Written by 12:20 Slider, Αρχική Σελίδα

Εργατικό Όχι στα μνημόνια. Ανακοινώσεις Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.(ανανεώνεται)

 

ΟΧΙ

Ανακοίνωση

 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Εργατικό ΟΧΙ σε όλα τα σχέδια συμφωνίας-μνημονίων! ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ! Συλλαλητήριο Κυριακή 28 Ιούνη, πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου), 19:00, συγκέντρωση ΣΥΝΤΑΓΜΑ και πορεία στα γραφεία της ΕΕ. Με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και απεργίες όλη την επόμενη εβδομάδα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποταγής και καταβύθισης

Μετατρέπουμε το δημοψήφισμα σε ένα μεγάλο εργατικό και λαϊκό ΟΧΙ στα σχέδια για μνημόνια οποιασδήποτε μορφής!

Είναι πια καθαρό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα. Το μακιαβελλικό σχέδιο από τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο, τους δανειστές, την Ε.Ε, και το ΔΝΤ απαιτεί οι μισοί να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι με γλίσχρες αποδοχές. Το φονικό πρόγραμμά είναι αέναο!!! Είναι πια σαφές ότι κάθε όρκος σε «έντιμο» συμβιβασμό «ανοίγει την όρεξη» των οικονομικών δολοφόνων για ακόμα βαρβαρότερα μέτρα.

Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 5ετίας και υπέγραψαν τα μνημόνια που οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή, τώρα απαιτούν να υπογραφεί νέα απεχθή συμφωνία-μνημόνιο που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ολοσχερή καταστροφή την τωρινή και τουλάχιστον τις δυο επόμενες γενιές εργαζομένων.

Η κυβέρνηση από την άλλη, με το 47σέλιδο κείμενο και τις άλλες προτάσεις  προτείνει ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει νέους φόρους και φορολεηλασία των εργαζομένων, χτύπημα των ταμείων και νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή των προγραμμάτων επιδότησης της εργοδοσίας για την ανεργία αντί για στήριξη των ανέργων, συνέχιση και παγίωση του μνημονιακού πλαισίου των προηγούμενων ετών.

Να εισβάλει μαχητικά και αποφασιστικά ο λαός στο πρσκήνιο!

Η εισβολή του λαού στις εξελίξεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ώστε το δημοψήφισμα να γίνει πριν την Κυριακή στους δρόμους και στις διαδηλώσεις. Για να εμποδίσει τους μνημονιακούς ευρωλάγνους να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και πανικού στο λαό με στόχο να κυριαρχήσει το ναι στους δολοφόνους και εκβιαστές στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να εμποδίσει την κυβέρνηση να μεταφράσει το ηρωικό και μαχητικό ΟΧΙ που χρειάζεται να πει ο λαός μας, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της. Για να δώσουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι αρνούμαστε να γίνουμε η Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της καπιταλιστικής κερδοφορίας! Για να ξαναφέρει την ελπίδα της απελευθέρωσης και όχι την απαισιοδοξία μιας “έντιμης” υποταγής.

Όχι υποταγή σε δανειστές και «θεσμούς»

Αγώνας τώρα για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα δικαιούμαστε!

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:

 • Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα
 • Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
 • Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

 

Να αδράξουμε την ευκαιρία…

Την Κυριακή 28 Ιούνη, στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των πόλεων,

ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

Με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και απεργίες όλη την επόμενη εβδομάδα

να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποταγής και καταβύθισης

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου

 

Θέμα : « Στις 5 Ιουλίου να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας »

 

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

 1. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Στις επόμενες 7 ημέρες θα κριθεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για αρκετές δεκαετίες. Τα προγράμματα των «δανειστών» προεκτείνονται έως το 2056 τουλάχιστον.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι και ως Δάσκαλοι, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στα eurogroups και τους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

