Written by 17:53 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η Ν.Δ. έχει παραισθήσεις! Βλέπει εκπαιδευτικούς “φαντάσματα”να εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα στο σχολείο!

 

Δυστυχώς  υπάρχουν  σύμβουλοι στο κόμμα της ΝΔ που θεωρούν ότι στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς με γενικεύσεις, ατεκμηρίωτες αναφορές μπορούν να ασκούν εκπαιδευτική πολιτική έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Παραθέτουμε την ακόλουθη κοινή δήλωση-ερώτηση της τομεάρχου παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκης Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών της   Γιάννη  Ανδριανού ,   Μαρίας Αντωνίου  και κ Χρήστου  Κέλλα.:

«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.

Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.

Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.

Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.

Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

Τρία πράγματα επιβεβαιώνονται από την παραπάνω ερώτηση- δήλωσή τους:

1.’Εχουν πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στα σχολεία μας.

 

2.Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών τους δεσμεύσεων για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και όλων των κοινωνικών αγαθών. Δεν έχουμε εξάλλου μνήμη χρυσόψαρου. Δεν ήταν μόνο οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αλλά και οι βουλευτές και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

 

3.Είναι γνωστές οι εξαγγελίες για διορισμούς από τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν τηρήθηκαν, αλλά αν η Ν.Δ. ήθελε πραγματικά να γίνουν διορισμοί δεν θα έπρεπε και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τους διορισμούς που επιβάλλεται να γίνουν σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Αντί αυτού επικεντρώνονται σε ανυπόστατες και ανεύθυνες καταγγελίες έχοντας επικοινωνιακή στόχευση να χτυπήσουν τον εκπαιδευτικό που σήμερα δίνει μάχη να στηρίξει το δημόσιο σχολείο, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για την “αξιο”λόγηση και τις απολύσεις.
Ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση  θεωρούμε απαράδεκτη  και επικίνδυνη την τακτική αυτή των στελεχών της ΝΔ και εκτιμούμε ότι το Δ.Σ. του συλλόγου μας οφείλει  να την καταγγείλει στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Για το λόγο αυτό , στην αυριανή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  θα καταθέσουμε πρόταση έκδοσης  σχετικής ανακοίνωσης –καταγγελίας  και θα καλέσουμε τους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. να την εγκρίνουν ομόφωνα.

Last modified: 9 Ιανουαρίου 2017

Close