Written by 16:40 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Για τη συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας με θέμα τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων

αιρετ

20ο      Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄Αθήνας

Άννας- Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

Για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης Β΄Αθήνας (διευρυμένο ΠΥΣΠΕ) με θέμα  τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων

Συναδέλφισσες, οι

Συνεδρίασε το Συμβούλιο επιλογής στελεχών σχολικών μονάδων της  Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.

Τα θέματα Ημερήσιας διάταξης  που είχε θέσει ο Δ/ντής  Εκπ/σης Β΄ Αθήνας  ήταν:

1ο Τοποθέτηση προϊσταμένων Νηπιαγωγείων.

2ο Εξέταση αιτήσεων-ενστάσεων  για τοποθετήσεις προϊσταμένων Νηπιαγωγείων που έχουν γίνει.

3ο Πρόταση προσωρινής τοποθέτησης Υποδιευθυντή.  Αφορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης.

4ο Πρόταση  τοποθέτησης Υποδιευθυντών.  Αφορά τα: 1ο Δ.Σ. Χαλανδρίου, 10ο Δ.Σ. Χαλανδρίου, 4ο Δ.Σ. Ν. Ψυχικού, 1ο Δ.Σ. Κηφισιάς και 14ο Δ.Σ. Ν. Ηρακλείου.

Στην αρχή της συνεδρίασης τα μέλη του Συμβουλίου επιλογής  έθεσαν το θέμα ότι δεν είχαν ενημερωθεί με έγγραφη πρόσκληση, όπως προβλέπεται για τη συνεδρίαση, αλλά και για τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι προετοιμασμένοι. Πρόκειται για τακτική την οποία ακολουθεί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης συστηματικά τόσο στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου επιλογής (διευρυμένου ΠΥΣΠΕ), όσο και στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, παρά τις επανειλημμένες  ενστάσεις που έχουν τεθεί από πλευράς μου.

Αποτέλεσμα  της αντίδρασης των μελών του συμβουλίου επιλογής ήταν από τα 4 θέματα να συζητηθεί μόνο το 1ο θέμα και  αυτό μάλιστα όχι ολόκληρο.

Συγκεκριμένα:

Το συμβούλιο επιλογής στην τελευταία συνεδρίαση του που είχε γίνει στις 9 Νοέμβρη 2015 είχε τοποθετήσει τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων της Β΄ Αθήνας , εκτός 17 νηπιαγωγείων στα οποία δεν υπήρχε αίτηση επιθυμίας από καμία νηπιαγωγό για να ασκήσει τα καθήκοντα της προϊσταμένης.

Πρέπει να αναφέρω ότι και εκείνη η συνεδρίαση ήταν παράνομη γιατί είχε λήξει η θητεία των υπηρεσιακών συμβουλίων που είχε μάλιστα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ:  Ν. 4342/2015 (ΦΕΚ 143, τ.Α΄, 9-11-2015), όπου στο άρθρο 42, παρ. 4 αναφέρεται ότι  “Από την έναρξη ισχύος του παρόντος λήγει η θητεία των μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.,).  Ωστόσο οι τοποθετήσεις θα ήταν δυνατόν να είχαν πραγματοποιηθεί με τη νέα σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων,  γεγονός που φαίνεται ότι δεν ήθελε ο Δ/ντής  Εκπαίδευσης  Β΄Αθήνας.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13/1/2015 από τα 17 νηπιαγωγεία εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις  προϊσταμένων σε 4 Νηπιαγωγεία:  το 3ο Νηπ. Αγ. Παρασκευής, το 1ο Νηπ. Ψυχικού, το 2ο Νηπ. Βριλησσίων και το 4ο Νηπ. Μελισσίων.

Στα νηπιαγωγεία αυτά υπήρξαν αιτήσεις επιθυμίας που είχαν κατατεθεί εκπρόθεσμα από συναδέλφισσες  για να ασκήσουν καθήκοντα προϊσταμένης.

Συγκεκριμένα με βάση την προκήρυξη  του Δ/ντή Εκπαίδευσης  με αριθμ. Φ.11.4/9462/27-10-2015 προβλεπόταν ότι οι αιτήσεις έπρεπε να κατατεθούν από 2 – 11 – 2015 έως και την Τετάρτη 4 – 11 – 2015 και ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε μεταβολή στην αίτηση, ούτε συμπληρωματικά δικαιολογητικά.  Οι αιτήσεις των συναδελφισσών κατατέθηκαν  στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη που βέβαια είχε λήξει η προθεσμία.

Ο Δ/ντής  Εκπ/σης όφειλε να είχε πραγματοποιήσει νέα προκήρυξη  για τις τοποθετήσεις των Προϊσταμένων στα 17 νηπιαγωγεία, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί  ότι μπορούν να κάνουν εκ νέου αίτηση επιθυμίας για προϊσταμένη Νηπιαγωγείου.

‘Όπως είναι φυσικό ως αιρετός  και εκπρόσωπος των εργαζομένων δε θα μπορούσα να συμμετέχω με τη ψήφο μου σε μια εντελώς διαβλητή διαδικασία, για αυτό και δεν ψήφισα στην τοποθέτηση των συγκεκριμένων προϊσταμένων.

Καλώ το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας  να επανεξετάσει τις  τοποθετήσεις των προϊσταμένων των τεσσάρων Νηπιαγωγείων και να προχωρήσει σε τοποθετήσεις Προϊσταμένων αφού πρώτα εκδοθεί  νέα προκήρυξη από  τον Δ/ντή  Εκπαίδευση  Β΄Αθήνας  για τα 17 Νηπιαγωγεία της Β΄ Αθήνας στα οποία δεν έχει ορισθεί προϊσταμένη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας: Νίκος Παπασπύρος

Τηλ.: 6973056740. Τηλ. Σχολείου: 2106515590