 1. 2. Έχουν περάσει 5 χρόνια από την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στην κοινωνία και το λαό, η Ε.Ε., το διεθνές τραπεζικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και το ΔΝΤ. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων σχεδίων, και της υποτιθέμενης «διάσωσης», το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα δισεκατομμύρια είναι τα κέρδη των τραπεζών, των τοκογλύφων και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η πολιτική αυτή της Ε.Ε. της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με τις κυβερνήσεις που την υπηρέτησαν οδήγησαν την κοινωνία και το λαό σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%. Η ανεργία έφτασε στο 30%, μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στη μετανάστευση και στην εκμετάλλευση. Το βιωτικό επίπεδο του λαού έφτασε στην ανέχεια και τη δυστυχία. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές εξαφανίστηκαν, ενώ εμφανίστηκαν άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια. Η παιδεία και η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα και έγιναν πεδίο κερδοσκοπίας και ταξικού διαχωρισμού. Οι εργασιακές σχέσεις μεταβλήθηκαν σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα καταργήθηκαν το ένα μετά το άλλο. Η καταστολή έγινε καθημερινή ρουτίνα. Κάθε δημόσιο αγαθό μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή, ενώ τα τηλέφωνα των τραπεζών συνεχίζουν να τους πολιορκούν κάθε λεπτό. Αυτή η πολιτική ονομάστηκε «διάσωση». Και πραγματικά ήταν διάσωση των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν µια πολιτική «έκτακτη» και «παροδική». Είναι µια πολιτική µόνιµου χαρακτήρα, απροσδιόριστης διάρκειας και αδιόρατου τέλους.

 1. 5 χρόνια μετά οι δανειστές τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ. Θέλουν την πλήρη γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργασιακά υποζύγια των συμφερόντων τους, αλλά κυρίως επιζητούν την πλήρη κοινωνική υποταγή. Επιζητούν να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης, να πάψει κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, να γίνει αποδεκτός ο δρόμος που μας προτείνουν ως η μόνη και μοιραία επιλογή. Είναι πια φανερό ότι όποια συμφωνία κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα κοινωνική λεηλασία. Είτε πρόκειται για τις απαιτήσεις των «θεσμών», είτε πρόκειται για τις 47σέλιδες προτάσεις της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, τα μέτρα που προτείνονται είναι μέτρα μνημονιακά και αντιλαϊκά. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών για την υγεία και τις συντάξεις, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής. Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό. Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, διαρθρωτικές αλλαγές στα εργασιακά με πλήρη ασυδοσία των εργοδοτικών συμφερόντων, κάθετη αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο. Αύξηση της φορολογίας στις μικροεπιχειρήσεις, χτύπημα του τουρισμού και της ναυτιλίας, παγίωση όλων των μνημονιακών μέτρων και απαγόρευση κάθε ενέργειας που θα προσκρούει στη δημοσιονομική πολιτική που θα καθορίζεται από τα κλειστά groups των τραπεζών, των τοκογλύφων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των θεσμικών ιερατείων τους.
 2. Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να αποτελέσει το λαϊκό εφαλτήριο για την αλλαγή της πορείας της χώρας και της κοινωνίας. Πρέπει να αποτελέσει τον κόμβο μιας πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης, ενός αγωνιστικού Μετώπου και μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει στην απαλλαγή από την πολιτική του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των τραπεζιτών. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία, ΟΧΙ στην εξάρτηση. Ένα ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ στη χειροτέρευση – «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. ΟΧΙ  στην απόγνωση που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΟΧΙ  στα παλιά και νέα μνημόνια.

Η στάση μας πρέπει να αποτελέσει μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, να μη σκύψουν το κεφάλι στη νέα βαρβαρότητα και τη Νέα Τάξη. Η στάση μας πρέπει να καταδείξει στους λαούς της Ευρώπης τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και των θεσμών της. Μια τέτοια στάση θα είναι συμβολή σε μια πραγματική αναγέννηση των ευρωπαϊκών λαών και ενός κοινού τους μέλλοντος.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και των τραπεζιτών στο εσωτερικό της χώρας, πολεμούν λυσσαλέα την προοπτική να πάρει θέση ο λαός μας για την τύχη του. Αρνούνται να δεχθούν την προσφυγή στο λαϊκό παράγοντα. Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Προσπαθούν να σπείρουν τη σύγχυση, την αβεβαιότητα, τον τρόμο, την υποταγή. Θέλουν να μας πείσουν ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για μας είναι η πλήρης συνθηκολόγηση με τα συμφέροντα των δανειστών. Δεν πρέπει να τους περάσει. Η εβδομάδα που βρίσκεται μπροστά μας χρειάζεται να γεμίσει με αγωνιστικά και κινηματικά γεγονότα.

