Written by 15:18 Αποφάσεις Δ.Σ.

Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 66

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι:

• Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το κυρίαρχο όργανο σε κάθε σχολική μονάδα.

• Σε περίπτωση που δεν έχουν καλυφτεί τα κενά στη σχολική μονάδα, δεν αναπτύσσουμε πλήρως το πρόγραμμα, μέχρι να καλυφτούν.

• Όταν απουσιάζει συνάδελφος δεν καλύπτουμε το κενό παραβιάζοντας το διδακτικό μας ωράριο.

• Δε δεχόμαστε προφορικές εντολές που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας, όπως αυτά προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία και τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Όπου παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα να επικοινωνείτε αμέσως με το Σύλλογο.

• Περισσότερα για τα εργασιακά μας δικαιώματα στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας:

και

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρακαλεί:

Τους συναδέλφους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων

• Να εκτυπώνουν και να αναρτούν τις αποφάσεις του Συλλόγου μας στον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου. Ο Σύλλογος και η Δ.Ο.Ε. στέλνει τις αποφάσεις της σε κάθε σχολείο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και αυτές οι αποφάσεις πρέπει να εκτυπώνονται και να αναρτώνται.

• Τονίζουμε ότι ρόλος των Δ/ντών στο κομμάτι της ενημέρωσης των συναδέλφων για τα συνδικαλιστικά θέματα είναι απαραίτητος και πολύ σημαντικός. Παρακαλούμε τους συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα, αν διαπιστώνουν ότι οι ανακοινώσεις δεν εκτυπώνονται, να μας ενημερώνουν.

• Εκ των προτέρων ευχαριστούμε τους Δ/ντές για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη διστάζουν να επικοινωνούν άμεσα με τα μέλη του Δ.Σ. για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί και για οποιαδήποτε πληροφόρηση (τα τηλέφωνα και τα e-mail του Συλλόγου και των μελών του Δ.Σ. είναι στην ατζέντα και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για μια άλλη χρονιά δεσμεύεται ότι θα είναι δίπλα σε κάθε σχολική μονάδα , δίπλα σε κάθε Διευθυντή/ντρια , δίπλα σε κάθε συνάδελφο, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία χρόνια, και ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε αυταρχική συμπεριφορά και σε κάθε προσπάθεια παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, από όπου και αν προέρχεται αυτή.

enim_25-11-2010_clip_image002

Last modified: 11 Σεπτεμβρίου 2011