Written by 19:39 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας μετακινεί δεκάδες μαθητές νηπιαγωγείων όχι μόνο σε όμορα νηπιαγωγεία αλλά και σε άλλους δήμους!

 

 Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας μετακινεί δεκάδες μαθητές νηπιαγωγείων

όχι μόνο σε όμορα νηπιαγωγεία αλλά και σε άλλους δήμους!

Ο Σύλλογός   μας  με απόφαση της Γ.Σ.  στις  22/5/18 κατήγγειλε τη συγκρότηση και λειτουργία  των 3μελών  επιτροπών  του ΠΔ 79 που στόχο έχουν να παγιώσουν  υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών καταργώντας στην ουσία τα όρια των σχολείων και των νηπιαγωγείων  και το δικαίωμα του κάθε παιδιού να πηγαίνει στο σχολείο της γειτονιάς του.  

 Οι αποφάσεις της 3μελούς επιτροπής για  τις εγγραφές νηπίων και προνηπίων στη Β΄Αθήνας  εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους!

Σε όλες τις περιπτώσεις  όπου ο αριθμός των   αιτήσεων   εγγραφών  προσφέρεται, επιδιώκουν να εμφανίσουν ως αναγκαστική – αντικειμενική διαδικασία την μετακίνηση μαθητών ώστε να εξασφαλίσουν τα λιγότερα δυνατά τμήματα με τις λιγότερες δυνατές θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερα ευρηματικοί επινόησαν  πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Συγκεκριμένα:

1.   Τα τμήματα συμπιέζονται  στα ανώτερα όρια λειτουργίας  τους σε αριθμό μαθητών,  κατά περίπτωση δε απαιτείται η υπέρβαση και αυτών των ορίων τους χωροταξικά, όπως συμβαίνει στο 2ο– 10ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής  στο οποίο μετακινούνται επιπλέον  9 προνήπια από το 13ο Νηπιαγωγείο,  το οποίο μάλιστα όχι μόνο δεν είναι όμορο αλλά βρίσκεται και από την απέναντι πλευρά της Λ. Μεσογείων!

2.  Σε ορισμένες δε περιπτώσεις  όπου ο αριθμός των αιτήσεων εγγραφής  απαιτεί  λειτουργία  νέου τμήματος  κάτι  τέτοιο δεν υλοποιείται. Ας  δούμε:

8ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου : 19 προνήπια  – 11ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου: 11 προνήπια – 13ο Νηπιαγωγείο  Χαλανδρίου:  16  προνήπια – 7ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου : 11 προνήπια  –  13ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρσκευής : 9 προνήπια

 Αντίθετα  τα παιδιά διασκορπίζονται  στους πέντε ανέμους!  Μετακινούνται  μάλιστα προνήπια όχι μόνον εκτός γεωγραφικών ορίων του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκουν αλλά και εκτός Δήμου!  Για του λόγου το αληθές:

8ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου: 11 προνήπια μετακινούνται στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου! Τα υπόλοιπα 8  διασκορπίζονται σε τρία διαφορετικά Νηπιαγωγεία του Χαλανδρίου (1ο, 3ο και 12ο)

7ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου :  11 προνήπια διασκορπίζονται σε τρία διαφορετικά Νηπιαγωγεία του Χαλανδρίου (2ο, 14ο και 16ο)

13ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου: 13 προνήπια μένουν ΕΚΤΟΣ! Δεν θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο!

Και η σούπερ ιδέα! Το πολυσυλλεκτικό τμήμα στο 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου  που “μαζεύει ό,τι περισσεύει”! Μετακινούνται σε αυτό προνήπια από 5 άλλα Νηπιαγωγεία του Χαλανδρίου (2ο σε απόσταση 4,57 χλμ ,5ο σε  απόσταση 2,64 χλμ, 6ο,7ο,9ο σε  απόσταση 5,82 χλμ)!

Ούτε λόγος βέβαια από την πλευρά της τριμελούς και της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας να διερευνήσει τις δυνατότητες  εξεύρεσης  επιπλέον αιθουσών.

3.   Δεν αφήνουν ούτε τα αναγκαία περιθώρια για υποδοχή επιπλέον παιδιών από μεταγραφές ή καθυστερημένες εγγραφές το Σεπτέμβριο.

4 .  Αγνοούν τα παιδιά με τις διαγνώσεις  τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται ακόμα η απόφαση του Περιφερεικού Διευθυντή για όσα σχολεία αιτήθηκαν τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα λόγω διαγνώσεων

Το  εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική στην περιοχή μας.  Αποτελεί υπόθεση και καθήκον του εκπαιδευτικού και του γονεϊκού κινήματος να την αποτρέψει.

Ενημερώνουμε  τους γονείς που καλούνται να μετακινηθούν αλλά και τους υπόλοιπους  γονείς των μαθητών μας ώστε να εξασφαλίσουμε καθολική αντίδραση στο αντιεκπαιδευτικό  τους  σχέδιο.  Προχωρούμε  σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία με τους γονείς προς όλους τους υπεύθυνους που πρέπει να δώσουν λύση για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών στην περιοχή μας.

Απαιτούμε την εξασφάλιση αποδεκτής εκπαιδευτικά  λύσης για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων με μικρότερο αριθμό παιδιών στην τάξη σε όλα τα νηπιαγωγεία, με εξεύρεση αξιοπρεπών αιθουσών διδασκαλίας και δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων για μόνιμη λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας:

  1. Να καταγγείλει και να πραγματοποιήσει παράσταση στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας με κάλεσμα και προς τους άλλους δύο συλλόγους Αμρουσίου και “Γ. Σεφέρης”.
  2. Να προγραμματίσει συνάντηση με τις Δημοτικές αρχές Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής για την εξεύρεση αιθουσών.
  3. Να απευθυνθεί στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων ώστε να εξετάσουμε από κοινού τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Καλούμε τις/τους συναδέλφους και από άλλα σχολεία – νηπιαγωγεία που υπάρχουν προβλήματα να ενημερώσουν άμεσα το ΔΣ του συλλόγου.

Η ανακοίνωση αυτή θα κατατεθεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Last modified: 16 Ιουνίου 2018

Close