 1. Η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία ολοένα και πιο πολύ συνειδητοποιεί ότι η σύγκρουση με την πολιτική της καταστροφής της κοινωνίας, με την πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις αγορές, περνάει από τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την πολιτική της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, περνάει υποχρεωτικά από την παύση εξυπηρέτησης του χρέους, την παύση πληρωμών προς τους δανειστές και την μάχη για διαγραφή του χρέους. Η μονομερής παύση πληρωμών και παύση εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους πρέπει να συνοδευτεί από μια πολιτική συνολικής κατάργησης των νόμων του μνημονιακού οικοδομήματος, από κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, από απονομιμοποίηση του χρέους από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και μονομερή διαγραφή του, από εθνικοποιήσεις βασικών παραγωγικών μονάδων, από φορολόγηση του κεφαλαίου, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, από κατοχύρωση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από σταμάτημα του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου και από ανάταξη όλων των κοινωνικών τομέων. Μια τέτοια πολιτική ρήξης θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τη φορολογική ληστεία και από την καθήλωση μισθών και συντάξεων.
 2. Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, τις δομικές αναμετρήσεις, καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία. Να διατρανώσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Με καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες.

Καλούμε την Κυριακή 28 Ιούνη, στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των πόλεων, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

Καλούμε την τοπική ΕΛΜΕ τα σωματεία εργαζομένων και τις συλλογικότητες της περιοχής μας σε συντονισμό, την Τρίτη το μεσημέρι, 3:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. (Μεταμορφώσεως 25 – 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας)

Καλούμε την ίδια ώρα την επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου για προγραμματισμό της δράσης μας.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

 

     

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΠΡΟΟΔΟΣ”                                                                                                              Πειραιάς 29-6-15

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                            Αριθ. Πρωτ.: 26/15  

ΤΗΛ.: 210 4615409 – ΚΙΝ.:637114024 – 6932469438

FAX.:   210 4615409 – 210 4914228

ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.eproodos.gr

Email: proodospeiraia@gmail.com

       

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 

 

 

ΟΧΙ στην ανεργία, τη φτώχεια, τη διάλυση των δημόσιων αγαθών, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, τον ευτελισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

 

Αυτόν τον αγώνα δίνει ο σύλλογος μας με ιδιαίτερη ένταση στα χρόνια του μνημονίου. Στο δρόμο, στη διαδήλωση,  στην απεργία, στο σχολείο. Αυτό τον αγώνα θα δώσουμε στις 5 Ιουλίου στις κάλπες του δημοψηφίσματος. Αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουμε να δίνουμε παντού, μέχρι να σταματήσουμε οριστικά την πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.

 Έχουν περάσει 5 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο.  Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια   το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%, η ανεργία έφτασε στο 27%, μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Η παιδεία και (κυρίως) η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα. Οι εργασιακές σχέσεις  θυμίζουν ζούγκλα. Τα λαϊκά δικαιώματα  συρρικνώθηκαν. Η καταστολή έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα.  Η δημόσια περιουσία μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας.

 

5 χρόνια μετά οι δανειστές δεν ζητάνε απλώς περισσότερα. Δεν ζητάνε «μόνο» μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στους μισθούς (με πρόσχημα και εργαλείο την «αξιολόγηση»), μειώσεις των αγροτικών εισοδημάτων, διατήρηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας,  αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά εισοδήματα μέσω των αυξήσεων του ΦΠΑ. Δεν ζητάνε «μόνο» να χτυπηθεί ο τουρισμός, μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες που μας απέμειναν, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Δεν ζητάνε «μόνο» να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Ζητάνε πάνω απ’ όλα να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο σαν να είναι ο σωστός. Να βυθιστούμε ακόμη περισσότερο στο τέλμα. Να ζούμε με την αγωνία και την ύβρη της «αξιολόγησης» από την τρόικα. Αυτό είναι το χειρότερο.  Το ΟΧΙ ήταν πιο εύκολο πριν από πέντε χρόνια. Αν όμως σήμερα πούμε το ναι, αν ο φόβος νικήσει για άλλη μία φορά, θα  πάρουμε μαζί μας και τις επόμενες γενιές. Αυτές δεν θα είναι απλώς φτωχές, θα είναι και υπόδουλες.   

