Written by 09:06 Αρχική Σελίδα, Πολιτισμός

«Η Αθήνα από κάτω»: To ντοκιμαντέρ των φτωχών

 

«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»

To ντοκιμαντέρ των φτωχών

 

Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας. Μια ταινία που για να μπορέσει να ολοκληρωθεί χρειάζεται την στήριξη και την οικονομική χορηγία από εσάς τους απλούς πολίτες.

Βοηθήστε κι εσείς οικονομικά στη δημιουργία μιας ταινίας, που δείχνει ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της οικονομικής κρίσης.

Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας.

Η ταινία μας για να μπορέσει να ολοκληρωθεί χρειάζεται την στήριξη και την οικονομική χορηγία από εσάς τους απλούς πολίτες.

square

Στην Ελλάδα της κρίσης, πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων και τα εξώφυλλα του τύπου, πίσω από τις οικονομικές αναλύσεις και τις δηλώσεις των ειδικών, υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα των μεγάλων χαμένων αυτής της κρίσης, των από κάτω. Των πολιτών που βιώνουν καθημερινά έναν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και να καταρρέει. Στρατιές ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι χωρίς παρόν και μέλλον, μη προνομιούχοι πολίτες θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων, του χρήματος και των αγορών. Το κυνήγι των κερδών μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.

  • Το 44% του πληθυσμού ζει στο όριο της φτώχειας
  • Ένας στους τρεις είναι άνεργος
  • Πάνω από το 50% των νέων είναι χωρίς δουλειά
  • 400 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, ως ευαισθητοποιημένοι κινηματογραφιστές, αποφασίσαμε να πάρουμε την κάμερα στον ώμο για να καταγράψουμε τις διάφορες πτυχές της εφαρμογής αυτού του οικονομικού προγράμματος για να ακουστούν προς τα έξω οι κραυγές αγωνίας και τα αδιέξοδα που βιώνουν τα θύματα αυτού του πειράματος.

square

ΠΡΟΒΟΛΕΣ 

Η ταινία που θα έχει διάρκεια 70′,  προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015 και ακολούθως να προβληθεί διεθνώς, μέσα από φεστιβάλ, κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς και τηλεοπτικά δίκτυα.

Δημιουργούμε ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ όπου πρωταγωνιστές είναι οι από κάτω. Αυτοί δηλαδή που βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι, άστεγοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, ζουν το δικό τους βουβό δράμα σε μια πρωτόγνωρη κοινωνική πραγματικότητα.

Τα γυρίσματα έγιναν σε γειτονιές της Αθήνας, με έμφαση εκεί όπου η κοινωνική διαφοροποίηση πραγματοποιείται με έντονο τρόπο και που πολλές φορές παίρνει δραματικές διαστάσεις.

square

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ

Η ταινία μας δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς την χρηματοδότηση από εσάς τους απλούς πολίτες, που έχουν την ανάγκη να εκφράσουν τις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ταινία «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ», δημιουργείται από τους από κάτω, και χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους θεατές της.

Η ομάδα των κινηματογραφιστών που κάνουμε αυτή τη προσπάθεια, καλούμε κι εσένα να συμπράξεις μαζί μας, διότι μόνο με τη δική σου βοήθεια θα προβληθεί αυτό το ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ.

square

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Περιμένουμε τη βοήθειά σου.

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “SQUAREFILMS – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”

Με κάθε δωρεά συγκαταλέγεστε στους συμπαραγωγούς της ταινίας.

Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας από 2 €.
Από 20 € και πάνω, θα λάβετε ως δώρο ένα DVD της ταινίας.
Από 100 € και πάνω, αναφέρεστε ονομαστικά στους χορηγούς μας (αν το επιθυμείτε).
Από 1000 € και πάνω, σας αποδίδεται ο τίτλος του Μεγάλου Χορηγού με επίσημη πρόσκληση στην πρεμιέρα, καταχώρηση στους τίτλους της ταινίας και στην ιστοσελίδα μας (αν το επιθυμείτε).

Ο τραπεζικός λογαριασμός για οικονομική ενίσχυση είναι:
Εθνική τράπεζα
Αρ. Λογ/μού 100/962792-85
ΙΒΑΝ GR 150 110 100 00000 100 96279285
Δικαιούχος: Μπαρδάκος Παναγιώτης 
Μην παραλείψετε να δηλώσετε ως αιτιολογία: “Δωρεά για την ταινία «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»”

Σχετική ιστοσελίδα: http://www.squarefilms.gr/el/

 

Last modified: 26 Δεκεμβρίου 2014

Close