Written by 22:04 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Η Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας ανακαλεί το έγγραφο της για τα κενά μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Περικλή

 

βαθηνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου  2015
Αρ. Πρωτ.:130Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

 

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

για την διαμαρτυρία του Συλλόγου ΠΕ «Ο Περικλής» σχετικά με έγγραφο Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  με λανθασμένα λειτουργικά κενά ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για την Διεύθυνση Β΄ Αθήνας.

Σήμερα 30-9-2015 και εν αναμονή των προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αλλά και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής  πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας  από τον Σύλλογο Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και τον αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Νίκο Παπασπύρο και με την δυναμική  παρουσία και συμμετοχή συναδέλφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ότι το θέμα δημοσιοποιήθηκε χθες αργά το μεσημέρι και το κάλεσμα του Συλλόγου το βράδυ, συνάδελφοι που τα τελευταία χρόνια  υπηρετούν  στην Πρωτοβάθμια Β΄ Αθήνας μέλη και των τριών συλλόγων της Διεύθυνσης, « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ », ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ », ανταποκρίθηκαν και έκαναν παρέμβαση στην Διεύθυνση συντονισμένα και αποτελεσματικά. Αναπληρωτές που περιμένουν μέρες τώρα την πρόσληψή τους, που το Υπουργείο Παιδείας τους εμπαίζει όλο το καλοκαίρι με τη διπλή υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και  υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, συνάδελφοι που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και ανεργίας.

Σε χθεσινό έγγραφό του προς το Υπουργείο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας αφού υπογραμμίσει την «εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία της Β΄ Αθήνας» παραθέτει πίνακα με τα λειτουργικά κενά της Διεύθυνσης. Τα κενά όμως εμφανίζονται κουτσουρεμένα για όλες τις ειδικότητες με απόγειο τα κενά θεατρικής αγωγής που από 56 τον Ιούνιο, 52 αρχές Σεπτεμβρίου, εμφανίζονται μόλις 22 για τα 92 σχολεία ΕΑΕΠ της Β΄ Αθήνας.

Οι εκπρόσωποί μας και οι συνάδελφοι απαίτησαν εξηγήσεις και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο. Ο Διευθυντής απέδωσε την συγκεκριμένη διαφορά σε λάθος αλγόριθμο που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να υπολογιστούν τα κενά, όσο για τις άλλες διαφορές ισχυρίστηκε ότι δεν υφίστανται (!). Ενημέρωσε ότι έχει σπεύσει να ανακοινοποιήσει στο ορθό το έγγραφό του και προς τις δύο κατευθύνσεις(Περιφερειακή Διεύθυνση και Υπουργείο Παιδείας) με τα «σωστά» κενά, ότι έχει κατεβάσει το σχετικό έγγραφο από το site και πως το site  θα ενημερωθεί άμεσα με τα ορθά κενά. Πράγματι στο site υπάρχουν πλέον πίνακες με τα πραγματικά λειτουργικά κενά των 92 σχολείων ΕΑΕΠ της Διεύθυνσης αλλά το σχετικό έγγραφο, με μόνη την υπογραφή του Διευθυντή, έχει αποσυρθεί  πλήρως. Επίσης και μετά από κρούση του Συλλόγου σχετικά με τις γνωματεύσεις υγείας που ζητώνται, υπάρχει ξεχωριστή παραπομπή για την δυνατότητα εκτύπωσης του παραπεμπτικού από την Υπηρεσία προκειμένου να προσκομιστεί στις μονάδες υγείας.

Δεν περίσσεψαν οι εξηγήσεις για το πώς καλύπτονται τα κενά στα ΕΑΕΠ μέχρι τώρα (νομάδες δάσκαλοι ανά τα σχολεία που μπαίνουν να κάνουν γυμναστική, μουσική, εικαστικά και ό,τι άλλο  χρειαστεί), ούτε και η αποσαφήνιση πως όταν με το καλό γίνουν προσλήψεις θα γίνουν ΟΛΑ ηλεκτρονικά και με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας. Δηλαδή όπως και πέρσι όπου οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν στα σχολεία από λίγο, όπου αδικήθηκαν στις επιλογές τους, όπου ο Διευθυντής με την τακτική του και τις τακτικές του εξυπηρέτησε πλήρως τις μειωμένες από το Υπουργείο τοποθετήσεις αναπληρωτών και όχι τις πραγματικές ανάγκες των σχολειών μας.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η σημερινή κινητοποίηση έδειξε πως η συντονισμένη και άμεση δράση των εκπαιδευτικών φέρνει αποτελέσματα. Πως η δύναμη των επ’ αόριστον αναπληρωτών μέσω των σωματείων τους είναι μεγάλη.

Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας και συμμετέχουμε δυναμικά την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 1:00 στο Υπουργείο Παιδείας στην κινητοποίηση συλλόγων και φορέων με κεντρικό αίτημα άμεσοι διορισμοί τώρα!

 

Η παιδεία είναι δικαίωμα.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται…

…ΚΑΤΑΚΤΙΩΝΤΑΙ!

 

                                            Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

    Η Πρόεδρος                                                        Η Γεν. Γραμματέας                              

     Μαρία Κολόζη                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 30 Σεπτεμβρίου 2015

Close