Written by 22:23 Αρχική Σελίδα

Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. Στάση εργασίας την Πέμπτη. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας Πέμπτη 5/12 στις 8 π.μ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγ. Παρασκευή,  3  Δεκεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 5Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

 

Θέμα:  Μπλοκάρουμε και ακυρώνουμε το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης στην ειδική αγωγή.

Κήρυξη στάσης εργασίας  την Πέμπτη 5/12 από τις 8.00 έως τις 11.00 από τη Δ.Ο.Ε.

Κήρυξη στάσης εργασίας  την Πέμπτη 5/12 από τις 11.00 έως τις 2.00 από το Σύλλογό μας.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας Πέμπτη 5/12 στις 8 π.μ.

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας καλούνται σε επιμορφωτικό σεμινάριο οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι Σ.Μ.Ε.Α.Ε.  Αττικής με θέμα τη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου.

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γ. Σ. για έμπρακτη ακύρωση της πραγματοποίησης δράσεων που αφορούν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αλλά και της γενικευμένης εφαρμογής της «αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου», κηρύσσει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου επιπλέον στάση εργασίας στην 3ωρη στάση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 8 το πρωί.

 Ειδικά για τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, είναι τουλάχιστον πρόκληση, μια και διεξάγονται σε μια περίοδο που το υπουργείο παιδείας προωθεί την πλήρη αποδόμησή της. Να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο ότι τα ειδικά σχολεία μέχρι πριν από λίγο καιρό λειτουργούσαν εκ περιτροπής, δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού και όλων εκείνων των ειδικοτήτων αλλά και των δασκάλων που είναι απαραίτητοι για τη ουσιαστική λειτουργία των σχολείων,  ενώ ακόμα υπάρχουν δεκάδες κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών τόσο στα ειδικά σχολεία όσο και στα Τ. Ε., αλλά και στον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Γίνεται επιτακτική πλέον η ανάγκη να διαμορφωθεί ρεύμα αντίθεσης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης, με αιχμή αυτή την περίοδο την επιβολή της αυτοαξιολόγησης.

Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτού του ρεύματος έτσι ώστε με συλλογικούς όρους μαζικού κινήματος να μπλοκαριστούν τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση καθώς και η συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων σ’ αυτή. Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, αποδίδοντας τις αστοχίες της στις επιμέρους σχολικές μονάδες.

Οι πρώτες προσπάθειες πραγματοποίησης σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση σε διάφορες περιοχές της χώρας απέτυχαν όπου κι αν επιχειρήθηκαν (Ηράκλειο Κρήτης, Χαλκιδική, Ημαθία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ)., χάρις στην άμεση αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος, των συλλόγων και των ΕΛΜΕ και με τη μαζική παρέμβαση των συναδέλφων.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έχει πολύ μεγάλη αξία να είμαστε πολλοί εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Παιδείας για να μπλοκάρουμε το σεμινάριο της αυτοαξιολόγησης, καθώς είναι το πρώτο που διεξάγεται στην Αθήνα. Πρέπει να τους δείξουμε την αποφασιστικότητά μας!

 

Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να μην πραγματοποιήσουν το σεμινάριο.

 

Καλούμε τους Δ/ντές των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο, αλλά να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από το Σύλλογο και τη ΔΟΕ ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης που επιδιώκει να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση.

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 – 12 – 2013 ΣΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ – ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ –

 Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

 

 

          Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 3 Δεκεμβρίου 2013

Close