Written by 09:44 Εκπ/κή Συσπείρωση

Για τη συγκέντρωση-κατσαρόλα ή η Αννούλα πήρε τα άρματα…

Πρώην υπουργοί Παιδείας, και όχι μόνο, ο Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο Θ. Παπαθεοδώρου, η Ντόρα Μπακογιάννη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Β. Κικίλιας, ο Θ. Φορτσάκης αλλά και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συμμετείχαν στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου.

Αυτοί λοιπόν που συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάλυση του δημόσιου Σχολείου, και η αξέχαστη υπουργός της φωτοτυπίας, έχουν το θράσος να μιλούν. Γνωρίζουν βέβαια ότι  η πολιτική τους και οι ίδιοι ως κύριοι εκφραστές αυτής της πολιτικής είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Στη “συγκέντρωση – κατσαρόλα” διατύπωσαν  την έντονη αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώ αντίθετα υποστήριξαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εφαρμόσουν. Εξάλλου η αξιολόγηση τους ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της συγκέντρωσης-κατσαρόλας που διοργάνωσαν.

Να αναφέρουμε βέβαια ότι παρά την κινητοποίηση των κομματικών μηχανισμών της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι δε μπορούσαν στη συγκέντρωση τους να μαζέψουν περισσότερο από 3-4 εκατοντάδες.

Δείτε τους στις φωτογραφίες:

Λίγα λόγια για το “Παιδεία 2015”

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε από πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτκούς και πολιτικούς με στόχο να αντιπαρατεθούν στις επικείμενες αλλαγές που επιχειρούνται στην εκπαίδευση. Στην πορεία, στον σχηματισμό αυτόν εντάχθηκαν και μέλη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός και εκτός του Κοινοβουλίου: ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ κ.ά.

Αποτελείται από: Γιάννης Αντωνίου, Θάνος Βερέµης, Μάκης Γρυσπολάκης, Αποστόλης Δηµητρόπουλος, Λεωνίδας Καστανάς, Σωκράτης Κάτσικας, Βάσω Κιντή, Μαρία Λεκάκου, Νιόβη Παυλίδου, Μιχάλης Σταθόπουλος, Νίκος Σταυρακάκης, Μαρία Στουµπούδη, Γιώργος Χαραλαµπίδης.

Ας δούμε μερικούς από αυτούς  και κάποιες από τις δηλώσεις τους:
«Τα πανεπιστήμια ήταν στο παρελθόν φυτώρια συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών και σε αυτό επιδιώκεται να επιστρέψουν», κ.Γρυσπολάκης, πρώτην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Θάνος Βερέμης: πρόεδρος του ΕΣΥΠ στην περίοδο ψήφισης του νόμου Γιαννάκου, όταν τα ΜΑΤ έλειωναν τους φοιτητές, γνωστός για τις νεοσυντηρητικές και αυταρχικές απόψεις του.

Ο κ. Βερέμης πάνω στο θέμα των “αιώνιων φοιτητών” δήλωσε ότι «και ο πρωθυπουργός υπήρξε ένας εξ αυτών καθώς έκανε περίπου 10 χρόνια να αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο» και πρόσθεσε ότι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές δεν εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά είναι ο «βιότοπος» στον οποίο αναπτύσσονται παθογένειες των ΑΕΙ.

Ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι μπαίνουμε στην περίοδο «της ραστώνης, της ήσσονος προσπάθειας και της κοπάνας».
Γιάννης Αντωνίου: εκπρόσωπος του λόμπυ των πειραματικών και προτύπων και της δήθεν αριστείας, κοινώς της λογικής «καλών σχολείων» όπου δεν πάει η πλέμπα …

Αποστόλης Δημητρόπουλος: εργαζόμενος στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, γνωστός για τη νεοφιλελεύθερη αρθρογραφία του
Λεωνίδας Καστανάς: αρθρογράφος σε «μεταρρυθμιστικά» μπλογκ, υπεύθυνος εκπαίδευσης του Ποταμιού
Σωκράτης Κάτσικας: πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο εγκατέλειψε για το ΠΑΠΕΙ αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του, τέως γενικός γραμματέας Υπουργείου, τέως πρόεδρος ΕΣΥΠ.
Βάσω Κιντή: μέλος του συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν διστασε να φωνάξει το 2013 την αστυνομία για να συλλάβει φοιτητές μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου
Νιόβη Παυλίδου: καθηγήτρια ΑΠΘ, υποψήφια περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική Μακεδονία
Μιχάλης Σταθόπουλος: τέως Πρύτανης του ΕΚΠΑ, το 1985 συναίνεσε στην άρση του ασύλου και την εισβολή των ΜΑΤ στο Χημείο
Νίκος Σταυρακάκης: τέως πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ ηγήθηκε της «ανακατάληψης» της ομοσπονδίας από τους οπαδούς του επιχειρηματικού πανεπιστημίου.

Last modified: 12 Μαΐου 2015