Written by 00:04 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα! Τρίτη 5 Δεκέμβρη στάση εργασίας από τις 11.30 ως το τέλος του ωραρίου-συγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 12μ.μ. – Πέμπτη 14 Δεκέμβρη Πανεργατική Απεργία

 

                         

                                                                           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία  που κατακτήθηκε με αίμα!

Τρίτη 5 Δεκέμβρη στάση εργασίας από τις 11.30 ως το τέλος του ωραρίου-συγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 12μ.μ.

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη Πανεργατική Απεργία

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με fast track διαδικασίες και σε μία φρενίτιδα δήλωσης υποταγής στη λίστα των απαιτήσεων ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ κατέθεσαν αιφνιδιαστικά τροπολογία στη Βουλή με την οποία απαιτείται το 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων  για να αποφασιστεί μια απεργία, γεγονός που σηματοδοτεί την προσπάθειά τους να φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να αφαιρέσουν από τα σωματεία το όπλο της απεργίας ώστε τα επόμενα κύματα περικοπών και αναδιαρθρώσεων να περάσουν χωρίς αντιστάσεις.

Γελιέται η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί της σύμμαχοι (ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη) ότι θα σταματήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Οι εργάτες με τους αγώνες τους πέταξαν στα σκουπίδια το νόμο 330 του Λάσκαρη υπουργού του Καραμανλή το ‘76, το άρθρο 4 του ΠΑΣΟΚ το ’83 και τόσες άλλες αντίστοιχες επιθέσεις. Έτσι θα πετάξουν κι αυτό το τερατούργημα μαζί με την βάρβαρη αντεργατική μνημονιακή πολιτική, το μαύρο μέτωπο ΕΕ ΔΝΤ  και τις κυβερνήσεις τους!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Τους βεβαιώνουμε ότι για άλλη μια φορά οι αποφάσεις τους θα αραχνιάσουν  στα πολυτελή συρτάρια τους και τα σχέδιά τους θα παραμείνουν ανεφάρμοστα στις αίθουσες συνεδριάσεων του Χίλτον!

 

Καλούμε:

Όλους τους συναδέλφους  σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας που κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος-  Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.

Το σύλλογο μας,  τους Συλλόγους Π.Ε. και τη ΔΟΕ να οργανώσουν άμεση πανελλαδική κινητοποίηση στις Διευθύνσεις Εκπ/σης την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 13.30, με στάση εργασίας

Όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

 Επίσης με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας  ως προς  τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς  για  το αιματηρό κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φαίνεται ότι στην πραγματικότητα έχουν συμφωνήσει και αποφασίσει:

  • Υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο και τις 30 ώρες του εργασιακού ωραρίου άρα εντατικοποίηση του εργασιακού χρόνου
  • Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
  • Αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών αρχής γενομένης από τα στελέχη
  • Αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής δηλαδή αύξηση του διδακτικού ωραρίου.
  • Αξιολόγηση στελεχών μέσω ΑΣΕΠ

Όλα αυτά εντάσσονται στη συμμόρφωση ως προς  τις “βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ” και την απαίτηση  των θεσμών για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα  η πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ (Ένωση Δήμων) – πρόταση προς το ΥΠΠΕΘ για την ένταξη των Νηπιαγωγείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ενσαρκώνει ως πρώτο βήμα τα σχέδια της αποκέντρωσης της Εκπάιδευσης αποτυπώνεται με σαφείς  ανατριχιαστικές λεπτομέρειες:

διοικητική μεταφορά των λειτουργούντων νηπιαγωγείων στους Δήμους και τη θεσμοθέτηση της συγκρότησης των νέων νηπιαγωγείων από τους Δήμους. Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργούν είτε στις υπάρχουσες κρατικές υποδομές, είτε στους παιδικούς σταθμούς είτε με την αξιοποίηση σχολικών κτιρίων που δεν λειτουργούν. Το Υπουργείο Παιδείας θα καλύπτει το λειτουργικό κόστος και η ΚΤ.ΥΠ. το κόστος εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση!

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και τη πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων!

Η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της είναι η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη!

 

                                           

                       

Last modified: 5 Δεκεμβρίου 2017

Close