Written by 09:29 Αρχική Σελίδα

Η αναμέτρηση Ελλάδας – “θεσμών” στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

 

 

Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, η επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και θεσμών αλλά και η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών δεσπόζουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όλα για όλα!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έντονη κινητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφηκε χθες εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής (θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα) για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και δανειστών».

ΕΘΝΟΣ: «Τέλος χρόνου για λύση πριν από την καταστροφή»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ελάχιστες ώρες πριν σημάνει το τέλος του χρόνου για λύση απομένουν για την κυβέρνηση και τους δανειστές, που δίνουν σήμερα το βράδυ το καθοριστικής σημασίας ραντεβού στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με διακομματική ομπρέλα, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών χθες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η ώρα της κρίσης-Συμφωνία ή Grexit»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τις ανάσες της πραγματικής οικονομίας να στερεύουν και την ανάγκη μιας άμεσης συμφωνίας, που θα βγάλει τους πολίτες από το πλήρες αδιέξοδο, να καθίσταται επιτακτική και απαιτητή μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες».

Η ΑΥΓΗ: «Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «με την εντολή του 62% των πολιτών και τη συναίνεση των κομμάτων –πλην του ΚΚΕ- της αντιπολίτευσης για βιώσιμη λύση προσέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, προσδοκώντας ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιδείξουν –αυτή η φορά- την αναγκαία πολιτική βούληση και τον ρεαλισμό για έναν συμβιβασμό επωφελή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με το «όχι» του λαού και το «ναι» των αρχηγών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ισχυροποιημένος πολιτικά, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες μαζί με τον νέο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να μετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής ο πρώτος και στο έκτακτο Eurogroup ο δεύτερος. Μέρκελ και Ολάντ δήλωσαν ότι η πόρτα για την επανέναρξη των συζητήσεων βάσει μιας «αξιόπιστης» ελληνικής πρότασης, είναι ανοιχτή».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η Σύνοδος που κρίνει το Grexit»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «δραματική πορεία μεταξύ της επιβολής σκληρών μέτρων, πολύ πιο επώδυνων από την πρόταση Γιουνκέρ, και του Grexit ακολουθεί η χώρα δύο εικοσιτετράωρα μετά το «Όχι» του δημοψηφίσματος, ενώ η πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα κινδυνεύουν με κατάρρευση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός δεν εξουσιοδότησε κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε κοινό ανακοινωθέν προχώρησαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως αποδοχή του ευρώ και της ΕΕ και ανοίγοντας το δρόμο για νέα αντιλαϊκή συμφωνία, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το παρασκήνιο της απόδρασης του Γιάνη Βαρουφάκη»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «λίγες ώρες μετά τον προσωπικό του «θρίαμβο» – όταν απηύθυνε διάγγελμα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν από τον Πρωθυπουργό – ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης. Στο προσωπικό του παθητικό είχαν προστεθεί μάλιστα οι δηλώσεις του περί προετοιμασίας για χρήση παράλληλου νομίσματος με του ευρώ, που προκάλεσαν εκρήξεις στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ύστατη προσπάθεια-Καθοριστική η σημερινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το νέο σχέδιο των ελληνικών προτάσεων περιμένουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 2μμ λίγες ώρες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η συναίνεση άργησε μια μέρα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού για την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας –όπως ζήτησε – καθώς και την στήριξη των πολιτικών κομμάτων –πλην ΚΚΕ- για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία «κοινωνικά δίκαια και οικονομικά βιώσιμη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Last modified: 7 Ιουλίου 2015

Close