 

Το δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου είναι ένας σημαντικός σταθμός στους αγώνες μας. Σηκώνουμε το γάντι που μας πετούν οι δανειστές, στεκόμαστε απέναντι στους φόβους μας και αναμετριόμαστε μαζί τους. Δεν θα καθορίσουν τις αποφάσεις μας αυτοί που ελέγχουν τα ΑΤΜ. Στο όνομα των παιδιών που έρχονται, θα επιλέξουμε το δρόμο της ρήξης και θα πούμε το ΟΧΙ που μας αναλογεί.

 

Για μας, η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΟΧΙ δεν θα οδηγήσει άμεσα και αυτόματα στην ευδαιμονία. Θα βοηθήσει όμως  να ανοίξουν οι δύσκολοι, αλλά ελπιδοφόροι δρόμοι της ανεξαρτησίας:  η μη εξυπηρέτηση και  διαγραφή του χρέους, η επανένταξη των άνεργων συμπολιτών μας στην παραγωγική διαδικασία, η ριζική αναδιανομή του πλούτου και των βαρών για να κλείσει η πρωτόγνωρη ψαλίδα των ανισοτήτων στη χώρα μας.

 

Για μας, η  μεγάλη και καθαρή νίκη του ΟΧΙ θα θέσει το θέμα του νομίσματος στις σωστές του διαστάσεις. Το νόμισμα δεν είναι ο στόχος, είναι το μέσο για να ικανοποιήσει μια κοινωνία τις ανάγκες της. Όταν το νόμισμα δεν συμβάλλει στην ικανοποίηση των αναγκών αυτών, η κοινωνία το αλλάζει, παρά τους τριγμούς και τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή αυτή.

 

Για μας η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΟΧΙ δεν είναι λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Θα σημάνει πάνω απ’ όλα τη συνέχιση του αγώνα μας από καλύτερες θέσεις. Από θέσεις που δεν θα επιτρέπουν αντιλαϊκές υποχωρήσεις σαν κι αυτές που ενσωμάτωσε η κυβέρνηση στη δική της πρόταση συμφωνίας προς τους δανειστές.

 

Γι’  αυτό  καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Να πούμε το ΟΧΙ μας στους δρόμους και στην κάλπη.

ΟΛΟΙ   ΣΤΟΝ   ΑΓΩΝΑ

 

 • Καλούμε τους συναδέλφους σε συζήτηση για το δημοψήφισμα και τη στάση μας απέναντι σ’ αυτό, την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 11.00 πμ στο 4ο ΔΣ Δραπετσώνας.
 • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση
 • Κοινοποιούμε την ανακοίνωση του συλλόγου μας όπου είναι δυνατό.
 • Συμμετέχουμε σε κινήσεις συντονισμού σωματείων- φορέων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                  

          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                

Θέμα :

« Στις 5 Ιουλίου να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας »

  

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

1. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Στις επόμενες 7 ημέρες θα κριθεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για αρκετές δεκαετίες. Τα προγράμματα των «δανειστών» προεκτείνονται έως το 2056 τουλάχιστον.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι και ως Δάσκαλοι, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στα eurogroups και τους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

