν την εκπαίδευση τα μέλη και τα στελέχη του από θέση στελέχους εκπαίδευσης αλλά να την αντιπαλεύουν από τις σχολικές τάξεις και το ταξικό κίνημα, θέση που η ίδια η ζωή επιβεβαίωσε πόσο σωστή ήταν. Καλώ όλους τους συναδέλφους μου να συναντηθούμε στους ταξικούς αγώνες για μια άλλη κοινωνία, που θα φτιάξει το σχολείο που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαΊκών οικογενειών και θα δώσει στον εκπαιδευτικό τον πραγματικό του ρόλο, το ρόλο του παιδαγωγού της γενιάς που θα αγωνίζεται για ζωή, μόρφωση και δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

 

Ντέσση  Παναγιωτοπούλου

 

 

Θα υπάρξει ανακοίνωση του Συλλόγου μας για το θέμα αυτό.

Last modified: 9 Απριλίου 2014

Close