Written by 20:31 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Για τη συγκέντρωση του Συλλόγου μας στο Χολαργό ενάντια στις κεραίες(video-fotos)

20150526_092306

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 26 Μαΐου  2015
Αρ. Πρωτ.:99Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ  ΚΕΡΑΙΕΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα δυναμική  κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας  έξω από το super marketMARKET IN στο Χολαργό ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE πολύ κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού(100μ. περίπου) στο 4o Νηπιαγωγείο, τον Δημοτικό παιδικό σταθμό και δίπλα σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύπρου.

Οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά στη στάση εργασίας. Ανταποκρίθηκαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου μας, εκτός από εκπαιδευτικούς, γονείς, μικροί μαθητές των σχολείων και κάτοικοι της περιοχής.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και η βουλευτής Χ. Καφαντάρη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας  και εκπρόσωποι του Συλλόγου διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου ανέδειξαν  τη σοβαρότητα του προβλήματος και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η λειτουργία της κεραίας για την υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών μας, επισημαίνοντας ότι αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών καταδεικνύουν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης του πληθυσμού στην ακτινοβολία και δεν είναι δυνατή η προστασία του ανθρώπου από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν σε 24ωρη βάση πολύ κοντά μας.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού συνόψισε εύστοχα στην τοποθέτησή του, την ουσία του αγώνα μας: ‘’ Αν ο Νόμος λέει  να καταστρέφεται η υγεία μας, τότε να αλλάξει ο Νόμος’’

Δυναμική ήταν και η παρέμβαση του εκπροσώπου  της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της περιοχής στην κατεύθυνση των συντονισμένων δράσεων όλων των φορέων και των πολιτών για την άμεση διακοπή της λειτουργίας της κεραίας και την απομάκρυνσή της.

Δηλώσαμε προς κάθε κατεύθυνση  ότι απαιτούμε:

Την απομάκρυνση της κεραίας από τη γειτονιά μας.

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου  που διέπει την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην κατεύθυνση της υιοθέτησης ηλεκτρονικών  συσκευών κινητής τηλεφωνίας ακίνδυνης τεχνολογίας (μικροκυψελών).

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού με παρέμβαση του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου