Written by 20:23 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η ΔΑΚΕ φοβάται ότι δε θα περάσει η αξιολόγηση! Καλά κάνει και φοβάται!

 

Η ΔΑΚΕ φοβάται ότι δε θα περάσει η αξιολόγηση!

Καλά κάνει και φοβάται!

 

Συναδέλφισσες,οι

Απόλυτα δικαιολογημένος ο πανικός της ΔΑΚΕ,  που εκφράζεται μέσα από πρόσφατη ανακοίνωσή της (14-5-19) ενόψει των εκλογών αντιπροσώπων των εκπαιδευτικών στην 88η Γ.Σ. του κλάδου,  που θα εκλέξουν και το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Συνυπεύθυνη(κύρια υπεύθυνη) η ίδια   για  την εισήγηση της πλειοψηφίας  του Δ.Σ. της ΔΟΕ προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων για το θέμα «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Προγραμματισμός και Αποτίμηση Εκπαιδευτικού έργου» βρίσκεται  ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στους χιλιάδες συναδέλφους που χρόνια τώρα με τους αγώνες τους απέτρεψαν την εφαρμογή της Αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, που αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία αποδόμησης και διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου.

Εισηγητικά λοιπόν η ΔΑΚΕ συμφωνεί και προτείνει:

  • «Θα πρέπει να αξιολογούνται όλοι οι παράγοντες και συντελεστές της εκπαιδευτικής λειτουργίας (Υπουργείο Παιδείας, υπηρεσίες και δομές της εκπαίδευσης, υλικοτεχνική υποδομή, υποστηρικτικές δομές, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, διοικητικό και εποπτικό δυναμικό, σχολικές μονάδες, μαθητές και εκπαιδευτικοί κλπ.) στο πλαίσιο ενός ενιαίου συστήματος αλληλοϋποστηριζόμενων και αλληλοεξαρτώμενων διαδικασιών».

    «Είμαστε υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού,  που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, που θα αναγάγει τη σχολική μονάδα σε χώρο προσφοράς και δημιουργίας».

Ούτε λόγος δε, για την απεργία-αποχή ενάντια στις αξιολογικές διαδικασίες που εδώ και δύο χρόνια το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν έχει κηρύξει.

Το γνωστό λαμπερό χαρτί περιτυλίγματος για το κουτί της Πανδώρας, που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν όλα τα νομοθετήματα, όλων των κυβερνήσεων και των υπουργών, από την Διαμαντοπούλου και  τον Αρβανιτόπουλο μέχρι τον Γαβρόγλου.

Παράλληλα αρνείται πεισματικά και με παρελκυστικούς χειρισμούς,  να εντάξει στην Η.Δ. της 88ης Γ.Σ. το ζήτημα της Ειδικής Αγωγής που η νομοθετούμενη αποδόμησή της οδηγεί στην ταχύτατη ιδιωτικοποίησή της και το ζήτημα του προσοντολογίου που καταβαραθρώνει τη σταθερή και μόνιμη εργασία των εκπαιδευτικών και νομιμοποιεί ως νέα  κανονικότητα την εργασιακή επισφάλεια και την ανακύκλωση της ανεργίας .  

Στις κρίσιμες μάχες της περιόδου ήταν εκκωφαντικά απούσα. Γύρισε  την πλάτη στο μεγαλειώδες κίνημα των συναδέλφων αναπληρωτών του περασμένου Γενάρη, που μαζί με τις αγωνιζόμενες δυνάμεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων απαιτεί την απόσυρση του νόμου εκτρώματος για το προσοντολόγιο και την πραγματοποίηση διορισμών αποκλειστικά σύμφωνα  με το πτυχίο και  όλη την προϋπηρεσία. 

Είναι φανερό και εξαιρετικά επικίνδυνο το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ, ακολουθώντας πιστά το δρόμο που χάραξαν οι δυνάμεις της στη  ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ της « Κοινωνικής Συμμαχίας » με τους εργοδότες, τα Επιμελητήρια και τον ΣΕΒ, επιχειρεί να υπο-στηρίξει ιδεολογικά τις σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές αναδιαρθρώσεις του αγαστού  μετώπου  των αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων και να αποτελέσει βασικό τους μοχλό μέσα από τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, ομοσπονδία και πρωτοβάθμιους συλλόγους.