2. Έχουν περάσει 5 χρόνια από την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στην κοινωνία και το λαό, η Ε.Ε., το διεθνές τραπεζικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και το ΔΝΤ. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων σχεδίων, και της υποτιθέμενης «διάσωσης», το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα δισεκατομμύρια είναι τα κέρδη των τραπεζών, των τοκογλύφων και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η πολιτική αυτή της Ε.Ε. της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με τις κυβερνήσεις που την υπηρέτησανοδήγησαν την κοινωνία και το λαό σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%. Η ανεργία έφτασε στο 30%, μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στη μετανάστευση και στην εκμετάλλευση. Το βιωτικό επίπεδο του λαού έφτασε στην ανέχεια και τη δυστυχία. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές εξαφανίστηκαν, ενώ εμφανίστηκαν άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια. Η παιδεία και η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα και έγιναν πεδίο κερδοσκοπίας και ταξικού διαχωρισμού. Οι εργασιακές σχέσεις μεταβλήθηκαν σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα καταργήθηκαν το ένα μετά το άλλο. Η καταστολή έγινε καθημερινή ρουτίνα. Κάθε δημόσιο αγαθό μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή, ενώ τα τηλέφωνα των τραπεζών συνεχίζουν να τους πολιορκούν κάθε λεπτό. Αυτή η πολιτική ονομάστηκε «διάσωση».Και πραγματικά ήταν διάσωση των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν µια πολιτική «έκτακτη» και «παροδική». Είναι µια πολιτική µόνιµου χαρακτήρα, απροσδιόριστης διάρκειας και αδιόρατου τέλους.

3. 5 χρόνια μετά οι δανειστές τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ. Θέλουν την πλήρη γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργασιακά υποζύγια των συμφερόντων τους, αλλά κυρίως επιζητούν την πλήρη κοινωνική υποταγή. Επιζητούν να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης, να πάψει κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, να γίνει αποδεκτός ο δρόμος που μας προτείνουν ως η μόνη και μοιραία επιλογή. Είναι πια φανερό ότι όποια συμφωνία κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα κοινωνική λεηλασία. Είτε πρόκειται για τις απαιτήσεις των «θεσμών», είτε πρόκειται για τις 47σέλιδες προτάσεις της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, τα μέτρα που προτείνονται είναι μέτρα μνημονιακά και αντιλαϊκά. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών για την υγεία και τις συντάξεις, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής. Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό.Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, διαρθρωτικές αλλαγές στα εργασιακά με πλήρη ασυδοσία των εργοδοτικών συμφερόντων, κάθετη αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο. Αύξηση της φορολογίας στις μικροεπιχειρήσεις, χτύπημα του τουρισμού και της ναυτιλίας, παγίωση όλων των μνημονιακών μέτρων και απαγόρευση κάθε ενέργειας που θα προσκρούει στη δημοσιονομική πολιτική που θα καθορίζεται από τα κλειστά groups των τραπεζών, των τοκογλύφων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των θεσμικών ιερατείων τους.

4. Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να αποτελέσει το λαϊκό εφαλτήριο  για την αλλαγή της πορείας της χώρας και της κοινωνίας. Πρέπει να αποτελέσει τον κόμβο μιας πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης, ενός αγωνιστικού Μετώπου και μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει στην απαλλαγή από την πολιτική του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των τραπεζιτών. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξει ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία, ΟΧΙ στην εξάρτηση. Ένα ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ στη χειροτέρευση –  «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης.ΟΧΙ  στην απόγνωση που φέρνει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΟΧΙ  στα παλιά και νέα μνημόνια.

Η στάση μας πρέπει να αποτελέσει μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, να μη σκύψουν το κεφάλι στη νέα βαρβαρότητα και τη Νέα Τάξη. Η στάση μας πρέπει να καταδείξει στους λαούς της Ευρώπης τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και των θεσμών της. Μια τέτοια στάση θα είναι συμβολή σε μια πραγματική αναγέννηση των ευρωπαϊκών λαών και ενός κοινού τους μέλλοντος.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και των τραπεζιτών στο εσωτερικό της χώρας, πολεμούν λυσσαλέα την προοπτική να πάρει θέση ο λαός μας για την τύχη του. Αρνούνται να δεχθούν την προσφυγή στο λαϊκό παράγοντα. Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Προσπαθούν να σπείρουν τη σύγχυση, την αβεβαιότητα, τον τρόμο, την υποταγή. Θέλουν να μας πείσουν ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για μας είναι η πλήρης συνθηκολόγηση με τα συμφέροντα των δανειστών. Δεν πρέπει να τους περάσει. Η εβδομάδα που βρίσκεται μπροστά μας χρειάζεται να γεμίσει με αγωνιστικά και κινηματικά γεγονότα.

