Written by 17:49 Αρχική Σελίδα

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν στη συζήτηση του Εθνικού διαλόγου

διαλολος4

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα και πανό στην “Πρεμιέρα των δημοσίων συζητήσεων για την Παιδεία”  όπου θα συζητάει  η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία .

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φωνάζαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το αμφιθέατρο.

«Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που έχουν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

” Ανέκδοτο” κατά τον κύριο Λιάκο, τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Λιάκος,  οι αγώνες των εκπαιδευτικών για δημόσιο – δωρεάν σχολείο και αξιοπρεπή εργασία

Η αίθουσα του Ινστιτούτου Παστέρ γέμισε ασφυκτικά με μάχιμους εκπαιδευτικούς , αναπληρωτές και μόνιμους, του καθημερινού αγώνα της τάξης, στην έναρξη των εργασιών των ανοιχτών συνεδριάσεων, του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών γέμισαν την εκκωφαντική σιωπή στην αίθουσα του προσχηματικού διαλόγου, στην πραγματικότητα μονολόγου, της συγκυβέρνησης, αναγκάζοντας τους εξωνημένους σε τούτη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις συμβούλους να προσπαθήσουν να ψελλίσουν τρεμάμενες αντιρρήσεις με ολίγον αυταρχισμό και ύφος απαξίωσης ώσπου στο τέλος εγκατέλειψαν την αίθουσα ατάκτως.

Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας στον καλοπληρωμένο με ΕΣΠΑ  Εθνικό Διάλογο, αναίσχυντος και προκλητικός μέσα από τις προσπάθειες των εκπροσώπων του να αρθρώσουν δικαιολογίες γελοιοποιήθηκε.

Κατά την διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί και φοιτητές πήραν τον λόγο ενώ υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και μέλη της επιτροπής του Εθνικού διαλόγου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μέχρι τις 8 το απόγευμα δεν είχε έρθει. Προσήρθε η αναπληρωτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου στην αίθουσα και ύστερα από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αποχώρησε

Μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών η εναρκτήρια συζήτηση για το διάλογο δεν πραγματοποιήθηκε.

20160112_191942

20160112_192017