Written by 21:13 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΕΡΤ ανοιχτή! Τώρα και πάντα ο Αγώνας δίνει τη Νίκη. Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγ. Παρασκευή,  9 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.58

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

ΘΕΜΑ:  ΕΡΤ ανοιχτή! Τώρα και πάντα ο Αγώνας δίνει τη Νίκη.

                               Τίποτα δεν μας σταματά.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Εννέα μήνες πριν, η εξωνημένη κυβέρνηση των μνημονίων, της εκχώρησης  όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, της εξαθλίωσης του λαού, της κατάργησης της δημοκρατίας, της βίας των ΜΑΤ και της προσπάθειας καταστολής  των αγώνων των εργαζομένων κατάργησε μέσα σε μια νύχτα το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και του πολιτισμού, έριξε μαύρο στις οθόνες και σιωπή στις ραδιοφωνικές συχνότητες, έκλεισε την ΕΡΤ απολύοντας ταυτόχρονα 2500 εργαζόμενους.

 

Εννέα μήνες μετά, οι απολυμένοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται κρατώντας σε λειτουργία την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση μέσα από την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς και την  ERTOPEN. Συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να ξανανοίξει η ΕΡΤ.

 

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας κοινός για όλους τους εργαζόμενους.

Ολόκληρος ο Δημόσιος Τομέας βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπος με τη επιχείρηση διάλυσής του  και οι εργαζόμενοι στο στόχαστρο της εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 

 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη να μην απολυθεί κανείς. Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας και τα κοινωνικά αγαθά. Να δημιουργήσουμε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε μία πολιτική που μας πλήττει όλους.

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

 

Να είμαστε όλοι εκεί!

 

Ο αγώνας είναι κοινός!

 

Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά μας αφορούν όλους.

 

 

  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 Η Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                                    Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

 

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στις 11 Μαρτίου συλλαλητήριο έξω από το

Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΕΡΤ

Στις 11 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9 μήνες αγώνα. Ενός αγώνα που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη . Κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο πριν 4 μήνες, όμως κρατάμε σε λειτουργία την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς και κερδίσαμε το ERTOPEN, χωρίσαμε με μερικούς… «συναδέλφους» αλλά ενωθήκαμε με αγωνιστές και αγωνίστριες και χάσαμε πολλές από τις ψευδαισθήσεις μας.

Και τώρα ; Τώρα και πάντα ο αγώνας δίνει την νίκη. Τίποτα δεν μας σταματά.

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα ματ , ούτε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε το «μαύρο στην ΕΡΤ» νόμιμο!!!

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε μέχρι να ξαναγίνει η ΕΡΤ αυτό που ήταν όλο το καλοκαίρι ,ο τόπος συγκέντρωσης του κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και την αυτοδιαχείριση.

Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει η ΕΡΤ το πρώτο δημόσιο κοινωνικά ελεγχόμενο αγαθό, μια ραδιοτηλεόραση – πρότυπο που θα αξίζει να τη ζεις και να τη συνδιαμορφώνεις.

Συνεχίζουμε γιατί ο αγώνας μας ,είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών του, για μια κοινωνία με ισονομία, ελευθερία και ανθρωπιά.

Την Τρίτη 11 Μαρτίου επαναδιεκδικούμε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με ένα συλλαλητήριο ενάντια στην εκτρωματική ραδιοτηλεόραση του Παντελή Καψή και των κολλητών, της κυβέρνησης των μνημονίων και των ΜΑΤ.

Σας καλούμε την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6 μ.μ. να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας, τις διαφορές μας σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το «μαύρο» που επιβάλουν στις ζωές μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 9 Μαρτίου 2014

Close