Written by 20:00 Αρχική Σελίδα

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο ΥΠΑΙΘ και η αντικειμενική δημοσιογραφία της ΕΡΤ1

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΤ1

Άλλη μία μεγάλη μαχητική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και νηπιαγωγών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας.

Δε μας προκαλεί πλέον εντύπωση το πώς προβάλλονται  -αν προβάλλονται- οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Συγκεκριμένα σήμερα στο τέλος του μεσημεριανού δελτίου της  ΕΡΤ1, στις 3μ.μ. προβλήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα η κινητοποίηση τη σημαδιακή αυτή μέρα.

Και πώς προβλήθηκε;

Ειπώθηκε ότι η συζήτηση με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ήταν άκαρπη, ακούστηκε ένα μέρος των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και μάλιστα με ανακρίβειες και αυτό το οποίο τονίστηκε ήταν οι προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο  για να βρεθεί τάχα ένας νέος τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δίκαιος που να κινείται μέσα στα πλαίσια της συνταγματικότητας. Συγχρόνως επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις» φρόντισαν να προβληθούν πλάνα από προηγούμενη παράσταση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας που είχε πολύ μικρότερη συμμετοχή και σαφώς δε αποτυπώνουν την αγανάκτηση, την οργή,  την αγωνιστικότητα και τον παλμό της τωρινής κινητοποίησης

Φαίνεται  ότι η δημόσια τηλεόραση όπως και τα υπόλοιπα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  λειτουργούν με την ίδια γραμμή:

Να υποβαθμίσουν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών για τους αναγκαίους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση,  και βέβαια να αποκρύψουν την προθυμία της κυβέρνησης να υλοποιεί τις εντολές των «εταίρων»  για μηδενικούς διορισμούς.

Να αποκρύψουν τις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών που θα ακολουθήσουν, εφόσον εφαρμοστεί η τροπολογία που σχεδιάζει.

Να αποκρύψουν το γεγονός ότι  εκατοντάδες  νηπιαγωγεία  θα οδηγηθούν σε κλείσιμο με την εφαρμογή της γνωστής επαίσχυντης διάταξης.

Και βέβαια θέλουν να αποκρύψουν την πλήρη αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει το φόβο τους. Τους κατανοούμε!

Τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, η αγανάκτηση, ο μαχητικός αγώνας είναι αυτά που θέλουν να αποκρύψουν, γιατί αυτά φοβούνται!

Γνωρίζουμε ότι η μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε ντελάλη της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε σημερινή εξέλιξη. Είναι ο κανόνας που εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται με συνέπεια και σήμερα.

Δείτε στο παρακάτω link ρεπορτάζ της ΕΡΤ1. Το απόσπασμα βρίσκεται από το 39.58 – 41.30 λεπτό.

Last modified: 21 Απριλίου 2016