Ταυτόχρονα, απόλυτα εξαρτημένη από τον κομματικό της φορέα , τη Νέα Δημοκρατία, λειτουργεί ως προωθητική δύναμη και δούρειος ίππος των καταστροφικών για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς της, σχεδιασμών της, ως επίδοξης νέας  κυβερνητικής δύναμης.   Κορωνίδα άλλωστε στις εξαγγελίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, αποτελεί η «Αξιολόγηση παντού και για όλους» και η «Σύνδεση Αξιολόγησης- μισθού»  ενώ παράλληλα στη ρητορική του πρωτοστατούν η αριστεία, η σύνδεση του σχολείου με την επιχειρηματικότητα και η αποσύνδεση της Παιδείας από το Δημόσιο. Ταυτόχρονα το Νηπιαγωγείο απουσιάζει προκλητικά ακόμη και ως λέξη από το λεξιλόγιό του, όχι αναίτια.

Δικαιολογείται λοιπόν η ΔΑΚΕ να είναι σοβαρά τρομοκρατημένη μπροστά στις επερχόμενες εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων στη Γ.Σ. του κλάδου, καθώς  η τακτική  και οι χειρισμοί της, την αποκαλύπτουν  στα μάτια των  μάχιμων  εκπαιδευτικών που αποτελούν τη βάση του κλάδου, όχι απλά ως πουκάμισσο αδειανό για την οργάνωση των αγώνων που απαιτεί η περίοδος αλλά πλέον και ως το μακρύ χέρι της πιο αντιδραστικής  αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής πολιτικής.

Στο επίπεδο του Συλλόγου μας  η ΔΑΚΕ  λειτουργεί ακολουθώντας πιστά την ίδια γραμμή (σε απόλυτη ευθυγράμμιση). Απαξίωση  των  αγωνιστικών δράσεων που οργανώνονται από τους εκπαιδευτικούς της βάσης, συντονισμούς πρωτοβάθμιων συλλόγων, συντονιστικά εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντάς τα ως «παραμάγαζα» με ιδιαίτερη αναφορά στο «Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών».  Παρελκυστική τακτική στη λήψη αποφάσεων στο Δ.Σ.  αλλά συχνά και στην εφαρμογή τους. Απουσία  των  μελών  της από όποιες κινηματικές δράσεις αποφασίζονται από τη Γ.Σ του συλλόγου ακόμα και από όσες αποφασίζονται από το Δ.Σ. κάτω από την πίεση των ασφυκτικών αναγκών και των προβλημάτων.

Στην 88η Γ.Σ. του κλάδου είναι επιτακτικά αναγκαίο να ληφθούν αποφάσεις για ανασύνταξη και ενδυνάμωση του κινήματος ενάντια στη λαίλαπα των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών αναδιαρθρώσεων που επιχειρούνται από το σύνολο των αντιδραστικών πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων, σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.  Στις εκλογές των αντιπροσώπων πρέπει να αναδείξουμε τις δυνάμεις της μαχόμενης εκπαίδευσης που αντιπαλεύουν τον συνδικαλισμό τηςς υποταγής και αντιμάχονται τη λογική και τη θέση της συναίνεσης του εκπαιδευτικού ως αναλώσιμου υλικού σε ένα αποδομημένο δημόσιο σχολείο –εργαλείο της αγοράς και της ‘’ανάπτυξης΄΄ για τους λίγους και τους ‘’άριστους’’. Στο νέο  Δ.Σ. της ΔΟΕ που θα εκλεγεί για τα επόμενα δύο χρόνια να ανατρέψουμε τη συνδικαλιστική ηγεμονία της συμμαχίας των ΔΑΚΕ-ΔΗ.ΣΥ- ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ και να δημιουργήσουμε τους συσχετισμούς που πρωτοπόρα στηρίζουν και οργανώνουν ανυποχώρητους αγώνες για ένα δημόσιο σχολείο που να αξίζει στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς του και να είναι νικηφόροι.

Στις εκλογές της 5ης Ιουνίου

για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 88η Γ.Σ. από τον Σύλλογό μας

Στηρίζουμε, ψηφίζουμε

Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Το Μέλλον αναπνέει στους αγώνες!

Last modified: 17 Μαΐου 2019

Close