5. Η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία ολοένα και πιο πολύ συνειδητοποιεί ότι η σύγκρουση με την πολιτική της καταστροφής της κοινωνίας, με την πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις αγορές, περνάει από τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την πολιτική της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, περνάει υποχρεωτικά από την παύση εξυπηρέτησης του χρέους, την παύση πληρωμών προς τους δανειστές και την μάχη για διαγραφή του χρέους. Η μονομερής παύση πληρωμών και παύση εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους πρέπει να συνοδευτεί από μια πολιτική συνολικής κατάργησης των νόμων του μνημονιακού οικοδομήματος, από κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, από απονομιμοποίηση του χρέους από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και μονομερή διαγραφή του, από εθνικοποιήσεις βασικών παραγωγικών μονάδων, από φορολόγηση του κεφαλαίου, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, από κατοχύρωση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από σταμάτημα του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου και από ανάταξη όλων των κοινωνικών τομέων. Μια τέτοια πολιτική ρήξης θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τη φορολογική ληστεία και από την καθήλωση μισθών και συντάξεων.

6. Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, τις δομικές αναμετρήσεις,καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία. Να διατρανώσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Με καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες. Με τη συμμετοχή του Συλλόγου μας σε πρωτοβουλίες προώθησης του ΟΧΙ μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες. 

Καλούμε την Κυριακή 28 Ιούνη, στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των πόλεων, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

 

 

 

                ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.            

         Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

 

 

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Στις επόμενες 7 ημέρες θα κριθεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για αρκετές δεκαετίες. Τα προγράμματα των «δανειστών» προεκτείνονται έως το 2056 τουλάχιστον.

5 χρόνια μετά οι δανειστές τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ. Θέλουν την πλήρη γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργασιακά υποζύγια των συμφερόντων τους, αλλά κυρίως επιζητούν την πλήρη κοινωνική υποταγή. Επιζητούν να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης, να πάψει κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, να γίνει αποδεκτός ο δρόμος που μας προτείνουν ως η μόνη και μοιραία επιλογή. Είναι πια φανερό ότι όποια συμφωνία κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα κοινωνική λεηλασία. Είτε πρόκειται για τις απαιτήσεις των «θεσμών», είτε πρόκειται για τις 47σέλιδες προτάσεις της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, τα μέτρα που προτείνονται είναι μέτρα μνημονιακά και αντιλαϊκά. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών για την υγεία και τις συντάξεις, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής. Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό. Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, διαρθρωτικές αλλαγές στα εργασιακά με πλήρη ασυδοσία των εργοδοτικών συμφερόντων, κάθετη αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο. Αύξηση της φορολογίας στις μικροεπιχειρήσεις, χτύπημα του τουρισμού και της ναυτιλίας, παγίωση όλων των μνημονιακών μέτρων και απαγόρευση κάθε ενέργειας που θα προσκρούει στη δημοσιονομική πολιτική που θα καθορίζεται από τα κλειστά groups των τραπεζών, των τοκογλύφων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των θεσμικών ιερατείων τους.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, τις δομικές αναμετρήσεις, καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία. Να διατρανώσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε πόλη μαζικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Με καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες.

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στην απεχθή συμφωνία με τους δανειστές. Να καλέσει σε συντονισμό τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Να ορίσει πρόγραμμα συλλαλητηρίων. Να εκδώσει αφίσα και ανακοίνωση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα.

Να πούμε το ΟΧΙ μας στους δρόμους και στην κάλπη.

 

 

Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

                               ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                    

                                      « Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»      

                                                                                                               

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στηρίζουμε το περήφανο και ανυπότακτο ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή  και έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι/ες και ως Δάσκαλοι/ες, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

 

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στην κοινωνία και το λαό, η Ε.Ε., το διεθνές τραπεζικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και το ΔΝΤ.

Τα 5 αυτά χρόνια πολιτικής των μνημονίων, οδήγησαν την κοινωνία και το λαό σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%. Η ανεργία έφτασε στο 30%. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στη μετανάστευση. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές εξαφανίστηκαν, ενώ εμφανίστηκαν άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια. Η παιδεία και η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα και έγιναν πεδίο κερδοσκοπίας και ταξικού διαχωρισμού. Οι εργασιακές σχέσεις μεταβλήθηκαν σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Η καταστολή έγινε καθημερινή ρουτίνα. Κάθε δημόσιο αγαθό μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή.

Τα παραπάνω δεν συνιστούν µια πολιτική «έκτακτη» και «παροδική». Είναι µια πολιτική μόνιμου χαρακτήρα, απροσδιόριστης διάρκειας και αδιόρατου τέλους.

Γι’ αυτό και οι «θεσμοί» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται εδώ και 5 μήνες με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, επιμένουν σε προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας, και δείχνουν την βαθιά περιφρόνηση τους απέναντι στην θέληση του ελληνικού λαού. Η επιμονή όλων, από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμα και από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Ολάντ, στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» δείχνει, ότι έχουν μια κοινή, βαθιά ταξική πολιτική για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Στις κρίσιμες επόμενες μέρες και στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη ο κόσμος της εργασίας, οι εκπαιδευτικοί, έχουν χρέος να δηλώσουν δυνατά και αποφασιστικά ένα αγωνιστικό ΟΧΙ 

 • Στον εκβιασμό του μαύρου μετώπου (Ε.Ε.-κεφαλαίου- Δ.Ν.Τ.) και του πολιτικού τους προσωπικού για το νέο βάρβαρο μνημόνιο λαϊκής γενοκτονίας, μόνιμης επιτροπείας και ιμπεριαλιστικής ληστείας. Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης απέδειξε την αντιδραστική φύση της ΕΕ και της ευρωζώνης, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου. Που δεν διστάζουν να εξαπολύουν μια αδίστακτη επίθεση τρομοκράτησης και υποταγής θέλοντας να συντρίψουν κάθε λαό που τολμά να τους αμφισβητεί.
 • ΟΧΙ και στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση: η πρόταση των 47+8 σελίδων ενσωματώνει σε αντιλαϊκή κατεύθυνση τις προτάσεις των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Αποδέχεται τις βασικές αντιδραστικές απαιτήσεις των δανειστών, περιλαμβάνει σκληρά μέτρα συνέχισης της φορολεηλασίας για τον λαό, ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων, βαριά αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ δεν θίγει σε τίποτα τα συμφέροντα του κεφαλαίο, περιέχοντας απαράδεκτες υποχωρήσεις προς τη μνημονιακή λογική. Αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε «συμφωνία» που θα είναι νέο μνημόνιο.
 • ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού δημόσιου χρέους, στα πρωτογενή πλεονάσματα και στη μόνιμη λιτότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών, στη φοροληστεία μέσω αύξησης εσόδων ΦΠΑ, στην άμεση ή έμμεση μείωση συντάξεων και μισθών, στην καταβαράθρωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, στην ανεργία και τη δουλική εργασία, στη συνέχιση της ταπεινωτικής επιτροπείας και των κανόνων του Δημοσιονομικού Συμφώνου.
 • ΟΧΙ, απέναντι σε όσους εντός κι εκτός Ελλάδας, κονταίνουν κι άλλο τη δημοκρατία. Ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, τους διακινητές του φόβου. Για το δικαίωμα των λαών να ορίζουν τις τύχες τους κι να αποφασίζουν γι αυτές κι όχι η μυστική διπλωματία των τεχνοκρατών και τα όργανα της ΕΕ Για να φουντώσουν οι αγώνες από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, εργατικό κίνημα και να οργανωθεί ο λαός για να ορίζει την τύχη του και να επιβάλλει τη θέλησή του. Να αποτύχει κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής οργής.

      Για όλα αυτά ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο!

Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία.

 Να διατρανώσουμε ένα περήφανο, ανυπότακτο «Όχι»  και στο δημοψήφισμα.

Για την νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, για ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

Last modified: 28 Ιουνίου 2015

Close